böyle hikmet dolu hikayeler inşallah birkaç gönlü titretir de maksat hedefine ulaşmış olur. Allah razı olsun. sağlıcakla
İnşallah kardeşim, bizler bazı olaylardan ders çıkartabilirsek ve bu dersleri hayatımızda uygulayabilirsek ne mutlu bizlere...
Tutacak Bir Eliniz Olsun ! Bir yaz günü plajda oturuyor kumlarla oynayan iki çocuğu seyrediyordum... Her ikisi de deniz kıyısında kapılarıyla, kuleleriyle, tünelleriyle, kocaman bir kale yapmak için beraberce harıl harıl çalışıyorlardı... Kale neredeyse tamamlanmışken büyük bir dalga gelip kaleyi bozdu... Herşey bir anda ıslak bir kum yığınına dönüşmüştü... Bütün uğraşlarının bir anda gözlerinin önünde yok olduğunu gören çocukların gözyaşlarına boğulmalarını bekliyordum... Ama çocuklar beni şaşırttı... Ağlamak yerine, ikisi de kalkıp el ele tutuştular ve gülerek kıyıdan biraz daha uzaklaşıp yeni bir kale yapmaya giriştiler... Çocukların o anda bana önemli bir ders verdiklerini farkettim... Hayatınızdaki herşey yapmak için üstünde çok zaman ve enerji sarfettiğimiz her karmaşık yapı aslında kumdan yapılmışlardır... Sadece başka insanlarla kurduğumuz ilişkiler ayakta sağlam kalabilir... Er ya da geç bir dalga gelip kurmak çin yoğun çaba sarfettiğimiz çalışmaları anında yıkabilir... Böyle bir durum karşısında, sadece yanında tutacak bir eli olan insan gülümseyebilir...
izzet bey yine guzel bir anlatim sizden cok dogru imaniz....bence hayatta en onemli sey iyi bir dosttur..insan zengin olabilir herseyi olabilir ama ardinda bir dostu yoksa o insanin hicbirseyi yok demektir... paylasim icin tesekkurler... saygilarimla
izzet abicim teşekkürler paylaşım için. hiçbirimiz tutacak dalsız kalmayalım... bu dünyadaki en büyük servettir...
İzzet kardeş güzel bir yazı ,sizin yazdıklarınız hep güzel hep ders alınması gereken yazılar yüreğinize sağlık,bu arada ayağınız nasıl oldu?
Bu hafta sonu avlanmaya da çıkamadınız değil mi İzzet kardeş ,çok tuttuğunuz balıklara sayalım Hatta biraz da nispet yapıp bu akşam dan itibaren yarın akşama kadar balıkda olacağımıda söylemeden geçemicem. Bizim ki latife Allah bir an önce sizi eski sağlığınıza kavuştursun.
Cok oz cok guzel yazmissin Izzetcigim. Dostlardan uzak olmanin, dostun onemini cok iyi bilirim. Allah'(cc)a sukur sizler varsiniz.
Teşekkür ederim ,aynı şeyler bizim içinde geçerli tabiki hatta bunu ben size şahsi fikrim olarak daha önce de belirtmiştim.