Hollandada Tekneden Uskumru Avim

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında Yaban Avcisi tarafından paylaşıldı.

1. Suat kardes Türkiyedeki sirküleri de okurum devam li degisiklik oluyor diye Hollanda da ne kadar yakalayabilirsen yakala.Fazlasi ese dosta akrabaya dagiliyor.:)

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Asaf
    Sivricedeki yaşantımda en istikrarlı olarak yaptığım avdır uskumru avcılığı.Sair balıkların avına hususi gitme yerinene,uskumru icin acık denize acıldığımda dönüste sırtıya veya yemliye bakarım.
    Amatör limitleri gözönüne alarak teknemde benimle gelen kardeşlerim olduğunda değil 40,50 cok daha fazlasını yakalayabiliriz.Sivricemiz bu balığın merkezidir ve Türkiyede emsalide yoktur.
    BU konudada detaylı ve muhtelif resimli bir rapor hazırlayacağım.
    Sevgiyle kalınız

3. Sayin Vedat abim raporlarini bekliyorum selamlar,saygilar.:)

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili İbrahim
    Ben ne yazıkki Doğrucu Davut yapısında biirisiyim.Şu kadar tutup bu kadarcık tuttum diyemem.Şİmdi Uskumru raporlarımı ortaya koysam zannederim tepki alırım.Ancak bilinmesi gereken bir nokta varki,hersene tonlarca uskumruyu yamyam,güclü generatör ışıklı gırgırların elinden kurtarmaya kendini adamış birisiyim.Zaman,zaman muaffak oldum.Şİmdi soruyorum,dikkatli avcılara,son bir iki senedir zaman,zaman eskiden hic görmediğiniz uskumru ve kolyozu İstanbul ve sair balık satıcılarında görmüyormusunuz.Bunlar bizim buraların balığıdır,Milyonlarca üremiş ve ekonomik bir hale gelmişlerdir.Ben İstanbuldayken asla pazarlarda NOrvecinki haric uskumru hic görülmezdi.KOlyoz arada görülür millete uskumru diye satılırdı.
    Gecen sene oltayla tuttuğum uskumru ve kolyozun miktarı 3 tonu aşmıştır ve bu bir rekordur.Ama aynı dönemde yasak yöntemcilerin elinden kurtardığım yumurtalı uskumrunun miktarı ise zannederim on tonlarcadır.
    Benim ihbarlarıma SGK herseferinde cevap vermiş ve müdahelede bulunmuştur.
    Onlarıda minnetle anıyorum.Raporlarımı yarından itribaren yollayacağım.
    Sevgiyle kal.

Not;Yılın 365 gününün zannederim 300 küsur günü balığa cıkarım.Basit bir hesapla bu ayda amatör limitlere uygun olarak yanımdaki partnerimide sayarsakl günde 10 Kg'dan ayda 300 kg.senedede 3 tonu aşar.Bunların cok önemli bir bölümü köylülere tarafımdan dağıtılır.Hersene ziyaretime gelen takriben 40,50 kardeşiminde buz kutuları agzına kadar dolar ve geri dönerler.

5. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    Agabey Bu yazı bekliyorum kısmetse geleceğim Yanına . Agabey İnşallah bOl vaktim Olurda birde av Yapabilme İmkanı Buluruz hep Beraber.

6. lava

lava erdem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kiloluk kalkani72 lüfer 3 kiloluk kırlangıç 80 li yıllar ne bereketliydi
    Necmi abi selam ... Gitmeden önce seninle konuşalım. Vedat babaya iki kişi ağır gelmez ise beraber gideriz. Araç var ve benimde gelibolu da kısa bir işim var hem onuda hallederim. Güzelyalıda da uygun konaklama yerleri mevcut.

7. fakirbalıkçı

fakirbalıkçı Necmi Özgül

Favori Kamış:
    mitchell privilage
    Favori Makine:
    shekspire
    En İyi Avı:
    Çarşı dostluğu
    Olur Agacım Neden Olmasın Vedat Agabey Bir BAksın Konuya Vakti Şekillendirirz Araç Sorunumuz Yok Zaten

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Necmi
    Biliyorsun teknem calındı ve yenisi halende gelmedi.İnsallah Haziran ayı icinde ona kavuşacak ve fiili deniz avlarıma devam edeceğim.
    O zaman gelirseniz elbette beraber avlanırız.
    Sevgiler

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Erdem
    Necmiye dediğim gibi.Şayet tekneme kavuşunca gelirseniz balığada cıkarız.Gelmeniz beni sevindirecektir.
    Sevgiyle kalınız

10. lava

lava erdem

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kiloluk kalkani72 lüfer 3 kiloluk kırlangıç 80 li yıllar ne bereketliydi
    Sevgili vedat babacığım

Zorla kendimi davet ettirdim gibi hissettim birden.
    Lakin sizi tanımak ve beraber avlanmanın keyfine varma arzusu daha ağır basıyor.
    Ben de geçen seneyi teknesiz geçirdiğimden sizi cok iyi anlıyorum.Kısmetse bende bu hafta sonu denize atıyorum.4 Metrelik küçük bir fiber tekne aldım.15 beygir kıçtan takma bir motorum var.İstanbula geldiğinizde bilgilendirirseniz beraber av yaparız.
    Bu arada tekneniz için gerekli ekipman ihtiyacınız olursa lütfen bildirin.Çapa , tonoz,iskarmoz,vs vs her ne gerekli ise

En kısa zamanda teknenize kavuşmanız ve birlikte olmak dileğiyle

Sağlıcakla kalın

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Erdem
    Ben aslında vede sanki kardeşlerimi tahrik eder ve zorla davet ederim.Bu sene balık biraz kıt ve teknesizim.Bu bakımdan biraz sesim az cıkmakta.Mamafih fecen hafta bu şartlarda bile tam 47 kardeşim buradaydı,doyasıya eğlendik avlandık.
    Sizleride bekliyeceğim
    Sevgiyle kal

12. Sayin Vedat abim burada olsun diyer yerlerde olsun actigin konulari dikkatlice okurum ve gercekten isime yarayacak bilgiler edindim seni örnek almaya calisiyorum bizimkisi senede toplasan 300 kilo yapmaz genelde keyfi av yapariz.:) Ellerinden öper saygilarimi sunarim.Esen kalin.