Horozbina ile yeni bir günce

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında dr.zeki tarafından paylaşıldı.

  1. dr.zeki

    dr.zeki zeky

    Mesajlar:
    155
    Şehir:
    Balıkesir-İzmir
    Teşekkürler; selamlar.

    Sağolun, elimizden geldiğince lavrek peşindeyiz. Selamlar...

    Onurcum; çok değerli bilgiler vermişsin. Teşekkürler. Zokalı (jig head) kaç gr.ile atıyorsun. 5-7-10 gr. nasıl ağırlıklar ? Ve de gece ya da gündüz zokalı da dipten sürüterek mi çekiyorsun (çok yavaş sarım mı?), yoksa dibe değdirmeden mi sarıyorsun. Biraz tarif eder misin. Sahte ile levrek kandırmakta iyiyim ama anlat bana trikleri de silikonda da biraz daha geliştireyim kendimi:) Selamlar ...
     
  2. BaLıKSıZ oLMaZ

    BaLıKSıZ oLMaZ onur

    Mesajlar:
    823
    Şehir:
    ankara
    Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Abi genelde ikili kullanıyorum. Bir tane 4gr bir tanede 2 gr jigheadi 6.5 cmlik ragloulara takıyorum. Kışın 8.5 ve 10.5 kullanıyoruz. 4gr olanı 80-100cm 2 gr olanıda 30-40 cm FC misina ile küçük boy siyah bir fırdöndüye ayrı ayrı bağlıyorum. İkiside fırdöndünün aynı tarafına bağlanacak.

    Kamışla hafifçe çırptırarak 10-15 metre ileri atıyorum sonra normal sararak çekiyorum. Aşırı yavaş sarıyorum dediğim gibi kol 2-3 saniyede bir tur dönüyor:). Neredeyse duracak gibi... Kamışın ucunu biraz kaldırarak yüzeyden gelmesini sağlıyorum. Hele son noktada bikaç saniye dalganın içinde bekletmek çok etkili. Kayalık bir yerde avlanıyorsanız suda oynaksa nerde köpük bulduysanız içine atın:). Böyle yerlerde suyun çamur olmadığı ve köpük yaptığı hemen her noktadan alabilirsiniz. Kıyıya paralel atıp köpüğün içinde daha çok yüzmesini sağlarsanız şansınız daha fazla. Tabi köpüğün olmadığı arka kısımlardada basıyor oralarıda yoklayın.

    Ağırlığı 6 gr kullandığımda oluyor ama hafifler yavaş sarımda baş aşağı dibe doğru gitmediği için daha kullanışlı oluyor. İkili bağlamanın faydası ise toplam ağırlık 6 gram oluyor ve atarken daha iyi atabiliyorsunuz. Ancak ağırlık merkezleri ayrı ayrı olduğundan yavaş sarımda dibe doğru dalışa geçmiyor. Derin meralarda ikisinide 4 gr veya birini 3 birini 6 gr yaparakda kullanabilirsiniz. Attıktan sonra hızlı sarıp yukarı çıkarıp sonra durup yavaşça süzülmesini sağlayıp tekrar kaldırabilirsiniz. Farklı aksiyonlarda yarar var.

    Birde raglounun boyu küçüldükçe aynı ağırlıkla atılan mesafe artıyor. Ama sizin avlaklarda levreklerin boyu güzel. İspendeklerden ayırmak için 6.5-8.5 veya 8.5-10.5 cm bağlayabilirsiniz. Tek 8.5cm raglouyu 4gr veya 6 gr zoka ile de kullanabilirsiniz. mavi-beyaz, sedef(gri) ve fosforlu alırsanız her suda her şartta kullanabileceğiniz renkleri edinmiş olursunuz. Bulanık suda, gece sedef, berrak suda ve gündüz mavi-beyaz, zifiri karanlıkta fosforlu atabilirsiniz. Tabi sedefi gündüzde kullanabilirsiniz berrak suda dahi iş yapar:).

    Çok değerli ustalarımız varken anlatmak bize düşmezdi ama ben yinede elimden geldiğince bildiğimi anlatayım dedim. Bir sualiniz olursa seve seve cevaplarım yine. Rastgele abi:).
     
  3. dr.zeki

    dr.zeki zeky

    Mesajlar:
    155
    Şehir:
    Balıkesir-İzmir
    Onurcum; verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Deneyeceğim; ve her levrekte seni anacağım. selamlar; iyi bayramlar:) :)