Arkaddaşlar geçen gün benimde başıma şöyle bir olay geldi.Kovulduk yazısını okuyunca yazayım dedim. Herzaman levrek avladğım yere gittim.oltalarımı denize saldım.kamışıda yemledim mırmır beklemeye başladım.Epey mırmır ve ıspara aldıktan sonra bir adam geldi.Buralarda alemci ibo diye bilinir adam.Pek adamda değilya neyse.Oralara,diz boyu suya ağ çeker durur ve kimsede birşey demez.1 kilometre ağ çeker 50 cm suya.Yine akşamdan benim avlandığım bölgeye ağ çekmiş ve sabaha karşı geldi. Şans buya,tam adam geldiğinde bende bi levrek çekim yarım kilo.Adam yanıma geldi.Senin bu yaptığın iş yasak burda dedi.Kooperatif toplantısında yasaklanmış olta balıkçılığı(lafta).Arkadaşım sen buraya ağ çekerken kimse benim oltayla avlanmamı yasaklayamaz dedim.Cezası var 1milyar dedi.Ben uyarayımda.Topla sen oltalarını.İki balık için ceza ödeme. Neyse bu gitti ağı torladı geldi.Şans işte ben birde 200gr kadar levrek tutup saldım suya.İbo olsa alıp torbaya atar.Satacakya.Bunu görüp yanıma geldi yine.Topla oltalarını.Burda birdaha olta atmayacaksın dedi.Gerekçesi onun balıklarını kaçırmammış.1km ağa dikkatKim engelleyecek diye sordum ben dedi. Nasıl dedim.Ben burda 15 senedir ağ atıyorum.Keserim oltalarını dedi. Gülerek;Sen bu oltalara dokunursan ağını birdaha göremezsin diyerek savuşturayım dedim.Hala bıdırtı yapıyor.Üstüme yürüyor.Gözüm karardı.Kalın bi odun aldım elime.Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdirden anlamayanın hakkı kötektir hesabı.Adam kayığa nasıl binip nasıl kaçtı görmeliydiniz Bu arada adamı dövmedim kaçtı o günden sonra teknesiyle açılarak ilerde avlanıyorO kıyı bana kaldı.
Hehe 1 km lik ag iyiymis. Ya 1 km lik agi 1 kisi tek basina nasil cekebilir ki?Hakkini vermek lazim Alemci Ibo`nun. Anlattigina gore isler baya cirkinlesmis eger Alemci Ibo yerine tinerci veya sarhos biri olmus olsaydi belki sonucla hem senin icin hemde onun icin cok daha agir olabilirdi.
alanyaninda bir alemci ibosu barkayiginin ismi zevki rezalet..oda ayni sizin ibo gibi 1000 mt reye yakin parca purcuk bir agi var hergun limanin icine veya mendirek boyu serer agini sonra yakaladigini star gider sarap raki alir ceker kayigi haile 1 mt hem icer hemde turistleri seyreder adi herif...
Eyvallah ali abi Aşşağı yukarı aynı kişilik.Ama bunun ağı sağlam 50 cm suda kasık çizmesiyle arkasında bir sandalla çocuk işi.Tinerci olayına gelince hocam buralar o bakımdan sağlam.Uzun zamandır burda yaşarım.Neredeyse trafik kazaları haricinde adli olay yaşanmadı.1 yada iki tane. Ama sarhoş boldur.Bu adamda öyle
bravo üstad iyi yapmışssın bir ara atla edirneye gel ,burda çok fazla var binlerce bir temizlik yapalım senle
Burak bu tip insanların kaybedecek pek bir şeyleri olmadığından bulaşmamak en güzeli ama illaki bir ders vermek lazım dersen bir gün tenhada kıstırmakta çözüm olabilir
Arkadaşlar konuyu anladım güzel ama yazarken biraz daha dikkatli olsak. Bir kez daha okursanız, biraz argovari olduğunu kabul etmek gerek. Oysa burada sadece balık ve balıkçılık hakkında değil, iletişim konusunda da örnek olabilmeliyiz diye düşünüyorum. Bakın Suat'ın geçenlerde "herif" kelimesini kullanan bir arkadaşımıza, cevabının içinde verdiği küçük bir alıntıyı aktarmak istiyorum. Sizce de haklı değil mi ? Bizleri örnek alan kardeşlerimiz var.
Bilemiyorum.Ama beni fazla kışkırttı.Legal yollara başvurmak istesem adama kimse dokunmayacak. Her horozun bir ötüş alanı vardır dostum biliyorsun Yok abi o dersini aldı.Ogün bugündür kıyıda görmüyorum adamı.Böylesi daha iyi.SaygılarBu arada buralara gelecektin.Olmadımı?
Anlıyorum abla.Sanırım adamlık konusundan bahsettiniz argo olarak.Ama adam ve herif kelimelerinin kullanılış açısından aralarında uçurum var.Pek adam sayılmaz cümleside argo değildir.En azından ben öyle biliyorum.Kişiliğin sağlamlığıyla ilgili kullanıyorum. Bu sitede daha ağır ve argo laflarında karşılıksız kaldığını gördüm. Ama yok argo derseniz saygı duyarım.Sonuçta büyüğümsünüz.Sayglar.
Eline yüreğine sağlık Burak kardeş. Aslında pek iyi bir yol olmasa da biz oltacıların da biraz dişini göstermesi lazım diye düşünüyorum. Ama dikkatli olmakta fayda var bu ağcılar genelde yanlız olmazlar
kuzen sonbahar temizliğine felan başlayacağız buara yoksa sülalecek kabul günümü bu nedir ya. neyse bulaşacak olursa bi ara geldiğimizde sevgilerimizi iletiriz arkadaşa sen fazla uzatma
Öyle ama neyaparsın.Benimki birazda nefsi müdafaa idi ama.En iyi savunma saldırıymış.Bu tez doğrulandı Heryerde bi ibo var sanırım böyle anarşik Valla öyle.Burada sorun kalmadı.Yakında oraları temizlemeye yardım için geleceğim.Nede olsa bir ötüş alanımızda antalya sayılır