Içimizdeki Ses Ve Turnalar

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mhakanbasar tarafından paylaşıldı.

1. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    AV YERİ :Kızılırmak
    AV TARİHİ :19.04.2009
    HAVA VE SUYUN DURUMU :Turna avı için ideal sayılabilecek hava sıcaklığı su sıcaklığı hafif rüzgar ve dalga
    AVLAKTA KALINAN SÜRE :6 saat
    KULLANILAN EKİPMAN :Spin At çek takımları bilimum wobler ve sair kandırıcılar
    YAKALANAN TÜRLER VE BOYLARI :20 ye yakın 35-57 cm arası Turna Alıkonulan 6 adet
    YAPILAN AVIN HİKAYESİ :Geçtiğimiz hafta yaptığımız Turna avındaki kısmetsizliğim moralimi ve hevesimi büyük ölçüde bozsada bir aydan evvel Turna avına gitmem,Elmadağın karı erimeden hele hiç gitmem gibilerinden kendime verdiğim o yalancı sözlerin etkisinden kurtulmak için Cumartesi günü akşam saatlerine kadar beklemem gerekiyormuş..Pazar gününün o dayanılmaz cazibesinin etkileri üzerime sindiğinde av partnerim sevgili Tuncer'i aramış planı programı yapmış av saatini çoktan beklemeye başlamıştım..Saolsun sevgili Tuncer o gün bendeki pozitif enerjiden etkilenmiş hatta ikimizin ağzından aynı anda telefuz edilen avlak bölgesinin bize bu sefer güleceğini güzel balık alacağımızın müjdesini daha yola çıkmadan ara ara arayarak telefondan hatırlatıyor bu durum bende daha fazla istek ve daha fazla heyecan yaratmaya yetiyorda artıyordu bile.Bu enerjinin son zamanlardaki sıkı takipcisi sevgili Serdar da bir ekip kurarak bize katılacağını müjde etmiş olsada sonradan yaptıkları avlak yeri değişikliği planları ile sadace yolda ve ayrıldığımız bölgede görüşebilmiş her ne kadar aynı bölgede kalmaya ikna etmek için uğraşmış olsakta kısmet diyerek bizden ayrılmışlardı.. Sabaha karşı 04,00 sularında başlayan yolculuğumuz her zamanki mekanımız Çorbacıda yaptığımız kısa bir moladan sonra devam etmiş 06,30 sularında kendimizi su kenarında bulmuştuk..Botumuzu hazırladık malzeme ve ekipmanı yükleyerek 07,00 de kızılırmağın bence hala en büyük ve en yakışıklı süprizlerini barındıran sularında yol almaya başladık.Yeni yeni dağılmaya başlayan sis doğudan parlayarak yavaş yavaş açan sıcak yüzünü göstererek içimizi ısıtan güneş ortamdaki kuşların ses ahengi bize bir yandan doğal bir meditasyon yaparken arada otlara takılan woblerlerimizin oltada yarattığı gerginlik kısa heyacanlara vesile oluyordu..Yükselen suların geniş sazlıklarda yarattığı gölcükler bize göz kırpıyordu sanki aradıklarınız burda buralara gelmelisiniz diyordu..İçimizdeki sesi dinleyerek Yüreğimizin götürdüğü yere gitmek için ilk bulduğumuz sık ağaçlıklara girdiğimiz gölcükte Tuncer'in ilk atışında taktırdığı turnanın suda yaptığı akrobosi bize günün güzel geçeceğinin işaretini veriyordu ilk gelen Turnamız limitlerde bir Turna idi..Kıtkadaki yerini aldıktan sonra ikinci atış gene bingo Tuncer'den limit altı gelen Turna bu sefer hiç beklemeden tek kare fotoğrafın ardından ait olduğu sulara geri dönerken büyüdüğümdede burda olacağım gene bekleriz diyen bir telepati etkisini ister istemez yaratıyordu..Üçüncü Turnamız gene Tuncerin favori yemine atladı bu seferki bir hayli iriydi mücadele ve aksiyon son derece güzeldi Tuncer yakaladıkça ben seyrettikçe Tuncer'in Oskarlık olacağını hayal etmekten başka yapacak bir şeyim yoktu tabii bu arada olta makinam arıza yapmıştı yedeğimi yanıma almamıştım rulmanlardan birinde korozyandan olsa gerek sıkışma olmuş makina kolunu çevirmek için nerdeyse tüm eforumu sarf ediyordum tabi yaşadığım bu durum moralimede yansımış konsantirem dağılmış kendimi resmen bırakmıştım...Makinamı düzeltmek için botta kısıtlı imkanlarla uğraşıp duruyordum bu arada Tuncer bir yandan yakalıyor bir yandan bırakmaya devam ediyordu..Neyseki dönüş yolunda bir mucize yaşanmış makinam eskisi gibi çalışmaya başlamıştı son bir gayretle yem kutumdaki malzemeleri sıradan denemeye başlamıştım en son karar kıldığım yeme ilk atışta hamle yapan Turnayı çok zorlanmadan Bota aldığımda moralim yerine gelmiş sevgili Tuncerin sezona merhaba ilk balığın hayırlı olsun abi" diyerek ettiği tebrikle dahada şevklenmiş dönene kadar Turnaları peşi peşine taktırmaya başlamıştım Tuncerin kıtkadaki 3 turnasına karşılık benimde eklediğim 3 turna haricinde yakaladığımız 13-14 turnayı limit altı üstü bakmaksızın sürekli suya ait oldukları yere zarar vermeden iade ettik ve avımızı bitirdik..Bir ara sırtı çekerken orta derinlikte oltamı gerdiren büyük bir kafa darbesiyle yemimi parçalayan dev Turnayı göremesemde onu yakalayabilecek Amatörü şimdiden tebrik ediyor saygılar sunuyorum..Ayrıca bu macerada bana eşlik ederek öğle saatlerine kadar bana katlanan sevgili Tuncer'e sonsuz teşekkürler...

2. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg

3. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler mustafa bey:)

harika görüntüler,birde bize kısmet olsa şu turnalar:)

4. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Mustafa abi önceki avından dolayı yakın zamanda balıga gitmeme kararını KESİNLİKLE eminim ki Turnaların fısıltısı bozmuştur :) Bir kez daha şahit oluyorum ki avcı avının fısıltısı dogrultusunda güzel bir av gerçekleştirmiş bulunuyor.. TEBRİKLER güzel av için ve güzel resimler için teşekürler
    RAstgelsin

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    çok güzel hareketler bulnlar......:),
    herşey için ayrı ayrı tebrik ederim dostluğunuz hikayeniz doğaya saygınız resimler daha birçok şey için ........tebrikler:)

6. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Hakan abi öttürmüşsünüz gene, woblerin markası hangisi abi, Spro mu?

7. Taylan

Taylan

Favori Kamış:
    Her türlü sahte, 0,18 ip misina, Alba orient 210 kamış, Pasha 35 makina
    En İyi Avı:
    53 cm Turna
    Hakan abi tebrikler çok güzel bir av günü olmuş. Salınan balıklar ise sizlere yakışan çok güzel hareketler :)
    Ben henüz açamadım ne yazık ki turna sezonunu. İnşallah banada nasip olur böyle güzel bir av. Daha nice güzellerini yapmanız dileğiyle.

8. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Hakan Abi keyifle okudum zevkli bir av olmuş :)

Suya geri bıraktığınız turnalarda ne kadar duyarlı avcılar olduğunuzu gösteriyor.. bundan güzel örnek olamaz.

Rast gele.

9. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Hakan abi bizlere harika bir rapor hazırlamışsın,ellerine ve avına sağlık...

10. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Tebik ederim,o salmis oldugunuz baliklar size trofe olarak günün birinde dönecektir...

11. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Hakan&Tuncer agbi tebrik ederim.

Muhtesem kareler gercekten, bu sene turna avlarina doyacagiz anlasilan :)

Niceleri rast gelsin insallah.

12. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    çok güzel bir av tebrik ederim

13. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Guzel bir av ve ufaklarin salinmasida onur verici birsey.herkez balik tutar ama herkez tutugu baliga saygi duymaz,bunun icin sizi tebrik ediyorum aviniza duydugunuz saygidan dolayi:)

14. mhakanbasar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Tüm dostlara katılımları vede iyi dilekleri için teşekkürler.Sezonun ilk avlarından biri olması nedeniyle evde ailelerimize balık ziyafeti vermek için ihtiyacımız kadar olan 3 er adet olmak üzere toplam 6 adet turnayı alıkoyduk..Bunun haricindeki tüm turnaları boylarına bakmaksızın bırakmak suretiyle sürdürülebilir avcılığın gereklerinden birisini yerine getirdiğimize inanıyorum..Bundan sonraki avlarımda yakala ve bırak fotoğraflarını daha fazla göreceğinize emin olabilirsiniz..Avına ve avlağına değer veren her amatöre daha irilerinin rast gelmesi dileğiyle
    Sevgiler....

15. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Hakan-Tuncer!!! Sıkı ekip, ibretlik rapor tebrikler :)

16. ÇERİ

ÇERİ Murat YENİÇERİ

En İyi Avı:
    95 CM TURNA (6 KG)
    Hareketli ve heyecanlı bir av olmuş .Harika rapor ve kareler için teşekkürler .Örnek davranışınız için ekibinize ve size tebrikler.İnşallah göremediğiniz o trofeyi yakalayabilirsiniz..rastgele..

17. senteksin_59

senteksin_59 hasan

uyarılar için teşekkürler

yapmış oldugunuz uyarılara ve ikaz lara teşekkür eder bilgelndirme ve gelecegimiz çocuklarımız için yaptıklarınıza bir kez daha teşekkür ederim. balık avlamak bir sanattır bohçacılık değildir. der başarılar dilerim.

18. unalankara

unalankara Ünal

Favori Kamış:
    OLTA, ZIPKIN
    Favori Makine:
    mitchel makina ve kamış
    En İyi Avı:
    ORFOZ 9.750 Kg.
    Hakan arkadaşım,

Duyarlı davranışın için kutluyorum ve 3-4 balık hele turna fevkalade doyurucu ve yeterli olur.

Nice güzel avlara güzel rapor için kutluyorum.

19. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Tebrikler abi ellerinize sağlık

20. kudret41

kudret41 kudret

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    tebrikler güzel av olmuş