arkadaşlar 3 günlük bayram için igne adaya gidiyoruz orada kıyıdan hangi balıkları yakalayabiliriz benim bildiğim lüfer zamanı birde nehirler ve göller varmış onun içinde alabalık fırdöndüsü aldık dogru bir kararmıdır herkese rastgele
Merhaba Tayfun (arkadaşım, ağabey, kardeşim Yaşınızı da imzanıza eklerseniz hitapta yanlışlık yapmamış oluruz.) Alabalık için fırdöndü aldık demişsiniz ama başka ne var elinizde alabalık avlamak için ? Göl ve nehir bilgisi aldığınız kişilerden, orda ne yöntemle avlandıklarını da sorsaydınız keşke, size daha faydalı olurdu esasen. Ama ben olsaydım, her yanı deniz olan bir yerde, hele ki lüfer varsa alabalık ile uğraşmazdım. Bakın, az önce geçen seneki bir rapora göz attım. Arkadaşımız pek şanslı değilmiş balık konusunda ama yaz ortasında gitmiş. Şu mevsimde gidiyorsanız, balık açısından daha şanslısınız bir kere, bunu göz önünde bulundurmak gerek. Rapora göre o bölgede, kefal, levrek ve zargana var. Lüfer haberini de siz almışsınız etti 4. Göllerde de sazan varmış ama eskisi gibi çıkmıyormuş. Alabalıktan söz edilmiyor.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=897 Levrekle ilgili olarak, yukarıdaki konuda pek çok bilgi var. Av teknikleri bölümünde lüfer için de benzer başlıklı bir konu var. Oradan faydalanabilirsiniz.
Merhaba Arkadaşlar, Tayfun atlamış gerçi ama iğneadada bize balık avında ekip olacak arkadaşlar varsa katılımlarınızı bekleriz
tabii gitmez miyim tayfun nereye ben oraya,ben nereye Tayfun oraya ayrıca kalabalık gidicez sanırım, başka arkadaşlarda gelecek. orada pansiyon ayarladık. balık, mangal, eğlence, doğa,balık, mangal, eğlence, doğa... böyle bir döngü olacak... buyrun sizde gelin
Keşke fırsat olsa ama ne yazık ki iş elimizi kolumuzu bağlıyor. Size iyi eğlenceler dilerim. Bol bol dinlenmiş olarak dönersiniz inşallah.
İğneada Öncelikle affınıza sığınarak "iğne ada" değil İğneada olacak diyerek düzeltmek istiyorum. İğneada'da lüfer olduğunu ben de duydum ama kıyıdan avlanabileceğini sanmıyorum. Eğer tekneyle çıkarsanız şansınız daha fazla olur. Göllerde Sazan ve Kefal mevcut. Hamam gölü, Mert gölü ve özellikle Saka gölü verimli bir yer. Ama Saka gölü Longoz içinde ve 5 km. kadar uzaktadır İğneada'ya. Biz 15 gün önce kamp için Saka gölü civarına arabayla gitmeyi başardık ama 4x4 dışında arabayla deneme yapmanızı tavsiye etmem. Çünkü kumluk bölgelerden geçiyorsunuz ve araba ne kadar yüksek olursa olsun kuma batabilirsiniz.... Ama Saka Gölü'nün Bulanıkdere ile birleştiği noktada kefal, miryana, kızılkanat, sazan ve kerevit bol miktarda var. Ayrıca güzel bir kamp noktası burası. Hem denize, hem de göle olta atabileceğiniz bir yer. Size keyfili ve bol balıklı günler diliyorum.