iğne çıkarma tekniği

Konu, 'İğneler' kısmında karacabeyli tarafından paylaşıldı.

  1. MURAT44

    MURAT44 Murat İNCE

    Yaş:
    47
    Mesajlar:
    515
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    :))))
    ibrahim abi benim bu konuda bi yöntemim var yeterki o büyüklükte bi balık gelsin zararlı olsun olmasın çok fazla oğraşmam abi bi iğne feda olsun :D :D keserim abi sonrası allah kerimdir hele bi can versin bi çare düşünürüz:) :)
     
  2. mallaca

    mallaca Halil Barış Şengül

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    4.027
    Şehir:
    Bursa
    Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Bende her zaman karga burnunu tercih ederim.
     
  3. Rastafarian

    Rastafarian

    Mesajlar:
    40
    Şehir:
    Marmaris
    Favori Kamış:
    Zıpkın,RoketAtar:)
    En İyi Avı:
    Akya - 9,5
    valla çakısı olanlar çakının kör bir testeresi vardır standart onun ucunda küçük bir tırtık vardır o bunun için yapılmıştır iğneyi ileri ittirip çekmek için

    Ha eline batan iğneyi çıkaracaksan iğnenin tırnaklı yerini değilde diğer tarafını kes kancayı döndür çek :D
     
  4. orestia

    orestia

    Yaş:
    40
    Mesajlar:
    26
    Şehir:
    Edirne
    Favori Kamış:
    Çeşitli boylarda makine ve kamış
    En İyi Avı:
    Sazan 4 KG
    Boyuna, göz veya kenarlarına, damarların yoğun olduğu dirsek içi, bilek vs. bölgesine, kafatası üzerinde bir yerlere saplanan iğnelerle hiç uğraşmamak ve en yakın sağlık kurumuna acil olarak ulaşmak elzemdir. Buralara saplanan kanca, bir sinir veya damarı tahrip edecek, etmiş vs. olabilir. Kemiğe saplanmış olabilir. Öncelikle bir röntgen çekilir, iğnenin durumu netleştirilir. Diğer yandan bir atardamara vs. rastlayan iğne yırtılmalara ve lokal iç kanamalara vs. sebep olabilir.

    Ama parmak, el ayası gibi noktalara, kas içine saplanan iğneler için, bir an önce iğneyi çıkarmak çok daha iyi netice verebilir. Çünkü orada kaldığı sürece hem ağrı verecek, hemde enfeksiyon vs. tehlikesi daha artacaktır.

    Bu durumu (ve diğerlerini de düşünerek) iğne çıkarılmaya çalışılabilir. Ama bir avantaj, dezavantaj dengesi düşünmek gerekir. Eğer denizin ortasında iseniz, dağın başında gölün kenarında vs. iseniz, yakın bir sağlık kuruluşu yoksa, oraya gitmeniz saatler vs. alabilecekse, bu tür bir iğneyi çıkarmayı düşünün. Yoksa, ilk önceliğiniz her zaman bir acil servise uğramak olsun..

    İğneler kolay çıkardı, damakları olmasa Ama işte o damaklar yemi kaçırmadığı gibi, iğneyi batan çıkarmayı da güçleştirir. Öncelikle yapılmaması gereken.. Yaradana sığınıp iğneyi asılarak, hatırt diyerek çekip çıkarmak.. Bu yapılmaması gerekendir. Çektiğiniz, çekeceğiniz ağrı yanında damarları vs. yırtması ve daha kötü sorunlara sebep olması mümkündür.

    Peki neler yapabiliriz?

    en kolay yöntem, iğnenin sırtından bastırmaktır. Bu durumda damak daha önce parçaladığı dokuların altında kalır, onlara takılmadan geriye çıkabilir.

    [​IMG]
    Bu yöntemde, ip takmadan elimle tutuveririm vs .gibi düşünmeyin. Ağzın tam ortasına ipi mutlaka bağlayın. İğnenin sırtından aşağıya doğru bastırın. Ani bir hareketleipi çekerek iğneyi çıkarın. Bir an küçük bir sancı olacaktır, ama o kadar olacak artık.

    Bu yöntem, küçük ( > 4 numara ) ve bilhassa damağı zayıf iğnelerde çok iyi netice verir. Ama büyük ve iri damaklı iğnelerde hiç iyi netice vermez. Böyle iğnelerde en iyi yöntem iğne ile kılıf yapıp çıkarmaktır.

    [​IMG]

    Biraz daha sancılıdır. Ama iyi netice verir. En iyi netice, lokal anestezi ile alınır. Bunun için, varsa, buz kullanılabilir. Bir süre buz veya çok soğuk su konarak o bölge hafif hissizleştirilir. Ardından gereken yapılır. Ama bu iş için, önce bol pratik yapmak gerekir. Herkese göre değildir.

    Eğer iğnenin dirseği iyice vücuda girmişse, bu yöntemler uygulanamaz. İğne doğal yoluna devam ederek vücuttan çıkarılmalıdır. En iyi yöntem, damağı çıkarıp, iğnenin ucunu kesmek, sonrada iğneyi geri çekip çıkarmaktır.

    [​IMG]

    Fakat, bilhassa bedeni damaklı iğne türlerinde bu işlem pek mümkün olmaz. Bu durumda, iğneyi tamamen yeni açılacak delikten çıkarmak gerekir.

    [​IMG]

    Diğer yandan, her an bir yerinize böyle bir şey batması mümkündür. Bu nedenle 5 yılda bir tetanos aşısı yaptırın..

    Bu resimleri çok iyi aklınızda tutun. Evet, iğne böyle damağı girecek şekilde bir tarafınıza girerse, en doğru yol, gidip bunu bir doktora çıkarmaktır. Ama doktorlarda çoğu zaman böyle bir durumu ilk defa görüyor olurlar. Onlara vaziyeti izah etmeniz lazım gelecektir. Hatta, burada yazdıklarımızı onlara izah etmeniz de. Yanınızda benzer bir iğne götürün. Vaziyeti anlasın doktor arkadaş.. Bu yöntemleri tarif etmeye çalışın.

    Her durumda, doktor zaten size uygun bir antibiyotik ve pansuman önerecektir. Ama iğneyi kendiniz çıkarırsanız, hemen orayı bir antispetikle yıkayın. Yanınızda tentürdiyot, oksijenli su gibi güçlü antisaptikler olabilir. Bilhassa araç ilk yardım kutularında bunlardan olacaktır. Yoksa, viski, rakı gibi güçlü alkollü içkiler iyi birer antiseptik vazifesi görürler. En kötü durumda tükrük deneyebilirsiniz. Çok zayıfta olsa hiç yoktan iyi bir antiseptik özelliği taşır. Ayrıca opiorfin içerir ve bir tür anestezik etki gösterir.


    ALINTIDIR...
     
    Son düzenleme: 13 Mart 2008
  5. yaban-cı

    yaban-cı Koray

    Yaş:
    46
    Mesajlar:
    596
    Şehir:
    KADİRLİ
    Favori Kamış:
    D.A.M E-MOTION 270
    Favori Makine:
    SHİMANO SEİDO 4000 FA
    En İyi Avı:
    sabır...
    paylaşım için sonsuz teşekkürler.
     
  6. KaraKurt

    KaraKurt Fatih

    Mesajlar:
    1.196
    Şehir:
    Antalya
    Favori Kamış:
    Olta ve Sabırrrr
    En İyi Avı:
    Kötü av yok :)
    Hiç tavsiye etmem 15 yakınını yamulttum plastikten yapmışlar dayanmıyor...Metali falan olsa iş yapar...