İzmir Karşıyaka, Balıkesir Altınova, Çandarlı limanı taraflarında avlanıyorum. Sürekli araştırıyorum ve gerçekten doğru olanı bulamıyor ve biliyorum. Bilgili ve tecrübeli abilerim arkadaşlarımdan yardım istiyorum. Genel olarak avlarımda Mamun ve Yengeç ile avlanıyorum, tecrübe ettiğim gördüğüm araştırdığım sorduğum öğrendiğim iğne modelleri; Vmc 9335 Bk 2/0 - 4- 2 numaraları kullandım Hiç bir şekilde verim aramadım, oltayı atıyorum balık ince vuruşlar ile geliyor taşmayı yanlış zaman da yaptığımı düşünsemde ustalarıma sorduğum da “vmc iğne yumuşak olduğundan çupra için uygun değil, çeneli balık olduğundan ısırıyor. İğne esniyor diyor bu yüzden de çeneye saplanmıyor” dediler. fudo papağan iğne kullandım, 1/0 modeli 1 modelini iğnenin rengi açık balık dikkat çekiyor dendi. Maruto iğnesini kullandım küçük dediler.. benim burda tecrübe ettiğim ne kullansam verim alamıyorum. Tek iğne 100gr-120gr gezer kurşun kullanıyorum 0.28-030 florakarbon misina ile iğneyi fırdöndüye bağlıyorum. Fırdöndü arkasına gezer kurşun araştırmalarıma göre yapay zeka vs kafa karışıklıklığı yaratıyor bu yüzden siz değerli ustalarıma sormak istedim. Oltalarımı sabit şekilde tripotta bekletiyorum. Pek tasmalama huylarım yoktur. Owner ssw 1/0 Gamakatsu Worm Live 1/0 Owner 5114 Mutu Light Olta İğnesi Black Chrome Hayabusa Circle 1/0 mi ? Tırnak Yengeç (erik, ceviz büyüklüğünde), mamun, lidaki fileto ya da istavrit kullanıyorum genel olarak fikir olarak yardımcı olabilecek var mı ? İğne boyutu en uygunu ve hangi iğne daha uygun olabilir?