Merhaba arkadaşlar. Yazdığım bütün mesajlara "aranızda yeniyim" ilavesi yaptım. Bu mesajımada bu ilaveyi yapıp artık bunu hatırlatmayı bırakayım diyorum. Arkadaşlar aranızda yeniyim derken hem amatör balıkçılık anlamında hemde forum üyeliği anlamında söylüyorum. Ben Kuşadası/Davutlar sahilinde avlanıyorum. 3 haftalık tecrübelerime ve buradaki duayenlerin dediklerine bakılırsa buralarda balık çok az. Az da olsa bu keyfi yaşayalım diye bizde oltamızı atıyoruz. Buralarda genellikle çipura,levrek ve mırmır oluyor. Levrek nadiren tutuluyor, çipura ve mırmırda genellikle küçük oluyor. Esas konuya gelecek olursak ben 3 köstekli dip oltalarımda genellikle 1/0 veya 2/0 boylarında kısa palalı çapraz veya düz beyaz iğneler kullanıyorum. Bu iğneler büyük olmasına rağmen gün geliyor iğnedeki yemi 6-7 cm lik bir karagöz yavrusu, gün geliyor 10 cm lik bir mirmir yutuyor. Yani bu kadar küçük balıklar bu koca iğnelere yutulabilirken, forumdan takip ettiğim kadarıyla bazı arkadaşlar çok daha küçük iğnelerle çok daha büyük balıklar yakalayabiliyor. Bu işin sırrı nedir arkadaşlar bilgilerinizi paylaşırsanız ve genelde levrek, çipura ve mırmır balıklarına hangi boy ve tür iğneleri kullandığınızı yazarsanız çok müteşekkür olurum.