Bugün yani 17.01.2009 Tortum gölüne gittik hava bulutlu ve mevsim kış olmasına rağmen mükemmeldi her zamanki avlak yerimizden farklı bir yer seçtik 9,30 dan 11,30 a kadar oltaları suya attık durduk ama tık yok.Melemenimizi yedik avlak yerimize gittik saat 2 ye kadarda orda attık yok sonra Erdemle ben başka yerde denemeye karar verdik oltaları suya attık 15 20 dak sonra şamandram canlanır gibi oldu herhalde hayal görüyorum dedim.Zaten yaklaşık bir saat şamandram canlanmadı Erdemde oltasını attı zavallı çocuk sıkıldı Baba ben az gezeyim dedi gitti az sonra onun oltasın zilinin çaldığını duydum döndüğümde kamış nerdeyse suya gidecekti yetişip tuttum ağır bir şey geliyor du .Az sonra suyun yüzüne çıkan kuzuyu görünce tahminen 4-5 kg vardı kepçesiz olmayacağını anladım ve Erdeme seslendim gel yardım et diye Kamışındaki misinanın boyu yaklaşık 10-15 metre ve makarasının kalamasıda bozukmuş meğer Balığı ürkütmiyim dedim kalama vereyim dedim çalışmıyo bırakayım gitsin dedim misina kısa balık çekiyor ben çekiyorum ve ben çaresizlik içinde misina yetmediği için kamışı göle doğru uzattım 1 metre kadar balık az gevşetir gibi oldu az asıldım bana doğru geldi ve bir çırpındıktan sonra olta tamamen huzura erdi o sıkıntıdan kurtuldueee ulan sizde kalama yok misina yok ben ki 2,5 metrelik oltayım benden bu kadar kadar der gibi sırıta sırıta geri geldi bomboş olarak misinamı koptu derken birde baktım ki iğne dümdüz olmuş .Oltanın şöyle dediğini duyar gibi oldum la olum salak hele kalama yok misina kısa iğneyi ne diye demirden taktınız çeliği yokmuydu .Güya birde Aynalı sazana gidiyorsunuz.Giden gitmişti oltayı tazeleyim attım 10 dk sonra bir alabalık aldım ama Erdemin Oltası şöyle alttan alttan bana bakıp kıs kıs gülüyordu avut kendini avut....
abi atalarımız ne demiş bir musubed bin nasihattan iyidir artık bundan sonra sağlam bir sazan misinası ucuna dynemea ipten yapılmış köstek ve kalitesi ispatlanmış iğneler kullanırsın herhalde
Güzel bi heyecan yaşamışsınız bu mevsim de,kısmet değilmiş.Belki de bu 2009 için bir nazar boncuğu olur..Paylaşım için teşekkürler..
HAYAT YAPILAN HATALARDAN DERS ALMAKTIR MALUM...BALIKÇILIKTA BEDELİ AĞIR OLUR MALUM KAÇAN BALIK BÜYÜK OLURMUŞ
İyi hoş diyorsun da Erzurum da olta malzemeciliği adına dediğin cinsten kaliteli malzeme bulmak hikaye gibi bir şey .Olanlarda sadece balığın heyecanını yaşıyorsunuz. Evet güzel bir heyecandı maalesef “kısmette olmadı mı insan dayak bile yiyemiyor “Laf aramızda kalsın ben nazara falan inanmam Valla doğru söze ne diyeyim sağolasın
murat abi birçok firmanın internet satış siteleri var o sitelerden online olarak istediğiniz herşeyi alabiliyorsunuz hatta değil istanbul amerikadan bile malzeme alabiliyorsunuz
he hakılsın bana lazım bir kutu iğne 10 TL 10 TL de kargo parası 20 TL amma karlı iş :Aslında ben beleş gönderen biri olurmu diye yazmıştım ama nerdeeeeee
murat abı olsun sende bı daha kı avında ınslh alırsın o ve ondan daha buyuk sazanları.gecen yaz banda da ck oldu ole sorun deyıl. kacan balılar bızden deyıl
Bence iğnenin bir suçu yok Baktım kös-kös oturuyor. Edoç ne oldu, niçin oltan suda değil deyince, Şey, Nuri amca şey, misinam yok dedi. Bir ara oltayı taşa takıp asılmış ve misinayı-iğneyi kopartmış. Al sana misina deyip, yedekteki 0,35 misinayı verdim. Meğer misina 10-15 mt ancak varmış. (yemin ederim, misinanın kısa oluşu hususunda benim bir art niyetim yok, kaldı ki misinanın sağlamlığını da tartışmıyoruz) Her neyse almış babasından bir teneke iğne. -ya da babası vermiş orası biraz şaibeli bana göre. Çünkü anladı Edoçun trofeyi nasipleneceğini de, O’nu kıskandığından sağlam iğne vermedi. Bu arada şunu da belirteyim kendi aralarında zaman-zaman bir rekabet oluyorsa da bana karşı onlar her zaman birlikte ve tek vücutturlar. Aynı frekansta buluşup, anında voltran oluverirler bilesiniz- Erdem’in oltası bir ara akıntı ile sürüklenip benim önüme gelince, oltayı toparlayıp yeniden atayım dedim de dikkatimi çekti o “hain iğne.” Gubani, bu iğne olmamış, bunu değiştir zira bu “teneke”den bir iğne dedim babasına. Üstelikte bir önceki akşam 20 adet çelik iğne verdim kendisine. Onlarla önceden 6,300 Kg aynalı almış da iğneler ‘hınk’ dememişti. Yahu kim uğraşacak şimdi onunla, ben yapamam. Zaten kendisi de oltanın başında bile durmuyor baksana, boş ver gitsin dedi de, oltadaki iğne öylece kaldı. Sonrada yanımdan ayrılıp başka bir yere konuşlandılar. Anlayacağınız, Edoç o gün hayatının trofesini kaçırdı babasının sayesinde. Zavallı çocuk ne kadar dövündü, ah vah etti bir bilseniz. Kuyruğu aha şu kadardı. Kafası işte bu kadardı diye-diye hayıflanıp durdu. Ancak bizimkinden ses yok. O, ha bire “hain iğne” deyip duruyor. Evet ya, “hain iğne.” pöh! sen onu benim külahıma anlat. O anda “İğne mi hain, sen mi hain. Bre hain oğlu hain” diye patlamak geldi içimden ancak, korkumdan diyemedim. Daha önce baba-oğul işbirliği ile nice kereler benim yemlerime, oltalarıma, kerterizime, tuttuğum balıklara el koydular da bu kadar zoruma gitmemişti. “Oh olsun size, bana yaptıklarınızın cezasını işte böyle çektirir mevlam” diyemedim. Biliyorum onlar bir ekip ve bana karşılar ancak, yine de bu iğne olayını kabullenemiyor ve kahrediyorum. Yaptıkları dalavereleri bir şekilde unuttum ya da unutturdular ancak bir babanın kendi evladına yaptığı bu dalavereyi nasıl unutayım dostlar. İşin iç yüzü bundan ibarettir, ne eksik, ne fazla. Ne dersiniz, artık sakal bırakmaya karar versem mi ? Çünkü sözüm de dinlenmiyor.
babamın oğlu olmayacaktın takardım senide bir teneke iğneye sazana yem diye atardım ama kol burdan değil taaaa burdan kırık
Merhaba.gecmis olsun.Sazanlar Oltada en kücük hatayi kabul etmezler.Ayni seyler benimde basimdan gecti. Ben de yanliz igne kirilmadi,Kamisim kirildi,misinalarimi koparti,Kompilet kamisla beraber suyun icne cekip o olta kamisimi görmedigim günler de oldu.Demek istedigim yaptigim bu hatalari bir daha tekrarlamamam cünkü Sazan hatamizi saygi deger balikci arkadaslarim af etmez...: hoscakalin.