İki Arada İki ALA' da

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında autan tarafından paylaşıldı.

1. autan

autan Gorkem

En İyi Avı:
    95 cm Turna
    İki arada İki Alada,
    Evet 2012 yılı alabalık sezonunu sonunda ben de açtım. Çok programsız ve zamansız bir avdı ama şansım varmış ki iki gökalayı kandırmayı başarabildim.
    30.04.2012 sabah saat 05:30 da Ankara’da başlayan yolculuğumun ilk durağı Aksaray dı. Saat 08:30-16:00 arası Aksaray’daki işimin hak edişini yapıp Karaman’a doğru yola devam ettim. Saat 18:15 olduğunda Karaman’a girmiştim fakat şantiye paydos ettiği için şantiye yerine beni genelde boş göndermeyen göletimi (çok gizli !!!) ziyarete karar verdim. Onbeş dakikalık bir yolculuktan sonra 18:30 gibi ¾ oz. rainbow kastmaster ile denemelere başladım. Yaklaşık yarım saat çalışmama rağmen takip alamayınca 2 numara gümüş üzeri kırmızı benekli mepps (önünde 5 gr mepps ağırlığı ile) devam ettim. Fakat yine vuruş alamadım. Hava yavaş yavaş kararmaya başlamış suyun yüzeyi de iyice durulmuştu. Sivri sineklerde ortaya çıkmıştı. İşte o an balıkların sivri sineğe atladığını görünce başından beri yanlış deneme yaptığımı anladım. Balık artık yüzeye çıkmaya başlamıştı ve ben de hemen ağırlığı çıkartıp merppsi yüzeye yakın çekmeye başladım. Ve BİNGO. Büyük olan gökalayı hemen kenara aldım. Yaklaşık 10 dakika sonrada ikinciyi. İkinci alanın zıplama videolarını çekmek isterdim ama avda tek olduğumdan yapamadım. BUYRUN SEYREDİN.

2. hemperi

hemperi Ethem

arabaya yazık demek geldi içimden ilk başta :) tebrikler :)

3. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Waayy ustamm yaa... seni görünce bi an sevindim ankara da bir yerlerde ala mı var diye. ama raporu okuyunca hevesim kursağımda kaldı. :(
    yokmu ankarada bu balık?
    ama tabi senin adına sevindim güzel av olmuş daha iyilerinin rastgelmesi dileğiyle... :)

4. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Maşallah... Tek kişi ve sınırlı saatte gittiğinizi düşünürsek güzel av olmuş. Bu sene bende kafayı alabalıkla bozdum. Karaman biraz uzak kalıyo bize. :) Bende önümüzdeki hafta bolu taraflarında şansımı denemeyi düşünüyorum, darısı başımıza diyelim... :)

5. dertkesen

dertkesen ismail dertkesen

Çok tebrik ederim kardeşim maşaallah çok güzel alalar tutmuşsun inşaallah devamı da gelir. Aylar geçtikten sonra ilk balıkları yakalamak çok zevkli oluyor değil mi?

Diğer avlarda da bol bereketli günler geçirmeni dilerim. Rasgele....

6. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Güzel ve sizide dinlendiren eğlendiren başarılı bir av olmuş gibi görünüyor:) Başarılarınızın devamını ve Nice güzel avlar diliyorum..

7. BURSADAN

BURSADAN HASAN

avlar süper...
    tebrik ederim

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tam da off Tereyağında.... diyecektim ki son fotoğraf lafı boğazıma tıkadı. Bizim payımıza da avucumuzu yalamak kaldı:hungry: Nice bol avlara.

9. Erkan UZUNER

Erkan UZUNER Erkan UZUNER

Tebrik ederim Görkem. Artık az zamanda yaptığın bu tür avlara alıştım, şaşırmıyorum :) daha irileri rastgele. Dostça Kalll...

10. autan

autan Gorkem

En İyi Avı:
    95 cm Turna
    Teşekkürler. Sizlerede rastgelsin.

11. autan

autan Gorkem

En İyi Avı:
    95 cm Turna
    Davut nerelerdesin sen?
    Aslında Ankara'da da alabalık var, ama her zaman bulmak zor. Sel olup çiftlik patlıyacak ki anca öyle :) kendine iyi bak

12. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Çölde alabalık

13. cakir61

cakir61 Davut Cakir

En İyi Avı:
    48 cm derealası (kırmızı pullu) - 60 cm Turna 2 kg
    Sevgili ustam geçici bir süre Amasya dolaylarındayım, ama yakın bir zamanda Ankara'ya dönüyorum inşallah, özledim oralardaki avlarımı. Görüşürüz inşallah seninle, rastgelsin şimdiden tüm avlarında... :)