iki meps bir sahte ve kasnalar

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında İsmail TALAY tarafından paylaşıldı.

1. İsmail TALAY

İsmail TALAY ismail talay

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    minekop 4 kg 2006 (zıpkın)
    10 gün sonra düğünüm var, malum hazırlık telaşı , oraya buraya koşuşturmaca..Dün daraldığımı farkettim, bu hengame beni hem bedenen hemde ruhen oldukça yordu. Beynimi boşaltmam gerekiyordu. ''Ya dedim ismail al şu oltayı eline git dere kenarına bir format at şu yordun bedene..

Saat 17.00 , akşama üç saat var..çıktım yola. Dereye vardığımda hava kapanmaya başlamıştı. Bahtsız bedevi misali yağmura yaklanmassam iyi diye kendi kendime konuşarak söğütlük , akıntının az olduğu bir yere çöktüm usulca.

Yanıma aldığım bir ''meps thunder bug'' marka kaşığın hünerini geçen yıldan biliyorum. o nasılsa garanti ben yeni olan ''remixon killer'' bakır rengi üzerine kırmızı benekli 0 numara mepsi deneyerek balığa başlamaya karar verdim.

Bismillah !!! dedim suyla buluşturdum kaşığı, 4 ncü atışımda iyi bir takip aldım ama balığı alamadım.Galiba olacak bu iş diyerek tekrar atışımı yaptım.ve bu güzeli aldım yaklaşık 50 cm. 1,5 kg civarı bir kasna.

oldukça havyarlı dişi bir kasna olduğu gözle görünür şekilde belliydi.Ve onu sevip okşayarak geri saldım.

Aynı kaşıkla hatırı sayılır 2 kasna daha yakalayıp geri saldıktan sonra..

Alba star sunni balık denemeye karar verdim. Daha önce hiç kullanmadığım bu plastik sahte balığın ne yapacağını merak ediyordum.

50 mt kadar aşağı kaydım yine güzel bir söğütlük sahteyi suya daha ilk düşürdüğüm an bir saldırı aldım ama balığı tasmalayamadım, buna mütakiben iyi bir takip ve balık kancadaydı.

Bu da az öncekine yakın bir kasnaydı ve buda havyarlıydı, nazikçe iğneden çıkartıp ait olduğu yere iade ettikten sonra kendi kendime ‘’ismail bu ana kadar denediklerin hep dişi balık yakaladı, tak artık şu ‘’meps thunder bug’’ u dedim.. zira bayındır tarafından gök gürlemeye başlamıştı, 15 dk sürer sürmez yağmur tepeme inerdi.

Thunder daha ilk aksiyonunda takip aldı, mütakiben 1 kg civarı bir erkek  ve sonrasında iki balık daha. bir kaç güzeli suya iade etmemin mükafatı bu kasnaları, akşam enişteyle terasta tavaya atmak için alıkoydum.

Bu gün, bu bir saat iyi gelmişti, kurbaga ve kuşların düetleri içerisinde huzurlu gecen bir saat neticesinde, hem yeni iki sahte nin neler yapabileceğini görmüş, hemde artık derelerde ufak ufak hareketin başlayacağının işaretini almıştım.

Hepinize rasgele arkadaşlar.

2. simendifer

simendifer Sennur

Harika... Bu aralar balık planları yapıp duruyoruz ve kasnaya ne zaman sıra gelecek bilmiyorum o nedenle ama bu raporu da okuduktan sonra kasna için yine içim kıpır kıpır oldu. :) İnşallah bu yaz yine güzel kasnalar alacağız.

meps thunder bug'ın hemen takip alması sevindirdi, zira daha dün değil ondan önceki akşam bunu almaktan söz etmiştik. İşe yararlığı da böylece teyit edilmiş oldu. :) Sorsak kullanan kimseyi bulamazdık cevap almak için, denk geldi. :)

Kasnalar çok güzel görünüyor. Biz de çok yakaladık ama hiçbirini alıkoymadık. Dolayısı ile tadına hiç bakmadığım bir balık. Nasıldır, nasıl pişirilir onu bile bilmiyorum ama yakalaması çok keyifli. Bereketli avlarının daim olması dileği ile, dahasına rast gelsin.

Bu arada, Allah aksilik olmadan tamamına erdirsin, ömür boyu mesut bahtiyar etsin demeyi de unutmayayım. Güzel, huzurlu yıllarınız olsun inşallah. :)

3. alphinist-fisherman

alphinist-fisherman Basri

Favori Kamış:
    Albastar
    Favori Makine:
    Albastar
    En İyi Avı:
    Yayın balığı,8kg
    İsmail kardeş öncelikle İnşallah hayırlısıyla düğününü yaparsın,Allah mesut bahtiyar etsin.
    Bu arada bu telaşe içinde kasna avlamaya vakit bulup kafa dağıtmışsın,süper.Yakaladığın balıklar süper,avlağının resmini görmedim ama belliki bol balıklı bereketli bir avlak,süper.Bazı balıkları ki havyarlı olanları suya iade etmişsin,süper.
    Sonuç olarak süper,süper,süprrr...:D :D :D

4. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Güzel bir rapor olmuş abicim ellerine sağlık ne kadar güzel bir dereymiş burası böyle :D Havyarlı balıkları salmanda çok örnek birdavranış teşekkürler..

5. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bayagı güzel balıklar gelmiş.. maşallah..

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sağolasan İsmail, tebrik ederim.Devamı da gelir inşallah.

Pek gözel kasnalar, maşallah.

Düğün haberi de bir başka güzellik tabi. Allah mesut etsin, gözaydınlığı günler bir ömür sizlerle olsun.:)

7. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Bu güzel balıkları yakalamanın zevki bir başkadır
    en güzelide havyarlı balığı geldiği yere iade etmeniz
    örnek davranışınız için kutlarım
    büyük balıklı avlarınız olsun rastgele

8. İsmail TALAY

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    sevgili Admin, thunder bug müthiş bir kaşık, özellikle sarı rengi hiç ummadığım zamanlarda iyi işler çıkartıyor. Benim yaşadığım yerdeki akarsularda kasna ve akrabaları dışında bir tür yok, çok isterdim yakınımızda bir yerlerde turna olsun , sudak osun ama malesef.

Bu yüzden bizim buralarda kasna pişirme konusunda ustalık söz konusudur. doğru tava ve doğru ateşle mükemmel our.

evliğiliğimle ilgili güzel temennileriniz içinde teşekkürler.

9. İsmail TALAY

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    çok teşekkürler

10. İsmail TALAY

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    sevgili mert teşekkürler. Kesinlikle derenin resimlerinin olmasında özel bir kasıt yok. Aslında hep meralarımın resimlerini çeker ve paylaşırım. Dün yağmur yağınca gayri ihtiyari unutmuşum.

Balıkları yakaladığım dere Bigadiç ilçesinde bulunan simav çayıdır.

11. İsmail TALAY

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    teşekkürler.

12. İsmail TALAY

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    inşallah teşekkürler

13. İsmail TALAY

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    teşekkürler

14. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Evvela Allah tamamına erdirsin.Kasnalar insanı heyecanlandıracak derece semizler,kullanmış olduğunuz sahteler hakkında detaylı bilgi vermiş olmanız ayrıca bir teşekkürü hakediyor,yumurtalı olduğunu düşündüğünüz kasnaları suyuna iade etmeniz takdirlik bir davranış,suyuna salınan her dişi balık bu tutkuyu daha uzun süre yaşamamıza ve gelecek nesillerede yaşatmamıza en büyük etken.Nice bereketli raporlara...

15. LeventYasir

LeventYasir Levent KOBAK

Hemşerim eline koluna sağlık çok güzel balık almışsın .. Darısı bizim başımıza

16. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

İsmail raporun her zamanki gibi şahane dişileri salmana sevindim kasna avı ne zamandır kafamda idi havyarlı olunca biraz daha ertelemek gerekiyor sizin oraya
    nazaran buranın suları biraz daha soguk oluyor avlarının daim olması dilegi ile rastgele.

17. İsmail TALAY

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    yorumlara ve iyi dileklere teşekkürler arkadaşlar

18. modena

modena

öncelikle tebrikler...balıklar gerçekten çok şık...yumurtalı balıklar konusun da göstermiş olduğunuz duyarlılık için ayrıca teşekkür ederim...

bu hafta sonu ilk defa tatlı su avına çıkacağım...hedef balıklarım kasna,gök kuşağı alabalık ve yayın(ama şimdi değil av sezonunda)...yakala-bırak şeklinde olacak bu avım dan önce bu raporu okumak beni fazlası ile heyecanlandırdı...:)

tekrardan teşekkür ederim bu güzel rapor ve resimler için...

Son düzenleme: 20 Mayıs 2011
  19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tatlısu avı bir başka güzel, korkarım tuzlusuya veda edesin. Hele de gökkuşlarla hemhal olursan, yandı gülüm keten helva.;) :p

Takım-yem neler hazırladın abimiz?

20. modena

modena

nuri ağabey levrek kabak tadı verdi artık...:D :D :D

şaka bir yana hep isterim biliyorsun tatlı suda av yapmak...

ağabey takım olarak 3 numara meps marka döner kaşık aldım...kırmızı benekli,mavi benekli...

misina olarak sufixin yeni çıkan örme misinası 832 gore 8x...0.15 kalınlık 9.2 kilo çeker var...ucuna 0.18 shock leader bağladım angel kiss...

kamış 2.10 10-30 atarlı M...makine de yeni ultegra advance c3000 hg aldım...

bir tane kepçe aldım...hani flycılar kullanır ya...aynısından...fötr şapka aldım beyaz renk,keten gömlek haki yeşil ince kumaştan kargo capri aldım...birde bot aldım 4 mevsim...:eek: :eek: :eek: :eek:

yani fena halde hazırım...hihi