Balıgı tutma şekliniz süper ama satış bölümü muhteşem. Bugün canım sıkkındı. neşen yerine geldi sayende. Allahda seni güldürsün.....
bizimde güzel anılarımız var limanda abicim. daha bacak kadar bebeyken ilk balıklarımızı oralarda tutardık biz...
Fuarın bitimindeki balıkcı barınağı duruyormu, oradan bahsettiğim yıllarda hem çarpma hemde şamandıralı düzenekle 2, 3 kiloluk sarıkulak yakalardık. ,birgün bahsettiğim arkadaş şamandıraya gelen sarıkulağı çekmek için beline kadar suya girmişti ,ikimiz tam yarım saatte ellerimizle kalama yaparak kenara çekebilmiştik. O zamanlar şamandıra için 0.80 misina kullanıyorduk.
Sana süprizim olsun kardeşim.Buyur bak. Ve işte senin bahsettiğin o demiryolu raylarının şimdiki güzelliği.
Nihat abi yaptığın bu çok hoş süprizin için sana ne kadar teşekkür etsem azdır, sanki kendimi bir an için tekrar o günlerimi yaşıyorum hissetim, enson 1998 , de Samsuna gelmiştim, şu saatte adeta o deniz havasını ve gelinciklerin hoş kokusunu ruhumda hissettim. Sonsuz teşekkürler, birde o heykel nereye ve ne zaman yapıldı.
Kardeşim,1998 diyorsun.Hatırlar isen,Neco düğün salonunun,yani demiryolunun ön tarafında da balıkçı barınağı vardı.İşte şimdi orası Sevgi gölü oldu.Önünede limana bakan kısıma bu balıkçı heykeli dikildi.Senesi 2000.
Evet hatırlıyorum abi zaten gidiş geliş güzergahımız orasıydı, istasyonun oralarıda makas değiştirme bölgesi olduğu için çok raylı bölge idi, yanlış hatırlamıyor isem limana giderken o köşeyede kumluk deniyordu.
Sevgili kardeşim,şimdiler de buralar o senin dediğin salaşlıktan kurtuldu.Yine o elamanların devamı kafayı demir yolunda yapmaktalar.Fakat kimsenin yoluna çıkmıyorlar.Ben şahsen shell durağı mevkiinde oturduğum için hep o yolu kullanıyorum.Selam veriyorum ve efendice cevap alıp yoluma devam ediyorum.Kimseye sataşmıyorlar.Bu güne kadar öyle bir olay olmadı,olmaz da inşallah.İyi geceler.
Ooooo evet.Benim ve yaşıtlarımın bir zamanlar top koşturduğu alanlardı oralar.Şimdi orada Yabancılar pazarı ve halı sahalar var.Bahsettiğin heykel ise oranın 100 metre ilerisinde.Sana daha teferruatlı resimler yollardım fakat,bilgisayarımı tamir eden(affedersin)dangalak resimleri korumaya almadan tamir ettiği için elimde bunlar kaldı.Bir dahaki sefere inşallah.