İkinci Tortum seferi

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stres_yapma tarafından paylaşıldı.

1. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Öncelikle uykusuzum ve kelime hatalarından dolayı özür dilerim.

Bizim ballinin tortumla ilgili yaptığı raporu hemen hemen hepiniz bilirsiniz.İşte o suratımıza rüzgaz yediğimiz ve göl aşırı dalgalı olduğu için bir aynalı dışında başka aynalı alamamamız, arada bir suyun üstünde sıçrayan aynalıları görünce heyecanım hiç bitmedi.

Hafta içi Çarşamba günü evde hamur hazırlıyorum.Hatun hayırdır Cumartesine hele çok var diyince heyecanımı anlattım.Bizim Nevzat Hoca aradı ya gelin Cumartesi günü sahurdan sonra gidelim iftara döneriz dedi.Aslında bende sabahın erken saatinde gitmek istiyordum.Nuri ilede konuştum bu isteği anlaştık sahurdan sonra gidiyoruz.Cuma günü başka bir yem daha hazırladım.Mısır unu ,buğday unu ,Vanilya ve yumurta karışımından.Birde yemlemek amacıyla cevizden az irice topaklar yaptım.Artık tek yapmamız gereken kısmet olursa avlağa gidip ya kısmet diyip oltaları suya atmaya kalmıştı.Gece boyunca rüyamda hep avlağı yemliyordum.Sahura kalktığımızda Bizim hatun şöyle dedi .Bu gece seninle bir sürü balık tutmuştuk. Şaşırdım balığa gitmeme karşı ama rüyasında benimle balık tutuyor.Senin kafana bir şey düşmedi değilmi? diye sordum :)

Ne tutarız bilmiyorum ama eğer aynalı tutarsam limit dahilinde olan ikincisini geri iade edeceğimi söyledim .Sahuru yaptık ve yola koyulduk.Avlağa gittiğimizde saat 06 idi .Elimde ne kadar topak yaptığım yem varsa oraya buraya attık kıyıdan yaklaşık 5 metre mesafe ya var ya yok .Oturduk oltanın başına . Nuriye tuttuğum limit dahilindeki ikinci aynalıyı salacağımkı söyledim.Oltalarda 15 dk boyunca tık yok ve sonra şamandram daldı çıktı bir daha dalarken tasmayı attım bekir balığı geldi geri iade ettim.Bekir balıklarının ardı arası kesilmiyor. Saat 7 idi çok şamandram çok hafif dalar gibi oldu ve sanki çakmışssın gibi azıcık suya gömülü vaziyette duruyor .Birden oltanın ucunda balık var diye içimden geçirdim .Tasmayı vurunca Aman Allahım şamanram derinlere gömüldü.Kalama açık olduğu için misinamın kırılmayacağını biliyordum.Bazen bekir balıklarının büyükleri oltaya düştüğünde sanki aynalı geliyormuş gibi asılırlar oltaya onlardan biridir diye düşünmeye başladım.

Makarayı sardım ve biraz sonra sarı bir renk gördüm fısıltı ile Nuriye Aynalı Aynalı diye seslendim ,kepçeyi aç dedim.Hemen kepçeyi açtı bir kaç dakika uğraşma ile aldık balığı.Aradan yarım saat geçmiştiki (7,30)aynı durum bir daha oldu ve ikinci aynalıyı aldık . Bizim Erdemin bütün itirazlarına rağmen geri iade ettim.Saat 8 civarı aynı durumu tekrar yaşadım tasmayı vurumca bu gelenin diğerlerine benzemediğini farkettim kalamayı iyicer gevşettim balık aldı başını gidiyor.Heyecandan misinayı sarmak aklıma gelmiyor bir baktım makarada misina bitti bitecek Nuriye yav misnam bitiyor balık çok büyük diyince La oğlum sarsana misinayı diyince ;Ben sardım o çekti ,ben sardım o çekti.yaklaşık bir 5-6 dk uğraş sonucunda onuda aldık 2,550 kg Sonra epey bir zaman balık vurmadı.O zaman Eyvah dedim keşke yaptığım topakların hepsini birden atmasaydım.Yanımda tavuk yemi vardı arada bir önüme serpmeye devam ettim.Yavaş yavaş göl dalgalanmaya başladı hafiftende bir rüzgaz dalgayı iyice tetikledi.

Yaklaşık 5- 6 adet aynalı sazan daha aldım hepsi 500-600 gr civarında ve limit dışı olduğu için geri saldım.Sonra bizim balli bir tane dip oltası ile aldı .Selim bir adet İsrail sazanı aldı livara koyacakken suya kaçı verdi . Nevzat Hocada limit dışı bir iki adet tutup salıverdi.Artık iftar için toplanarak evlerimizin yolunu tuttuk.Aşağıdaki video ilk video denemem umarım becerebilrim.

http://www.dailymotion.com/video/xabhcl_29082009_lifestyle

Bunlarda tortumdan bu günki avımızdan birkaç kare

Oltama takılan bu ramazan günü oruç tutmayan bir kerevit

Bu balık gibi 5-6 adet geri iade edilmiştir.

Ve son olarak Kızarmış Kuşburnular

Son düzenleme: 30 Ağustos 2009
  2. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    Çok güzelmiş.

Tortum Erzurum'un en sevdiğim İlçelerinden biridir.

Tortum , Erzurum-Artvin yolu üzerinde dağlık ve derin vadilerle yayılmış bir arazi üzerindedir.
    Tortum ilçesi tabiat güzellikleri bakımından çok meşhurdur. Vadiler boyunca yeralan köyler meyve bahçeleri ve eşsiz güzelliklere sahiptir. İlin en kuzey ucunda yeralan tortum gölü ve şelalesi eşsiz tabii güzelliğini görmenizi tavsiye ederim. ;) .

Not: bir yerlerden bir kısmını alıntı yaptım ...

3. ergir

ergir ergir

Erzurumda olması lazım..

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tarkanım merhabalar,

Stres abimiz yatmış galiba. Kolay değil, neredeyse günün bütün aktivitelerinin merkezinde O vardı, haliyle yoruldu sanırım.;)

Açıkçası bu soruna biraz şaşırdım zira, Erzurum'u bililirsin askerlik yıllarından diye düşünmüştüm. Her neyse, yine de cevapsız kalmayasın diye; Tortum gölü, Erzurum-Artvin yolu üzeri 105 km'de Uzundere ilçemizin sınırları içerisinde, rakım 1050 mt. Yıllar önce oluşan heyelan nedeniyle Tortum çayının önü kapanınca bu göl oluşmuş.

Bir kaç foto da bende var. Yarın eklemeyi düşünüyorum.;)

İyi geceler, kendine iyi bak güzel kardeşim. Selamlar, saygılar. :) ;)

5. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Selamlar...

Tortum'u gayet iyi bilirim ancak.

"Allah Allah Tortum da nereki ? " dedim ilk önce kendime.

Sonrada şöyle düşündüm.Belkide bu mesajlar sayesinde memleketimizi bir nebze olsun tanıtabiliriz.

.

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İhtiyarlık zor zenaat. :rolleyes: :(

Bir-iki cümle karalayana değin, zaten kendin vermişsin bilgileri.:)

Teşekkür ederim Tarkanım.:)

7. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Eh artık :)

Detayı da var.

Nuri Abi

En çokta Nene hatun Tabyası rüyalarıma giriyor.
    .

Neyse cümleten hayırlı geceler.

Misafirlikten anca bu kadar yazılıyormuş :)

.

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Aynen böyle düşündüğüne kanaat getirdim ve güya yazdım bir şeyler ama, sen daha hızlısın tabi.:) :p

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kolay değil, aylarca her gün, her içtimada gözünün önünde tabyalar.;)

O tabyalarda 4-5 yıl önce bir yabani tere yedim, hala unutamam tadını. :)

Allah rahatlık versin, hayırlı vakitlerde görüşebilmek dileğiyle güzel abicim.;) :)

10. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Eğer Tortum'un şu anki sıcaklık değerleri Altınkaya Barajı bölgesinde olsa, tek bir kişi olta atmaz sanırım. Oysa burada su sıcaklığının 10 derece altına düşmesi Ocak ayı ortasını bulur.

Biz öyle alışmızşız, ama sayenizde bu sene geç tarihlerde de deneme yapmak gerektiği konusunda uyandık. Çok teşekkürler.

Bir de; Bu ne güzel bir sazandır. Aynalı sazan ırkının en zahmetsizi, deri sazanı,
    Fazla bir pul - ayna derdi yok, yaşam alanı Tortum gölü olunca kros koşan delikanlılara benzemiş. Gerçi onu elinde tutan yiğitin gölgesinde kalmış :) ama yine de güzel balık.
    Gölde devamlı balıklandırma yapılıyor sanki.
    Eğer bir kez balıklandırma yapılıp bırakılsa, 5 yıl sonra bu kadar az ayna ve pulu bulunan balıklar azalıyor ve yerini daha pullulara terketmeye başlıyor.

11. BANKACI44

BANKACI44 MUSTAFA

En İyi Avı:
    SAZAN 7 Kg
    Tebrikler güzel av yapmışınız

12. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Varmış demek ki çeken bir şeyler...
    Kızıl kuşburnundan gelen koku mu desem,
    Ömre bedel çay içme hayali mi...
    Uyku alamadı dürttü bir şeyler.
    Varmış işte sebebi...

13. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Murat kardeş Nuri abimle mükemmel bir ikili olmuşsunuz, avınızda, yanınızdaki delikanlıda maşallah çok yakışıklılar, hem raporunuz hemde limit altı balıkları bırakmanız örnek bir davranış, sizleri canı gönülden teprik ederim, geçenki rapordaki sobada kartolda ne cüzel pişerdi hani, o cüzelim torpagı çorak bırakan yetkililerinde torpaklar başına olsun.

14. LapinCash

LapinCash

Çok güzel bir av tebrikler.

15. Serdar UsLu

Serdar UsLu Serdar

Favori Kamış:
    Ryobi 295 40-125 g
    En İyi Avı:
    Grida 4 Kg
    tebrikler çok güzel av,Fotoğraflarda bir birinden güzel böyle güzellikler paylaştığın için teşekkürler insan görmediği değişik yerler sayenizde görüyor.

16. gtatas

gtatas Gürcan Tataş

Favori Kamış:
    en ucuzu
    Favori Makine:
    en ucuzu
    En İyi Avı:
    Levrek 2.200 gr
    Abi maşallah diyorum .En azından yorgunluğunuzun karşılığını almışsınız.

17. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Murat abi ellerine kollarına yüreğine saglık. seni canıgönülden tebrık edıyorum.Insalh dıger raporlarında bıze trofelerı gosterırsın.Senın ufaklıkta tam sazan avcısı olmus:).vıdyoda baba salma dıyo balıgı :):) benı kendı kuçuklugume goturdu:D Tekrar tesekkurler abi

18. aslanhan

aslanhan Oğuzhan Özdemir

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    SazaN 5,650 kg
    aman allahim ne güzel baliklar tebrikler .. Suan benimde içim kaynıyor artik rüyalarımı girmeye basladi baliklar müsait olsamda gidebilsem keske :eek: oooffffff of .... gerçektenn çok güzel baliklar ve resimler

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    çiçekleriniz, buyurun

beş adımda balık salma

doğal/yöresel

at bin, cirit oyna

palandöken

gölden

yılan-balık

aynalı

20. dalgicerol

dalgicerol dalgicerol

En İyi Avı:
    1 metre burakuda
    masallah golu kurutmussunuz gardas nasipse bizde avlaniriz orda ins afiyet olsun