sahte yem konusunda dikkat etmen gereken hususlardan en önemlisi kamışın atarı ile orantılı olmalı.yani kamış 10-40 gram atarlı ise kullanacağın sahte 10 gramdan hafif olmamalı en hafif 9 gram olmalı.en ağırı da 25 gramı fazla geçmemeli.ağır sahteyi savururken ihtiyatli olmalısın.makinede kalamayı iyi ayarlamalısın.yani ne sıkı ne gevşek olmalı.
Kamış 12-45 gr atarlı. En hafif sahtem 8 gram idi galiba. Diğerleri ile karşılaştırdığımda evet, biraz daha az gidiyor. Ama genelde 15 gr civarı kullanıyorum. Dün yaptığım denemede yeni aldığım GES'i kullandım. 25 gr ağırlık atarken bayağı bir kastı. Çok uzağa gidiyor fakat misinaya da oldukça yük biniyor. Bu durumda öncü misina kullanılması doğru olur mu? Açıkçası kullanmak istemiyorum. Kullanmasam olur mu? Kalama konusunda kendime göre bir ayar bulup atmaya başlıyorum. Ama kalama ayarının ne kadar iyi olduğunu balık vurduğunda göreceğim. O da kısmet olmadı şimdiye kadar...
8 gr biraz düşükmüş.atılmazmı?evet atılır ama yakın düşer.bunu zamanla alıştıkca ileri yollaya bilirsin.gelibolu sahtesi ortalama 20-25gr civarlarında sahtelerdir.burada handikap misinadır.ben şayet gelibolu sahtesi kullanacak olsam sürekli kullandığım bir misina var angelkiss 0,25 veya 0,26.çekeri oldukça yüksek ve dayanıklı bir misinadır.beni hiç yolda bırakmadı.senin kullandığın misina okuma idi yanlış hatırlamıyorsam.o misinayı kullananlar sana daha sağlıklı referans verecektir.lider misina kullanmana gerekecek bir durum yok.sen kamışa güven ve misinanı tanı.gelibolu sahtesini de zamanla kırbaç gibi savurursun merak etme:thumb: