ben ilk avıma bir arkadaşımla çıktım oltayı nasıl atıcam bilmiyorum . Takımı yera koydum oltayı boşa aldım ve oltayı savurdum ama takım orada kaldı . Birazda rüzgar var olta öyle bir düğm olduki ben gidiyorum oltanın uçu 5 m arkadan gelio arkadaşımda bana uyduğu için aynısı onada oldu fakat onunki biraz arkadan geliyordubir süpürgeye takıldı zor çıkardık sonraki çıkışımızda orada balıktutan birine sorduk ve anca yaptık
tatlı bir anı olmuş her balık avladığınızda aklınıza gelir ve gülersiniz.bir arkadaşı bu işe heveslendireyim diye yanımda götürdüm kamışı sallarken kendiside kayalara düşmüştü hiç unutmuyorum o günü arkadaş birdaha heves edip gelmedi tabi olta suya kendisi kayalara gelirmi birdaha balık avlamaya
Her balıkçının anlatacağı o kadar farklı o kadar fazla anısı vardır ki, o anılar günlerce kalınan avlarda bile anlatıla anlatıla bitmez. Neyse oldukça komik bir tane anlatayım. Ömerli'de sazan avına gittik ama habire israil çekiyoruz. O zaman boili de bilmiyoruz. (Ki şimdi boiliyi bile emerken takılıyorlar) Avlandığımız yer dere yatağı, ortasında kurumuş ağaçlar var. Oltalarımızı herkes gibi bu ağaçlara yakın atıyoruz bazen köklere takılıyor falan. Bir seferinde eniştenin oltası 50 metre yakınımızadki adamın oltasının ucunu getirdi ama olta ilerde o ağaç köklerinden bir V yaparak gelmiş, oltayı ileri doğru çekiyoruz adamın zili başladı vınlamaya. Hemen koştu altı oltayı ve gemledi, enişte de oltaya asıldı başladı makinasından misina boşalmaya, arkadaşına koş çok büyük diye bağırdı, bir taraftan enişte çekiyor (eniştenin sırtı adama dönük ve çömelmiş vaziyette olduğu için ama farkedemiyor) bir taraftan adam. Adam üzerindeki kıyafetlerle beline kadar girdi suya. Yarım saat süren uğraştan sonra enişte baktı şüphelenecek adam kesti oltayı ve adam gerisin geri düştü suya. Sonra anlatmaya başladı çevresine ne kadar büyük balık kaçırdım ben çekiyorum geliyor, o çekiyor ben gidiyorum diye. Bu hikayeyi tahmin ederim hala anlatıyordur.
Gerçekten süpermiş. Benzeri bizim başımıza da geldi. Babam oltayı limanda bekleyen geminin içine atmıştı ve olta geminin içinde balık tutan adamın oltasına dolanmıştı (adam o sırada sanırım çantasında birşeyler karıştırıyordu, olta başında değildi). Babam bir çekti oltayı adamın oltası gemiden düştü . Baktık adam gemiden atlayacak, ''dur dur'' diye bağırdık da atlamadı. Gemiden inip yanımıza geldi, ''bende büyük balık geldi sandım, gemiden atlayacaktım'' dedi . Allahtan birşey demedi, dolaşan misinayı çözdük birlikte.
ilk avımı yakın bir akrabanın yanında çalışırken yapmıştım orta okul yıllarında,sabah 5 gibi ist eminönü köprüsüne geldik,sagolsun bana hazırlayıp verdi gösterdi falan.. ilk attım 5-6 tane istavrit geldi öyle zevk aldım anlatamam,bida bida derken 2 saatte ikimiz 2 kilodan fazla balık yakaladık ( umarım çok atmadım hayal meyal hatırlıyorum 1 kilodan fazlada olabilir ) neyse av bitti işimize döndük ama bu balık işi benim epey hoşuma gitmişti ,öyle böyle derken çok defalar gittim ama pek bişey beceremedim acemi şansıymış meger o yada o sabahın bereketi bir kaç senede defalarca gittim aralıklı ama en fazla 1 kilo istavrit , 1 kilo mezgit gibi rekorlarım var burda daha böyük balıklar yakalaya bilecegim organızasyonlara katılmak isterim,sadece yakalamak yemekle pek aram yok
hiç görmedim geçen yıl ısparta eğirdir de balık avlıyoruz attık oltaları hayatında ilk defa balığa giden bi arkadaşımız var yanımızda neyse attık oltaları on onbeş dakika geçti ben biraz uzaklaştım arkadaş bağırıyor ömer koş hayvan gibi bişey tuttum ben nasıl koştum olta kırılacak sudan çıkmıyor diğer arkadaş baktım paçaları sıvamış suya girecek ama baktımbalık gibi de çarptırmıyor neyse zor zar çektik dev bir su kaplumbağası 10 yaşımda babamla başlayan balık maceramda ben de ilk defa böyle bişeye şahit oldum.
Ben ilk kamışı hayatımda aldım elime bi abi verdi at da ören dedi lan ne iyi adam dedim , sonra nası atacam bitmiyom babamda at bakim dedi ucundada szokalı silikon , bi oraya savuruyom bi buraya adam teli indir dedi indirdim bu sefer gene savuruyom bu sefer misina dolandı dedim bu adam salakmıdır nedir kendide bilmiyo almış eline adam dedi sorna yarım saat sonra çağırdı öretti attım 20 metre çektim felan sonra takıldı koparttı oda sonra dedi neyse sen iyice örendin hadi babanın yanına git deyince pes ettim bende Şimdi maşallahım var ha
ben ilk balığa gittiğimde yanimda yaşlı bi amca 60 yaşlarinda filan ve torunu vardi ... torunuda 12-13 yaşlarindaydi... herneyse ben ozamanlar daha olta atmasını bilmiyorum ve kurşunu onumde tutarak ole öne dogru salliyorum ve tabiki pek uzağa ulaşamiyorum... yanımdakı o ufacik cocuğa baktım profesyoneller gibi arkadan one doğru salliyor... duşündümki icten ulan seydihan ufacık cocuk öyle atabiliyorsa sende yaparsin... bismillah dedim misinayi sikiştırdım parmağimla kamışın arasına salladim kurşunu. 2 metre öne uctu ayni hızla geri tepti ve yanımda duran kel kafalı amcanın kafasına isabet etti ve anında kafasında golf topu kadar şişik oldu adam offff pofff diye bağırırken ben gülmekten yerde yatiyorum... kendimi toparlamaya calişiyorum gülme oğlum diyorum kendi kendime ama tutamiyorum kendimi.. o sahne gelio aklıma biliyorum ki cok ayip oldu ama hani olur ya bişi başina gelir kendini tutamazsin gülmekten bi kac dk o misali... neyse ozür diledim ettim baktim 10 dk sora adam aldı torununu ve ayrıldı yanımdan )
İlk psikopata bağladığım günler, at - çek benzeri bişi yapıyorum Yeni Foça kayalıklarda, (sene 97 ) bir ara kıpırdayamadığımı fark ettim, yosunlara dolandım herhalde dedim ama ayağıma dolanan ufacık ahtapotmuş, kafayı kaldırıp üzerime su sıçratınca düştüm korkudan Bir de; küçük kardeşimin çocuk botunu aldım gece sıcağa dayanamayıp attım kendimi denize. Nevalem de var, 1.50 lik spin oltayıda sallayıp duruyorum gecenin karanlığına Tak! diye bir ses ve Dur diye bağıran biri?! Meğer ortanca birader beni korkutmaya geliyormuş Salak, kaçsana adam at-çek yapıyor, ya çekerse)
Benim ilk yakaladığım çevreci vatandaşlarımızın denizde neslini çoğaltması için saldıkları 'SİYAH KUMAŞ PANTLONDU' hiç unutmam çok kötü bi deneyimdi benim için 9 yaşında balık beklerken pantlon balığı çekmek