İlk defa gördüğüm bir sistem.

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Aman abi ne üstadı bende geçen yıl başladım. Ama 2 günde en az 3 kere gidiyorum.

Hüseyin Abi sistemi denemek için takımı hazırladım. Saat 7 bucuk gibi ilk atışımı yaptım kıyıdan 10 metre ileri. Önce çekmeyecektim. Normal hırsızlı tek iğneli takım gibi kullanacaktım balık vurmazsa fantezi olsun diye adamın yaptığını yapmnaya çalışacaktım.İlk 1-2 sefer takıldı kurtardım kayadan vs. 3.yü sudaki bi kayanın arkasına attım. Epeyde boşluk verdim. Zaten boşluğu alınca kurşun kayıyordu. Biraz bekledim sonra çekmeye karar verdim yeniden atmak için. Çekiyorum misina baya gergin geliyor takıldı herhalde diyorum ama çektikçe geliyor... Oda ne 250-300 gr bi çupra:D. Dünyalar benim oldu. Şimdiye kadar tuttuklarımın en büyüklerinden. Benim avlanma fırsatı bulduğum mevsimlerde kıyıdan irisi ğpek çıkmıyor. Sonra orda başladım aynı şekil avlanmayabide sargoz aldım o biraz ufaktı. Sağlam bir vuruş aldım Ardından ama o arkasına attığım kayaya takıldı yine. 2 kerede çekerken kaçtı onlarda sanırım önceki sargoszun boyutunda sargozdu.

Suda biraz bulanıktı. Ayrıca heryer kayalık. Çekerken takarım diye atçek yapmayı gözüm yemedi açıkcası. Kısacası sistem daha denenmedi. Ama göl kamışıyla avlanmaya çok daha keyifli bir alternatif bulmuş oldum kendi açımdan. Hem kamışım daha hafif hem tem takma vs daha kolay hem esnek olduğu için vuruşlar daha net hissediliyor hem kalama gibi bir avantaj var vs vs...

2. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
  3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Hayır abi bildiğimiz şekilde takıyor canlı boru kurdunu. Ama kalın ve dipdiri. Ayrıca büyük takıyor. Çok yavaş bir şekilde çekiyor. Klasik dip takımının belli bir alanı tarayan versiyonu özetle.

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kaba bir bicimde cizip ekleyebilirmisin siteye bu sistemi...

5. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Vakit bulduğum zaman uğraşacağım aslında çok basit bi sistem. Ben atçek yapmadan kullandım. Her zaman açığına atarak 1 çupra ya alıp ya alamadığım yerde 10 metre önüme atarak 1 iri çupra 1 sargoz aldım. Tahminen 2 adet aynı boy (16-17cm) sargoz 1 adette ya iri sargoz yada çupra kaçırdım. Gece gündüz avdayım eve ara sıra uğruyorum:D. Şimdi gene gidiyorum. Boş zamanım olunca çizeyim.

6. Canozz

Canozz M.Can

Favori Kamış:
    Shımano
    Favori Makine:
    Shımano
    En İyi Avı:
    henüz hiçbirşey sayenizde tuttuğum avımı yazarım..
    Onur kardeş sana en kısa zamanda döneceğim özelden sistemi bende merak ettim saygılar..

7. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Anlatmana göre düşük atarlı spin kamış kullanıyor.Bu sayede hafif kurşunu iyi mesafelere ulaştırabiliyor.

8. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Hayır. Ucuz ama esnek bir teleskopik kamış. Bende attım aynı sistemi 20 metre ileriye. Ama spin kamışla daha iyi atar o ayrı mesele.

9. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    ben biliyom abi o adami, bizim karadenizli, 2995mm ince 10liralik gol kamisi var. sana ogretmez o, sen Vedat dedenin anlatiklarina takil daha aciklayici ve bilgilendirici. galiba senin hırsız dedigin kucuk bir kursun, fazla uzaga gitmiyor ama at-çek, yavas cek teknigini kullaniyor. bizim koyden teyzelerde aradabir yavas cek ile balik tutarlar (sardalya ile), erkeklerden daha avcidirlar.
    kurdu igneye takmayi ogrenmissin, kos git 10liralik ucuz ince kamis al, cok kayalarin icine iyice comel, yavas cek hareketleri (baligi urkutmeden) baligin dikkatini ceker. Ha ben onu yapamiyorum, cunku acemiyim, ama yapanlardan biliyorum. oyle ucaga atmanada gerek yok, eger kıyıda izmarit yoksa yemi didiklemezler, balikta diz boyu suda, yeterki saklanmayi bil
    yanlisim varsa duzelt

10. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Göl kamışı değil bildiğimiz makineli oltada kullanılan teleskopik kamış. Göl kamışı sargozcuların kullandığı halkasız kamışlara deniz.

11. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    benim dedigimde teleskopik olanindan, 10grlik olanlar

12. denizaltı

denizaltı emre

abi kurşun 20 30 gr gelir zaten kamış ince oldugundan kendi salllanıyor dene istersen o kurdu sahte gibi çekmek amacı o yüzden ratın ucu sallanıyor boru kurdu o atçeklere dayanır biz onu atıp çekmek yerine atıp bırakıyoruz 2 3 rat zil kuruyoruz adam biraz zahmetine katlanıyor anlıyacagın

13. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    bahsettiğin sistemle, 10 gr. kurşunla epeyce melanur ve sargoz yakalamışlığım oldu. bu sistemi, önü çabuk derinleşen, kayalık yerlerde ve dalgalı havada kullandım. ileri doğru fırlatıp birkaç saniye batmasını bekliyordum ve tabana değdirmeden ( çünkü tabana değer değmez olta takılıyordu ) sarmaya başlıyordum. boru kurduyla iş yaptığı gibi karides parçası ve sardalya ile de iş yaptı.

14. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
  15. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    kafam karıştı yav! :confused: :confused: :confused: oltanın ucundaki sahte kurtmu gerçek kurtmu

16. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben gerçek yem kullandım.

17. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bunu ben kasnakla yapıyordum tek iğne 25-30-cm sonra fırdöndü sonra yaprak kurşunu yuvarlayıp gezer kurşun haline getiriyordum ve misinada kasnağa sarılı 15-20 metre misinayı kasnaktan boşaltıyorum yere karışmayacak şekilde seriyorum sonra fırdöndüden 20 cm kadar yukardan tutup sallıyorum yavaş yavaş misinayı elimle çekerek topluyorum iğneye karides yada borukurdu sülünez vsss çok büyük olmasada çupra sargoz melanur kayabalığı kayış balığı vsss tutmuşluğum vardır böylesi bir takımla