İlk Kez Suya İniyorum 3,40 Sea Master Q Bot ve Tohatsu 9,8 Yardım ve Öneriler

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında cbsero tarafından paylaşıldı.

  1. cbsero

    cbsero Serhan Aksoy

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    39

    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Benim 1 aylığına kalmayı planladığım küçük marina sezonluk 600 alıyor. Ben aracı birini buldum ve çok uyguna 1 ay için ayarladım diyebilirim. 1 aydan sonra taşımaca başlıyacak :D Diğerlerine gelince Cbostan'a bedava olsa koyma diyorlar
    ve oradan bahsettiğiniz rakamın yarısına kalan var biliyorum. O konuda sizi uyarmak isterim. Fenerbahçe Bostancıdaki tüm hattaki adamların günü gününe uymuyor. Tanıdık olursa fiyat çok daha uyguna alınabilir. Düşünürseniz yardımcı olmaya çalışırım.
    Suadiyeden cbostan 5 dkda alınır gibi geliyordu bana ama şimdi işler değişti sanırım. :) Şimdilik şişme bot ve 9,8 lik motorla başlayacağız. Ancak fiber taban için kesin bir konu var; aynı fiber tekne gibi masraflı olacaktır. Römork olmadan bir yere götüremezsiniz. Buda bir marinada kalması anlamına gelir. Karaya çekmesi dert, kışın yer bulamsı dert, indirmesi dert...Ben daha uygun fiyata fiber tekne de alabilirdim ancak bu masrafları gözönüne alınca kesinlikle her sene 4 mlik bir teknenin parası bu bahsettiğim konulara denk geliyor. Tabi bütçe meselesi bütçe varsa sorun olmaktan çıkar tüm bu bahsettiklerim. Eğer 1 saat sürmezse :D sizin botun resmini görmüştüm sanırım turuncu yada sarı bir renkti. Yanınıza uğrarım mutlaka yarın kısmet olursa ineceğim dediğim gibi....
     
  2. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sevgili Serhan, eğer sen yarın açılır, bir kötü haberle gelirsen, ben bunları söylemediğim için duyacağım vicdan azabını bir ömür boyu sırtımda taşırım.. O yüzden elimden geldiğince, uyarmak boynumun borcu..

    Denizde iki senem geçti.. Neler yapabileceğini gözümle görmeseydim...

    Daha geçen, 50 yıllık denizci, balıkçı Hikmet abimiz, teke çıkarmak isterken tekneden düşüp boğuldu, Eskihisar'da... Tekne üstünde yarım asır geçirmiş bir büyüğümüzdü, allah rahmet eylesin.. Eskihisar'da, biz balık tutarken karşıda böyle botlarla gezenler filan olur, pek çoğunun akıbeti can sıkıcı olmuştur.. Kuru dönen pek olmaz, biraz açılmışsa hele.. Bu gibi örnekleri çok bildiğimiz için, belki biraz yoğurdu üfleyerek yemeye çıkıyoruz..

    Ve tüm bunları sizi sevdiğimiz için yapıyoruz, kılınıza zarar gelsin istemeyiz..
     
  3. cbsero

    cbsero Serhan Aksoy

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    39
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim....
     
  4. cbsero

    cbsero Serhan Aksoy

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    39
    Kesinlikle ne kadar düşünceli olduğunuzu tekrar söylemeye gerek duymuyorum. Tamamen koruma güdüsüyle burada ben ve benim gibi konuyu merak edip tecrübesi olmayan arkadaşlara olabilecek kötü durumları gözler önüne seriyorsunuz. Seriyorsunuz ki bunların tedbirleri alınmadan çıkılmasın, denizin ciddiyeti unutulmasın....
    Konuyu açmamdaki sebep hem bilgilenmek hemde yanlış yapmamak adına tam olarak farklı olumsuz konuları konuşmaktı. Çok verimli bilgilerin ortaya çıktığını düşünüyorum. Bizimde duyduğumuz hikayeler var... Kazalar genelde dikkatsizlik sonucu doğuyor. Ancak bazen öyle bir oluyor ki ne yaparsanız yapın o şanssızlık sizi buluyor. Kaçışı olmuyor. Önlemi alınsada durmuyor. Şahsen kaçışı olmayan bir kazanın denizde değilde evinin önünde kayıp düşerekte inanılmaz boyutlara gelebileceğini düşünüyorum.
    Sizlerden ve yakın çevremden aldığım bilgileri mutlaka kullanacağım...Kimsenin hayatı ucuz değil...Tabiki konu sadece hayat değil aynı zamanda aldığımız botun ve motorun yıpranmadan ve yanlış yapmadanda kullanılması :D Bu işin birde eğlenceli boyutu var ama eğlenelim derken tedbirleri kesinlikle elden bırakmak yok.....
     
  5. skoylu

    skoylu Serdar KÖYLÜ

    Mesajlar:
    7.941
    Şehir:
    GEBZE
    Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    150 grostondan küçük gemiler, 3 (S band) ve 9 (X Band) GHz için radar reflektörüne sahip olmak durumunda.. Yani, gereken frekans 3 ve 9 GHz.. Buda 9.6 ve 3.2 cm eder..

    Eğer bu boyun yarısı kadar boyda bir metal varsa o demetin önünde, radar sinyalleri bundan kuvvetle yansıtılır..

    Dikkat ederseniz, 3.2 cm diyorum.. Bu tam dalga reflektördür. Etkin değildir.. Fakat, genişliğinin dar olması onu bir köşe reflektörü yapar..

    Eğer şapkanızın iç tarafına bunlar eklerseniz, belki 20 mil öteden değil ($@¾# fresnel bölgesi, çoklu alış vs.) ama 100-200 metreden radar alarmı vermeye kafi gelir.. Buda uyuyan denizciye kafi gelir...

    Aslında bunun etkili bir yolu vardır ama, zahmetli bir iş.. Biraz balon alınır, uçan bolan.. Bu uzunlukların yarısı kadar alüminyum şeritler kesilip demet yapılır, balonun altına bağlanıp biraz yükseğe bırakılır.. Balon patlar, şiirmek için gaz gerekir vs. vs. zor ve zahmetli iştir. Çok ta elzem değildir. Bizim derdimiz, siste görünmek değil, -eğer varsa- üzerinize gelen bir gemideki uyuklayan personel için bir tedbir almaktır..

    Nasıl olurda, neden olurda o dandik şeritler bu işe fayda verebilir diyorsanız, Doppler radarlarını inceleyin..

    Eğer bir şapka yapıp böyle, acaba bu kaç metreden görünür diye merak ediyorsanız, şapkayı bana gönderin, test edip yollayayım, hangi yansıtmaya sahip, kaç metrelik direkten kaç metre öteden görünür vs..

    Ama tersliklerini de söylemek lazım.. Bu sadece, sizin denizde tek başınıza olduğunuz durumda makul iş görür. Eğer yakın çevrede başka tekneler varsa, bu size yetmez, hiç görünmezsiniz..

    Bu düzenek aslında bir acil durum düzeneğidir.. Balığa daldınız, istemeden açığa gittiniz.. Böyle bir şeyin varlığı, sizin olası kazadan kurtulmanız ihtimalini 2-3 kat artırır.

    Gemicinin uyuma ihtimali %5, sizin uyuklama ihtimaliniz %5.. Bu durumda, ihtimal herhanlde binde 2.5 filan oluyor.. İşte bu ihtimal gerçekleşirse, bu sizin hayat kurtarıcınız olabilir.. En azından radarda görülme ihtimalinin bir kaç yüz kat artırmış oluyorsunuz..
     
  6. cbsero

    cbsero Serhan Aksoy

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    39

    Başınız sağolsun..
     
  7. adventurer

    adventurer umut yetişken

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    561
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    öncelikle hayirli olsun aldiginiz paketle bana sorarsaniz adalar ve kiyidan bogaz gezileri dahil çok eglenceli seferleri rahatlikla yapabilirsiniz. denizin durumuna göre botlar zaman zaman islatabilir ancak gereginde baska teknelerinde yardimina kosan en güvenli deniz araçlarindan biridir. sürüklenmeleri diger agir teknelerden biraz fazla oluyor dogrudur ancak açik denizde makinasi iflas etmis adamin durumu ahsaplada fiberlede botlada olsa çok farketmez hatta ben yardimi beklerken botun içinde olmayi daha çok tercih ederim....

    dedigim gibi çok iyi bir paket almissiniz. baslangiç olarak tercih ettiginiz güzergahta eglenceli ve güvenli bir güzergah bende defalarca kullandim.
    size nacizane tek uyarim gezinti esnasinda daha içerilere sokulacaksaniz caddebostan plajindaki (ayi yuvasi) denen kayalara dikkat etmenizdir. caddebostan plajinin büyük kulübün iskelesine yakin olan burnunun açiklarinda plajin iç kisminda bulunur.
    dalyana gelince devam etmek isterseniz orduevinden sonraki (öreke) kayaliklarina dikkat edin çok sig geçerseniz kisa safti bile vurma tehlikesi var fenerle burnu ortalarsaniz rahat geçersiniz
    tekrar hayirli olmasini dileklerimle iyi eglenceler.... bu arada dalyani geçerseniz kurbagalidereyide rölantide gezin derim bana çok keyif veriyor bide kisaca moda yapip dönersiniz:)
     
  8. Feridun

    Feridun feridun

    Mesajlar:
    637
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Sevgili Serhan yeni almış olduğun takım birbirine çok uyumlu hayırlı olsun...
    Güvenliğin için gereken tedbirleri aldığın vakit sorun çıkacağını zannetmiyorum...
    Ve bunları yıllarca ağaç ve fiber tekne kullanıp son 5 yıldır haftada 3 gün bot ile avlanan biri olarak söylüyorum....
    Bazı zevkler dışarıdan bakma ile tadılmıyor bizzat yaşaman gerekir.;) ;)
    "Seyretmekle birşey öğrenilse kediler kasap olurdu"
     
  9. triplexo

    triplexo SEDAT AKAY

    Yaş:
    39
    Mesajlar:
    39
    Şehir:
    eskişehir
    En İyi Avı:
    mercan
    hayırlı olsun arkadasım..iyi eglenceler..haftaya bende alıyorum insallah..baslık benim işimede yarayacak...
     
  10. cem76

    cem76

    Mesajlar:
    258
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    aynı bot bendede var 4 zamanlı honda 10 luk motorla kullanıyorum.2 kişi binmenizde fayda var bot ufak olduğu için tek kişi olduğunda ağırlık arkada kaldımı önü çok kakıyo önce ileri doğru ağırlık verip hızını aldıktan sonra arkaya oturmak gerekiyo 2 kişi oldunmu bu sorun olmuyo.sert poyraz olduğu zaman zıplamaktan hızlı gidemiyosunuz ama öle tehlikesi olan bi durum olmuyo.suadiyeden caddebostana 5 -10 dakkika sürmüyo oralarda dalış yaparken botla dolanıyoruz.bundan başka 3 kişi olrsanızda bot gömü
    lüyo ve hızlanamıyo ideal kişi sayısı 2 anlıycanız.dün cevap veremedim bugün indirmiş olucaksınız akşam yorumlarınızı bekliyoruz.ben botu seyyar kullanıyorum arabanın arkasında dalışa giderken heryere götürüyorum kurması alıştıktan sonra 10 dakka sürmüyo.yazın hava genelde poyraz olduğu için bahsettiğiniz mevkide 2-4 3-5 havalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz rüzgar kıyıdan açığa olduğu için dalga oluşmuyo biz adalara gidiyoruz poyraz artarsa dönüşte zıplama oluyo ama bi tehlikesi olmuyo .sadece yüzenlere dikkat yazın o civarda çok açılıyolar.ben bu botla bozcaadada sorozda çok sert dalgalarda çıktım kullandım başıma hiçbi tehlike gelmedi.bot kayıktan çok daha güzenli.kayık önden gömülür 2 vardal üst üste aldımı batar.botsa her zaman dalgaların üstünde kalır.dalgayı yandan almadıkça alabora olmazsınız tek dikkat etmeniz gereken dalgaya önden çapraz girmek dediğiniz gibi kıyılarda biraz alıştırmadan sonra zaten alışırsınız.can yeleği taktıktan sonra zaten korkmayın bot ters bile dönse batma ihtimali yok gene üstüne çıkabilirsiniz.ama kayık bi devrildimi direk suyun altında.sarozda büyük dalgalarda kayıklar çıkamazken sadece botlar denizde.katlanır tabanın asıl tehlikesi alabora olmak deil.çok sert bi dalga alıp tabandaki tahtaların yerlerinden çıkması oda çok zor bi ihtimal hele marmarada ihtimal bile deil.marmarada büyük dalgayı kışın lodos fırtıları yapar.yaz lodosu dalga bile yapmaz.kıble batı poyraz havalarda bahsettiğiniz kıyıları tutmaz.o yüzden gönlünüz rahat güle güle kullanın botunuzu.hayırlı olsun.
     
  11. cem76

    cem76

    Mesajlar:
    258
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    bide unutmadan deniz otobüsü yada büyük tekne geçtiğinde hızınızı azaltırsanız hiçbi sorun yaşamadan gelen dalgaların üstünden geçersiniz.
     
  12. cbsero

    cbsero Serhan Aksoy

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    39
    Bugün ilk denemeyi yaptık ve çok başarılı bir o kadarda eğlenceli geçti düğün vardı kısa tutup eve döndük ama herhangi bir sorun yaşamadık. Tüm detayları yarın yazacağım.. Çok uykum var :( Herkese çok teşekkür ederim......
     
  13. onur1872

    onur1872

    Mesajlar:
    504
    :) deniz ve bot insanı oldukça yoruyor gibi görünür aslında o yorgunluk değil rahatlamadır.bütün elektriğinizi alır bitirir.benim tavsiyem botla gezdikten sonra biraz da arkadaşlarınızla muhabbet için takılıp sonra eve gitmeniz.biz her kullandığımızda caddebostanda birkaç tur atar alkolsuz meyvesuyu içeriz ki iyice sızmayalım diye :)

    caddebostan fenerbahçe arasını 9.9 motorlarla bir saat demiştim ama abarttığımı farkettim.15 dakikada alacaksınızdır.tabi akıntı da etkili olacaktır.orada akıntı bir ters bir düz şeklinde..günü gününe uymuyor ben bizzat testettim.bu hafta toplam 3 kere denize girdik akıntı üçünde de fenerbahce tarafından geliyordu.diğer çıkışlarda caddebostandan akıntı olduğu oluyor.

    caddebostanda birçok tekne var hatta biriyle durur vaziyette çarpıştık.benim yanımdan sürekli 30 hp 25 hp 115 hp 9.9 hp gibi motorlu tekneler geçiyor.botlar da fiber tabanlı oluyor çoğu zaman..benim tavsiyem herzaman fiber tabandır..hatta en son çıktığımızda(dün)9.9 motor ile yanyana açıldık..9.9 3.5 metre fiberde 2 kişi bile sürat yapılabilirken ahşap taban botla 6 hp ile 3 kişi arkasından nal topluyorsunuz.o arada ters yönden 30 hp mariner motorlu bir fiber taban (4.20 )bot geçti..üzerinde rahat 6 7 kişi olmasına rağmen harika bir sürati vardı.denizin üzerinde sekerek gidiyordu..

    bunları bilmeyenler biraz fikir sahibi olsun diye anlatıyorum.yanlış anlaşılmazsa sevinirim.

    dün bir 25 hp motor baktım..deneme olarak 25 hp hiç denememiştim lakin kısmetse pazartesi günü 25 hp bir motorum olacak.yamaha marka marşlı 80 lerden kalma mavi kapaklı modellerden.hayırlısı ile onu da deneyeceğim.botu da 25 hp ile kullanamayacağım için sattım gibi birşey..bakalım herşey pazartesi netleşecek.25 hp yamaha ile de alırsam kısmetse deneyimlerimi anlatırım.
     
  14. adventurer

    adventurer umut yetişken

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    561
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    marsli 80 lerden kalma 25 tahmin ettigim motorsa çok temiz. caddebostan kültür merkezinin sokaginda yasli bi adamin dükkani var hem tamir ediyor hem satiyor onun dükkaninin önünde duran makina ise kaçirma
     
  15. adventurer

    adventurer umut yetişken

    Yaş:
    49
    Mesajlar:
    561
    Şehir:
    istanbul
    En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    inanilmaz bir makina 25 lik ama kafa 15 likler kadar hem güclü hemde çok hafif yeni kasalarda kafayi büyülttüler
    bu arada fiber teknen hayirli olsun ancak artik barinak zorunlu oldu senin için....kisi da hesaplamak lazim barinaga bosu bosuna para vermek yazik olur otoparkta ters kapak yap dursun
     
  16. cbsero

    cbsero Serhan Aksoy

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    39
    Herkese Selamlar,
    Dün detaylı yazamadım ancak yazmak mümkün oldu....
    Baştan başlamak gerkirse 2 kişi gittik bot, motor,depo, can yelekleri ve diğer malzemeleri tam öğlen sıcağında indirdik. Bi miktar terledik tabii... Kıyıda botu kurmak için işe koyulduk sağolsunlar oradaki tekne sahipleri ve sörf okulundan hocalar talep etmememize rağmen gelip yardımcı oldular. Botu biraz zorlanarak kurduk. Motoruda botun arka kısmına şezlong koyarak yükseltip yerleştirdik ve sıkıştırdık. İple motorun bağlama yerlerinden iyice sıkarak bağladık. Heyecan benim son noktada tabi ancak güneşte beynime geçmek üzereydi. :) Yaklaşık 35 dk süren kurulumdan sonra sıra nihayet test sürüşüne geldi. Botumuzu suya indirdik ve motorun ilk suda çalışmasını gerçekleştirdik.

    Yaklaşık 10dk motoru ısıttım ve sonra 10 dk 1/4 yol yaparak biraz kıyıda gezindik. Tabi tekneyi sakladığımız (marina diycem) marinanın numarasını alıp sıkıntı durumunda arayacağımız uyarısında bulunduk. 10 dk lık motor açmadan sonra 3/4 yol ile motoru birazda denemiş olduk. Gücü gayet yeterli hava hafif dalgalı ve rüzgarlıydı. İki kişi Suadiye plajından Dalyana gittik ve biraz tahminimden çabuk gittiğimizi farkettim :D Hemen dönüşe geçtik ve dönüşte süre tuttuk. 3/4 ile tam 6 dk.da hafif rüzgarlı ve hafif dalgalı denizde suadiye plajına girdik. Yakın mesafelere motoru açmak amacıyla yaklaşık 1-1,5 saat gezindikten sonra üzülerek botumuza veda ettik. :(
    Dalgaları sürekli dik açıdan aldım. Belirsiz ve zamansız gelen dalgalara rastlamadık değil ancak fiber ve ahşap sandallardan daha az etilendiğimizi gördüm. Kesinlikle botun dalgaya karşı dengesi güven veriyor ancak çok kötü havada ne kadar etkisinin olacağını tahmin edemiyorum. O havalarda da çıkmayı düşünmüyorum. Denk gelirse görceğiz.

    Bugünde büyük bir hevesle buzluğuna tentesine kadar alıp gittik birde ne görelim hava kapadı biz arabadan inene kadar rüzgar bulutlar gök gürültüsü hepsi bir yandan geldi :D kısmet işi tabiki.....botu denize indirdik tenteydi falan zman geçirdik biraz hava pek durulmadı ama gök gürültüsü kesildikten sonra bulunduğumuz koyda küçük turlar atmaya başladık ve 4 kişi ile dalgalı hava testine başladık. Tabi koydan ufaktan çıkmaya başladık dalgalara karşı ufak bir yol aldık sürekli bulunduğumuz bölgeye geri dönerek gdiiş gelişler yaptık. Tam yol ve 3/4 denedim ancak 4 kişi ile 2 kişi arasındaa epey fark olduğunu gördüm birde motorun bot dururken suya 90 derecelik açıyla girmediğini fark ettim. Birde botun ön kısmının havasının bir miktar inik olduğunu da fark ettim. 2 kişide pek etkilenmezken 4 kişide yavaş gitme sebeplerini ister istemez araştırıyorsunuz. Küçük sıkıntıları giderdikten sonra arada tam yol yapmak gerektiği için tam yol yaptım ancak tam yolda hızın çok artmadığını hatta motorun gereksiz yere kendini zorladığını fark ettim. Bunun sebebini bilemiyorum. Hava biraz açtıktan sonra keyif almaya başladık tabi.....Bu arada botun ön kısmını şişidikten sonra önden gelen dalgaların iç kısma aldğı suyu engellemiş olduk. Hava güzel olsaydı çok daha keyifli olurdu.
    Yaklaşık 3 saatlik gezintiden sonra tüm malzemeleri ve 2 yolcuyu indirdik ve 2 kişi dalgada sürat testine başladık. Bir anda bot kendini buldu koydan çıktıktan sonra 2 kişide arkada oturuyorduk. Önü kalkık giderken epey sürat yapmaya başladık sonra farkettim ki botun kafasını eğmesi için önde 1 kişinin ağırlığı gerekiyor. Bizim miçoyu :) öne aldıktan sonra tam gaz verdik ve motorun gücünü gerçek anlamda ilk kez test etmiş olduk. Dalga vardı ancak çok hafif dalgalardı. Botun başını eğdikten sonra şnanılmaz bir sürate ulaştı bu gerçekten dalgalarla birlikte inanılmaz keyifli bir hal aldı. Motor ve bot uyumu 2 kişide gerçekten uyumlu ve yeterli seviyede. Bahsetmiş olduğum daha önce kullandığım fiber taban joker botla arasında pek fark olmadığı kanısındayım.
    Sahil güvenlik bugün tüm teknelere Dalyanda yanaşıp sanırım GBT yapıyordu. Biz hava bozabilir diyerek geri döndük sanırım ara ara bu tür kontroller yapılıyor.
    2 günlük tecrübelerimi hatırladığım kadarıyla paylaşmaya çalıştım. Bunda sonraki gelişmeleride tarafınıza aktaracağım.

    Balık sevdalısı birkaç arkadaşım var onlarla kısmet olursa balığada çıkmaya başlayacağım. Ben bugüne kadar sadece istavrit yakaladım :D Belki balık işinide geliştiririz herkese teşekkürler çok uzun oldu sanırım başınızı ağrıttım. Amacım benim bilgilendiğim gibi merak eden arkadaşlarıda bilgilendirmek...
    Emniyet çok önemli deniz şakaya gelmez......Herkese saygılar.......
     
    Son düzenleme: 6 Temmuz 2009
  17. cem76

    cem76

    Mesajlar:
    258
    Şehir:
    istanbul
    Favori Kamış:
    olta,zıpkın
    En İyi Avı:
    levrek 14 kilo,kırlangıç 5 kilo,kalkan 8 kilo,karagöz 6 kilo
    belirttiğim konuları test ederek çözmüşsünüz aynı noktolara değinmiştim:)
     
  18. 56562

    56562 xxx xxxxx

    Mesajlar:
    1.145
    Şehir:
    Apapa
    Tekrar hayırlı olsun. Okuduklarımla tecrübelerimi karşılaştırdığım zaman şu noktaları size belirtmek istedim.

    1- Botta kimse yokken denizde motorun suya giriş açısı 90 derece olmalıdır. Motorun tekneye bağlantı kısmında bu işe yönelik olarak yapılmış " trim " ayar mekanizması vardır.

    2- Seyir esnasındada motorun dik açı ile suya gireceği şekilde ağırlık dağılımı yapmanız gerekiyor. Bütün ağırlığı öne koyarsanız arka kallkar ve motor teknenin burnunu dibe doğru bastırır. Ağırlık arkada olursada burun önünüzü göremeyeceğiniz kadar kalkar. Siz havalandık galiba diye düşünürken aslında neredeyse olduğunuz yerde duruyorsunuzdur.
    Esas olan tekneyi " plane " denilen konuma getirmektir.

    3- 4 Kişi ile giderken motorun zorlanması ( yada yeni tabiri ile kasması ) çok normaldir. Bu noktada yük fazlalaştığı için beygir gücü dediğimiz faktör öne çıkıyor.


    4- Botu şişirirken, özellikle güneşli havalarda davul gibi gergin olana kadar hava basmamaya dikkat edin. Güneş ışınlarının botu ısıtıp içindeki havayı genleştireceğini unutmayın. Aksi halde ek yerlerini açma ihtimali vardır.

    Kazasız belasız gezmeler.
     
  19. ssancak17

    ssancak17 SERKAN

    Mesajlar:
    86
    Şehir:
    İSTANBUL
    Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    alba star
    En İyi Avı:
    levrek 5 kilo
    hayırlı olsun dostum, bızde yaz basında 3,80 bot ve 9,8 tohatsu aldık. ve çok memnunuz çok kalabalık takılmıyoruz her hafta sonu en fazla 4 kişi balığa çıkıyoruz,3 kez çok bozuk havaya denk geldik ancak hiçbirsorun yaşamadık allaha şükür gayet süratli ve güvenli bir şekilde kıyıya ulaşmıştık.bence fiberden çok çok güvenli tabi biryere çarpmadığın sürece :)
    bizim takının bir fotoğrafı.

    [​IMG]
     
  20. cbsero

    cbsero Serhan Aksoy

    Yaş:
    42
    Mesajlar:
    39
    Sizin tüm yazıları okudum almadan önce çok yararlı bir konu oldu benim için teşekkür ederim...