sene 2001 balığa gideceğiz ama arabamız yok ne yapalım nasıl yapalım bi arkadaş atlayın kızılcahamam otobüslerine doğru kurtboğazına dedi ama bilmeyiz etmeyiz nasıl yapalım nasıl edelim dedik neyse hala oğlu ile bindik otobüse suyu ilk gördüğümüz yerde indik aşşağı suya doğru indik ama dedimya yol iz bilmiyoz neyse ağaçların arasından zorla barajın su bırakılan yerine yakın bi yere geldik pek kimse yok 20-25 ad küspeli oltayı attık 50-75 metre uzaklığa akşam 5 de olta atma işi bitti neyse burayı çok uzatmıyacağım sabaha kadar 4 tane 1-1,5 kğ arası sazan aldık neyse pek keyfimiz olmayarak kıyı boyundan eve giderken yaşlı bi amca ile karşılaştık adamda tavır aynen şöyle len ben tutuyom siz nasıl tutamıyonuz şaşırdık adamın tuttuğu balıklara baktı 20 tane sazan ama içlerinde 4-5 kiloluklar var neyse bi baktık adam oltaları en fazla 15 metreye atıyor meğer balık yakındaymış öbür hafta cumadan izin alıp gittik oltaları attık 10-15 metre en fazla cidden bir balık yakaladık gece oltaların bir kısmını sudan çekmek zorunda kaldık valla şimdiki aklım olsa alırmıydım almazmıydım bilemem ama kızmayasınız diye yazıyorum 80 parça balık aldık en küçüğü kolumdan büyüktü epeyde saldık eşyalarımızı götürdüğümüz valizle götürdük balıkları no frost buzdolabında bir kış sazan yedik afiyetle.
Senin o zamanlar yaptığın herşey hataymış olta sayısı almış başını gitmiş balık sayısı ona kezza neyse artık yapmıyorsundur herhalde bu forumun en büyük faydalarından biride işte bu bilerek ve çevreyi düşünerek avlanmayı insanlarımıza aşılamayı başardı sayılır.Hep beraber el ele daha ileriye.
arkadaşlar kutboğazının arazi yapısı nasıl çadır kurabilecek mekan varmı yoksa dağlık tepelik biryermi ? Biraz bilgi verirmisiniz rica etsem ? Teşekkürler
Yilmaz Bey, 80 parca sazan, Bir kis boyu yiyecek Simdi bula biliyormusun desem Kim ne cevap verecek 20-25 olta, adam basi Her kes zevku safa icinde Pisirirse asi Anilarda kalir Sazanin hasi Ag deme Olta da bitirir Mevlam gunu gelir Hakki bildirir Yeter diye bilen gonul Ahh Ne guzeldir Bahar gelir mi Kurtbogazi hazanda El baglanir, kalp tutulur Nefs azanda Dua yakaris degil, sukur Akli basa alanda Hadi gel; Elele verelim Pismanim, anladim diyorsan Baliklari geri getirelim Gonuller bir olup Akla zincir koymazsa Okyanustur sonu Damlalar ele ele tutunursa Sadece nacizane bir davettir.
birtek siz doğrusunuz hep öyle kalın inş. valla şimdiki aklım olsa alırmıydım almazmıydım bilemem ama kızmayasınız diye yazıyorum yaw arkadaşlar bunuda yazdık artık yapmıyoz ama ben şuna kesinlikle inanıyorum olta balığı bitirmez kurtbogazında sazanı turna bitirmiştir neyse hayırlısı bence güzel günlerdi be zahmetliydi o attığımız dediğim oltalar zahmetle yoklukla alınmıştı fedakarlıkla gidiyorduk araba yok su bile almak istemiyordu insan ağırlık olmasın.neyse yaşayan bilir vessaam. en iyi avımız dediğim eski adıyla bayındır barajı(kayaş-ankarada) tutugum sazanın oltasını görseniz gülmekten çatlarsınız ve biz orada gecelediğimiz zaman tektük ışık olurdu barajda bilenbilir çevre yolu köprü ayağından ağcıları şikayet etmek için 3-4 km yürüyüp gece vakti jandarma çagırıp ağcılarla tırıvırıcılarla az kavga etmedik yaaaa bakın bizde fedakarlık yapmışız..
Hepimiz yanlis yaptik dostum. Yanlis olmadan ogrenilmiyor. Ben eminim simdi yapmazsin. Simdi baliga olan sevgimizle burda toplaniyor, guzel muhabbetlerle bir birimize ilham oluyor, bilgimizi, sevgimizi paylasarak daha guzel olani yaratmaya calisiyoruz. Aramizda olusun ve bu paylasimini boyle samimice yapisin bizim icin onurdur. Insaallah senin guzel ve dogayi on plana alan avlarinda gene bulusacak ve bunu ayakta alkislayacagiz. Umarim kalbini kirmadik.Ancak bir laf vardir.Bilirsin.Gercek dost bazen aci soylemek zorundadir. Aramizdaki saygiya sevgiye dayanarak, daha guzel bir yarina kosarak. Gorusmek dilegiyle degerli kardesim
hüseyin bey kesinlikle size katılıyorum tabi benim cevaben yazdıgım mesaja bakar iseniz birkaç sefer degiştirdim nedense evvelden yaptığımız işlerde yanlışlıklar var ama cidden biz o zorluklarda balığa giderken şu andaki ortam ve rahatlık yoktu maalesef şimdide eski avlar dostluklar yok biz büyüdük kirlendi dünya şarkıda varya hani hayırlısı bakalım eyvallah.
Beşer herzaman hata yapabilir.Önemli olan tekerrür etmemesi.Ayrıca dünya aynı dünya, kirlenen insanların düşünceleri,dünya görüşleri,dostluğa muhabbete bakış açıları bence.Ömer'ciğim işte bizim uğraşımızda senin ve bizim özlem duyduğumuz ortamları sağlayabilmek.(Bir nebze de olsa)Kendine iyi bak hayırlı Cuma'lar.
Bu hafta yokta,öbür hafta Kesikköprüde Av ve Doğa dergisinin düzenlediği bir yarşma var ona katılacağız herhalde.Sitede yarışmanın teferruatı var incele istersen.