İlk Rapor 01/09/2012

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Kalkan tarafından paylaşıldı.

1. Kalkan

Kalkan Kadir Alkan

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Speed Jig
    Favori Makine:
    ryobi carnelian 12000
    Merhaba Sevgili Arkadaşlar;
    Uzun zamandır az çok herkesin takipçisiyim ama balığa çıkma fırsatım ve herhangi bir raporum olmadığı için size eşlik edemedim.

Özellikle : Orhan Kucukbicmen abim'in sıkı takipçisiyim ( idolümsün abi emekliliğime az kaldı yanında biticem :) )

Aslında kendimce uzmanlık alanım açıkdeniz paraketeciliği ( Logos akdenizliler daha iyi bilir ) ama istanbulda bunun olmadığını veya olsada burada imkanlarımın el vermeyeceğinden dolayı ilgi alanım dışında kalıyor.

Gelelim raporuma;
    Geçtiğimiz cumartesi eşimle birlikte evimize yakın bir yerde (bahçeşehir) avlanma kararı aldık. Tabii kurallar gereği bu meranın kayabaşı olduğunu söylemicem :) zaten millet kaynıyo çok kalabalık ama balık yok :) saatlerce yemli attım tık yok. sonra yerimizi değiştirme kararı aldık. orda yemliye bi iki vuruş alınca bize yetti önemli olan o zevki hissetmekti zaten :)
    Tatlı sudan hiç anlamam ama biraz kaşık atayım dedim akşam üzeri 2 tane nurtopu gibi balığımız oldu :) balıkları resimlemek evde aklıma geldi ama bundan sonraki resimleri yerinde çekicem.
    İşin birde malesef üzücü tarafı vardı. kaşığa takılan tırıvırı lar onlarında resimlerinide paylaşıyorum. o bölgede bunu kullanan bayaa çok. birinde 3 birinden 2 ölü yavru levrek vardı :(

herkese saygı ve sevgilerimle.

Balıklarım :)

Kaşığa takılan tırıvırılar :(

2. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Tebrikler, balıklar çok güzel görünüyor. Daha iyilerine rastgelsin :)

3. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Perch benim için özelliklerde at çek'le tatlı suda tutması en zevkli olan balık diyebilirim. Balıklarınız çok güzel tebrik ederim. Takılan tırıvırılar içinse çok kötü ama maalesef gerçek olan görüntüler. :( Kim bilir bizim göremediğimiz ne kadarı suyun içinde balıkları telef ediyor. Bereketli avlar dilerim...

4. Kalkan

Kalkan Kadir Alkan

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Speed Jig
    Favori Makine:
    ryobi carnelian 12000
    teşekkürler
    aynen öyle fatih kardeşim, bunlar sadece oltaya takılanlar,takılmayan yüzlerce belki daha fazladır. herbirinde 2-3 ölü yavru düşünürsek matematiksel hesabını yapmak bile istemiyorum.

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Kadir, tatlı su avından anlamasanda güzel 2 tatlısu levreği yakalayabilmişsin. :) Gayet başarılı bir av olmuş bence, ilk sefere göre. :)

Tırıvırı konusundaki cehalet ve açgözlülük ne yazık ki bitmek bilmiyor. :(

6. metalurjist41

metalurjist41 EMRAH

Favori Kamış:
    Ron Thompson
    Favori Makine:
    Shimano Nexave
    En İyi Avı:
    Turna, 87 cm
    Levreklerin boyu gayet güzel gözüküyor.
    Ama tırıvırı ilettine gelince,avlaklarda kullananlara neden kullanmamaları gereketiğini anlatmaktan yoruldum ama onlar kullanmaktan bıkmadı.

7. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Avınız için kutlarım sevgili Kadir tırıvırıya gelince resimlerin her şeyi anlatıyor.

8. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    tebrikler kadir abi av güzel ama bu insanların yaptıkları yanlış okadar balığı öldürdüler acaba bu görseler kendilerin utanırlarmı

9. bulut1383

bulut1383 ilyas

En İyi Avı:
    lüfer
    he birde kaya başımı demiştin

10. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Levrekler çok güzel bende o boyda yakalamıştım çok mücadeleci bir balık.. Rastgele..

11. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    tebrikler levrek at-çekle çok iyi zevk verir helede bol levrek varsa offf
    3 numara meps alıp deneyin ben memnun kaldım balık sayısını artırabilir.
    Bu balığın derisini soymayı öğrenin videoları nette var yoksa yerken tat aramazsınız.

12. pashcat

pashcat Onur

En İyi Avı:
    Kalkan, lüfer, Çipura
    balıklar için tebrikler.

Tırıvırıyı görünce içim çekildi resmen...

13. sansar58

sansar58 Hasan

En İyi Avı:
    Tatlı Su Turna
    Ben İstanbul Sultangazi Kent Ormanında Testere Tutmaktan Bıktım Artık :) Bunlar testere tatlı su levregi çizgili ama yüzgeçleri kızıl degil bide dişli olandır bunlar çogunlukla testere adıyla biliniyor ben her atıp çektigimde bundan daha büyüklerini tutuyorum ama salıyorum çünkü bıktım onları tutmaktan tutmak istiyenler istanbul sultangazi kent ormanına gelsn ....:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

14. ozkan79

ozkan79 özkan

merhaba;ilk rapordaki balıklar bayağı iyiyimiş tadıda lezzetlidir.tebrikler kadir.

15. Kalkan

Kalkan Kadir Alkan

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Speed Jig
    Favori Makine:
    ryobi carnelian 12000
    evet kayabaşı köyü altınşehirden içeri..sazlıdere barajı diye geçiyor.ilk defa denedim bende ama çok kalabalık söliim :)

16. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Bu güzel avını ve balıklarını tebrik ederim sevgili Kadir kardeşim, son günlerde biraz yoğunum, teknem ile bana gelen kardeşlerimi ve dostlarımı balığa çıkarıyorum ve hiç balık avı yapmamış kişiler artık balıkçı olmaya denizi sevmeye ve balık tutmaya başlıyorlar, ben de yaptığım bu işten çok zevk alıyorum, sana da geç yazdığım için kusura bakma.
    Sizlere biraz iyi örnek oluyorsam ne mutlu bana, ben İstanbul Karagümrük'te doğdum, gençliğim orada geçti, delikanlılğı, dürüstlüğü, paylaşmayı, sevgiyi, saygıyı hem ailemden hem de semtimizden öğrendim, yalanı hiç sevmem,yalan söyleyeni ise hiç ama hiç sevmem, iftiradan çok korkarım ve her söylediğim lafın arkasında durmayı, yazdığım her yazının arkasında durmayı kendime bir uslüp edinmişimdir, sadece yapmış olduğum avlarımı yazarım, sadece kendi teknemde tuttuğumuz balıkları raporlarım.
    Bunları neden yazıyorum bilmiyorum ama eğer beni idolun olarak yazdıysan çok mutlu oldum, işte bunlarıda sana içimden gelerek yazıyorum.
    Sevgiler, selamlar belli mi olur bakarsın günün birinde bana komşu gelirsin beraber avlanırız. Hoşça kal sevgili Kadir kardeşim.:) :) :)
    Seni Sivrice'ye beklerim teknem ile torik avına, mercan avına, çapari avına çıkarız.:) :) :)

17. Kalkan

Kalkan Kadir Alkan

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Speed Jig
    Favori Makine:
    ryobi carnelian 12000
    Teşekkürler Orhan Abi;
    Yıllardır hayalim emekli olup, eşimle bi sahil kasabasına yerleşip, hayatımın geri kalanını, orda sessiz ve huzurlu geçirmek olmuştur. Zamanda yaklaşıyor artık şükür.
    yakın zamanlarda orada ev bile aramaya başlayacağım.Hazırda Beklesin :) O konuda seni rahatsız edebilirim :)
    Dediğin gibi belki inşallah komşu bile olur balığa beraber çıkarız.

Davetin için ayrıca teşekkür ederim. İnşallah Çok isterim.

Saygı ve Hürmetlerimle Ellerinden Öperim.

18. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Şu balığın renklerin gerçekten çok hoşuma gidiyor.Çok yakışıklı balıklar tebrik ederim :) Tırıvılardaki balıkları görünce içim cız etti resmen.Afedersiniz ama insan değil bunları yapanlar.

19. ertkan

ertkan erkan

tatli su levregini bende cok severim ,bana gore en zevkli olan yakalama teknigi dip oltasi ve canli yemle olani