merhabalar, Uzun zamandır siteye üyeyim fakat hiç rapor paylaşmadım, baktım iş yerinde biraz boşluğum var 12 temmuz 2015' te tuttuğum turna'nın raporunu paylaşmak istedim. Saat 16:00 civarıydı kız arkadaşım, söz verdiğim halde onu hiç balığa götürmediğimi söyledi, hadi gideilm diye tabiri caizse kafamın beynimin etini yedi. Bende o avlakta ya sabah çok erken ya da akşam avlandığımızı söyledim fakat ikna edemedim. Dolayısıyla kepçe vs. yanıma almadım. At-çek yaparken birden oltaya ağırlık bindi ve tasmaladım. Zar zor balığı çıkardım. 0,20 mm ip misina kullanmama rağmen son anda misinayı kopardı. 3.5 kg / 78 cm balığın ölçüleri geldi. Avlak bilgisi paylaşmak istemiyorum, kimseye söylemediğim halde en son gittiğimde suda metrelerce ağ vardı. Rasgele.
Tebrikler güzel balık,daha büyükleri denk gelir inşallah. 0,20 lik bir misinanın en az 10-15 kğ çekeri vardır kopmaması gerekir aslında. Rast gelsin.
Hocam çelik tel kullanmiyorum ip misina olduğu için, kopmuyor çünkü. Fakat nasil olduğunu anlamadiğim bir şekilde firdöndü bağladiğim yerden koptu. Avlandiğim bölge çok otlu olmayacak otlara su içinde yerlere taktirdim misina kopmadi, biçakla kesmek zorunda kaldim. Baliği tutarkende ilginç bir şekilde kopmayan misina koptu, nasip sanirim birazda.
İp misina kopmaz diye birşey yok kopuyor bende ipten başka misina kullanmıyorum bağlantı noktasi sürtünmelerden dolayı sürekli zayıflıyor tavsiyem her avdan sonra yeni ava gittiğinde bir 30-40 cm parçayı uçtan kes ve yeniden fırdöndüye bağla .
Bak bu mantikli hocam, misinayi incelediğimdede en çok aşınan kismi firdöndüyü taktiğim yerden sonraki 50 cm' lik kisimdi. Bunu mutlaka deneyeceğim. Birazda mepss tarzi kaşik ve sahteler yoruyor misinayi, eylül ekim gibi beraber avlandiğim arkadaşimla sapanca'da rapala deneyeceğim, birde o zaman bakmak lazim.
Zaten gözle görülüyor aşınmalar ondan farkına vardım bende . Birde sonbaharda turnalar aşırı aktif önceden sahteleri ısrıyordu şimdi direk mideye çekmeye çalışıyor yutuyorlar ondan dikkat etmek lazım . Rastgele şimdiden reeling