İlk Raporum: Kasna 01/06/2011

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında isko74 tarafından paylaşıldı.

1. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    Herşey bir "haydi bir bakalım" bakalım sözü ile başladı. Arkadaşımla birlikte çalıştığımız kasabadan geçen şirin akarsuya küçük gezintiler yapardık. Bazen yanımızda balık tutmaya yarayacak ama hiçbir özelliğini bilmediğimiz, daha çok çocuklar için satılan küçük olta takımları olurdu. Arada küçük balıklar yakalayıp sevindiğimiz de oldu. Hatta üzülerek söylüyorum tırıvırı bile kullandık (ama kalın bir ip bağlamak yolu ile suda kalmasını önledik. Herseye ragemn takılırsa girip sudan çıkardık) Ama tırıvırının açtığı zararları öğrendikçe, kendimiz dikkatili kullansak bile bu uygulamadan da vazgeçtik (dün avlağımda avlanırken oltama iki defa misina takıldı. Ucundaki tırıvırıları bertaraf ettim :) Geçen yıl yine çayda dolaşırken birilerini görmüştüm. (atçek yapıyorlardı ama ben ilk defa görüyordum) Arkadaşa anlattım geçen sene birileri böyle böyle avlanıyordu diye. O da " ee bizde alalım yapalım" dedi. 2 hafta kadar önce dolaşırken bir av bayininin önünden geçtik ve "gel bakalım" dedim. "Olur bakalım" dedi. Durumu anlattık ve bize 2 adet takım verdi ve yapmamız gereknleri analttı. Tabi ilk birkaç denememiz kamışı sallamak, misinayı sarmak vs öğrenmekle geçti. Birkaç gün önce kaşık ile 15 cm kadar bir kasna yakaladım. O avımız sadece o kasna ile kaldı. Tabi onu da serbest bıraktım. Av bayinden aldığımız malzemeler cok da kaliteli değilmiş. Kaşıkların üstündeki kağıt suya gire cıka yumuşadı ve soyuldu. Tabi kopanlar da oldu. Elimde sadece albanın (hayretki arada kaliteli de vermiş ) 0 numara kaşığı kalmıstı. Onunda kancasının biri kırıktı yani iki uçlu bir kancası vardı. Arkadas da ise strike pronun sahtesi. Aksam okuldan cıkınca 18:30 gibi avlağımıza vardık. Fazla zamanımız yoktu. 1 saat kadar durup dönecektik. Ben iki uçlu kaşıkla arkadaşım sahteyle atışlarımızı yapmaya başladık. İlk av arkadaşsımdan geldi. Günün en büyüğü kasnamız artık elimizdeydi. 26 cm kadar olan kasnamız sahtenin çengellerinden birini yutmuştu. Çıkarmakta oldukça zorlandık. Geri bırakmak istedim ama hem epey zorlamıştık balığı hem de ilk avımızı kutlamalıyız diye düşündük. Sıra bendeydi. Suya girerek oltamı saldım ve iyi takip aldım. Aynı yere birkaç atış yaptıktan sonra oltama ortalama bir kansa takıldı. Oldukça heyecanlandım. Sarmaya başladım. Tam sudan çıkarmak üzereyken kancadan kurtuldu. Yerimi değiştirdim.50 100 mt kadar suyun akar yönüne ilerledim. Orada da hafif akarlı bir gölcük buldum. Bu gölde daha müthiş takipler alıyordum. Nerdeyse iki atışımın birinde balık vuruyor ama kancama takılmıyordu. Sanırım kancamın uçlarından birinin olmaması ve 0 numara kaşık kullanmam buna sebep oluyordu. Gitme vaktimiz yaklaştığı için başlangıç noktama dönmek istedim. Geldiğimde arkadaşın bir tane daha yakaladıgını öğrendim. Az önce kaçırdığım noktaya birkaç atış daha yapmak istedim. İyi takip ve vuruşlar aldım. Sanırım 5. 6. atışımda günün ikinci büyük avı oltamdaydı ve bu kez kaçamadı  Balığı alaraka ava son verdik. Kısıtlı malzeme ve yetersiz tecrübe ile iyi bir av olduğunu düşünüyorduk. Sanırım avlanmaya devam edeceğiz. Bu arada forumdaki arkadaşların ustaların destekleri çok önemliydi. Şimdi sahte ve kaşık edineceğim. Tabi misinamı da değiştirmeyi düşünüyorum. Vedat Usta mümkünse en ince misinanın kullanılmasını tavsiye ediyordu. 0,16 misina nasıl olur sizce? Makine ve kamışım ise şimdilik değişmeyecek. Bir de ben fırdöndüsüz kullanıyorum sahte ve kaşığı. Bağlama konusunda ise bildiğin ip bağlar gibi düğüm atıyorum. Yanlış yaptığımı biliyorum. Rapala düğümü atılması gerekiyor sanırım değil mi? (Av fotoğraflarını yakında paylaşacağım şuan telefon pc bağlantım yok)

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    İsa açık sözlü oldugun belli , başarılı olacagına ve keyifli avların olacagına inanıyorum , kullandıgın Mepps veya benzeri yalancı ya,halka düğümü atabilirsin fırdöndü ğibi mesela..vs..

gibi..gibi..

3. mehmetişbilir

mehmetişbilir mehmet

Favori Kamış:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    5.250 gram levrek
    çok güzel keyif yaşamışsınız raporunuzda heyecanınız apaçık ortada :) en kötü gününüzün böyle olması dileğiyle manavgattan saygılar

4. 33022

33022

İsa tebrikler;
    İnşallah tecrübe edindikçe daha güzel avların olur.Balığı alamaman kaşığın ufak olmasıyla değilde akıntı hızına göre biraz daha hızlı çekmenle alakalı olabilir.Kaşık hızı ile akıntı hızını dengede tutmaya çalış, daha verimli olacağına inanıyorum.Görüşmek üzere

5. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    teşekkürler; dediğiiniz gibi tecrübe edindikçe inşallah daha fazla keyif alacağım. Bugün de çıktım ava. Akşam saat 17:30 gibi.. Dün yakaladığım aynı yerde(noktasal olarak aynı oradaki bir ağaç kökü ve iri bir taştan biliyorum) yine suya girerek ilk avımı aldım. Dünkü kadar büyük değildi yaklaşık 15-18 cm boyunda idi. Aynı yerde atışlarımı sürdürdüm. Takip oldu hatta vuruş da aldım ama balık takılmadı. 50 100 mt kadar akar yönüne ilerledim. ilk 10 15 atış sonrası aynı boyda ikinci avımı aldım. Yine akar yönüne doğru 200 250 mt ilerlediğimde ağaç köklerinin bulundugu hafif akarlı bir gölcük buldum ve 7, 8 atış sonra aynı boyda 3. avımı da aldım. Aynı gölde kaşığım takıldı ve gölü epeyce huzursuz ettim. Başka kaşığım olmadığı için de stirke pro sahte vardı onu taktım. İlginç bir sahteydi. altı beyaz üstü acık yesil (fosforlu) Suya atıldıgında makineyi çevirene kadar hiç batmıyor, çekmeye başladıgında çok hızlı sağ sol yalpalama yaparak su altına dalıp müthiş bir aksiyonla geliyor. Çok fazla takip alamadım ve saatte 20 00 oldugu için avıma son verdim. İLk avlarımın resimlerini ve avlak resimlerimi çok yakında paylaşacağım. Bugünkü avlarımın resmini çekmedim çünkü boy limitinin altındaydılar. Avlağımın manzarasını beğeneceğinizden eminim. Havaların ısınması, su debisinin biraz daha azalması ile yakında avlağım bohçacılar ile dolmadan (çamaşır suyu, muhtelif ağlar, elektirik vs.) biraz daha avlanarak at-çek tecrübesi yapmak istiyorum. Kaliteli, tecrübe edilmiş böcek kanıdırıcılarınız var ise bana da tavsiye edebilirsiniz. Kaşık içinde geçerli. Bugün kaşık almaya gittim. Ama eften püften şeyler vardı. Boyasız kağıt yapıştırma vs. üstelik 5 tl Sanırım bu piyasasının çok üzerinde bir fiyat(mepps in marka oldugunu kabul etmiyorlar, bunların hepsi mepps, mepps kaşık demek diyorlar :) sanırım online alışverişe yöneleceğim. Ama sizden gelen önerilerle kaşık ve kandırıcı almak istiyorum.

6. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Tabi misinamı da değiştirmeyi düşünüyorum. Vedat Usta mümkünse en ince misinanın kullanılmasını tavsiye ediyordu. 0,16 misina nasıl olur sizce

http://www.avmarketi.com/asp/product/12607/0-35-MM-TRABUCCO-T-FORCE-SPINNING-PIKE-150-MT
    http://www.avmarketi.com/asp/product/12553/0-30-MM-TRABUCCO-T-FORCE-BLACK-BASS-150-MT
    http://www.avmarketi.com/asp/product/12506/0-35-MM-TRABUCCO-T-FORCE-SUPER-SOFT-200-MT
    http://www.avmarketi.com/asp/product/12519/0-25-MM-TRABUCCO-T-FORCE-COMPETITION-PRO-50-MT

Bu misinalardan secenegini yapabilirsin. Comptetıon sadece beden ve kostek icin kullanılır. Daha iyisini bulana kadar benim tercihim bu. Oneririm.

7. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    Tebrik ederim. Ben tatlı su kefali (kasna) avında 0.22 lik misina kullanıyorum.
    Tavsiye edebilirim. Yem olarak, imkanlar dahilinde ise eğer sahte böcekleri kullanmanı öneririm. Rebel in büyük çekirgesini deneyebilirsin. Karşı kıyıya düşürmeye çalış . Çekirge düştükten sonra hemen çekme bırak akıntı ile yavaş yavaş hareketlensin arada bir çeker gibi yap . eğer haala balık atlamadıysa yavaş yavaş çek mutlaka çok başarılı olursun. surecatch in kısa gagalı crawfish i de başarılı ama bulabilirsen. sahte yemler meps e göre daha başarılı ama daha pahalı. Neden başarılı diyecek olursan. sahte yemler suyun üstünde kalıyor sen bişey yapmasanda. mepsi çekmen gerek sahte yeme aksiyon verebilirsin. Çağlaklarda kendi başına bırakılmış sahte yeme çoğu zaman kasnalar atlar. mepsten daha avantajlı. Ama karşı kıyıdaki dallara takmamaya dikkat et . Karşı kıyıda suya doğru uzanmış ağaçların altındaki koyu gölgeliklere yemi düşürebilirsen tröfe alırsın. Eğer karşıdaki dala atarsan elindeki yem de gidebilir. Bu işin güzelliği burda. Avınız daim olsun Torunlarınızın da aynı heyecanı yaşayabilmesi dileğiyle. Rastgele..

8. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    eray bey çok teşekkürler, tavsiyelerinizi muhakak uygulayacağım. Avlağım tamda belirttiğiniz özelliklerde. Henüz böcek kandırıcım yok. sahte balık var ama mepps kadar sonuç alamadım. Mepps avlağımın her yerinde kullanamıyorum. Hızlı akıntıda fazla iş yapmıyor sanki. Şimdiye kadar avladığım 7 8 kasnayı genelde bahsettiğiniz gibi koyu agac gölgeliğinden aldım. Henüz trofe alamadım. ben de böceğin iş yapacağını umuyorum. Akıntılı bir suda Böceği akıntı tersine atmak mı yoksa kendi halinde bırakıp uzaklaşınca çekmek mi daha başarılı olur acaba. neyse deneyelim görelim bakalım. tabi önce böcek bulmalıyım. gerçekten sahte böcek bulmak hiç kolay değil. netten de bakıyorum ama genelde balık sahteleri var. resimlerimi halen yükleyemediğim için özür dilerim inşallah yakında yükleyeceğim.

9. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    http://www.avburada.com/Urun/CRAZY-BEE-CNK-40MM-CB-06/23157

http://www.avburada.com/Urun/REBEL-CRICKHOPPER-SUMMER-HOPPER/12096

Bu ürünleri istemeden önce ara ellerinde var mı sor. Her ürün için tek tek sor çekirgenin bir büyüğü bir küçüğü var. Resimlerde belli değil. Teyit etmeden alma.

ben sana büyük olan çekirgeyi öneririm. Büyük çekirge 5 gr a yakın onu uzağa atmak daha kolay. suyun 40 cm altına kadar iner çekerken.
    küçük çekirge 3 gr uzağa atmak daha zor. küçük çekirge de 1m ye kadar iner çekerken. Küçük çekirgenin iğnesi de küçük. Bence büyüğü tercih et.
    Birde crazy bee var görmüşsündür linkte . çok iyi iş yapar kullanınca anlıcaksın kanatlarını kır gitsin daha iyi çalışıyor.
    diyelim ki karşı kıyıya bakıyorsun su sağdan gelip sola doğru akıyor. Tam karşının biraz sağına karşı kıyıya en yakın noktaya atmaya çalış. Yem düşünce çekme senin hizzanı geçsin sonra yavaş yavaş akıntının etkisiyle böcek sağa sola yalpa yapmaya başlıcak. (tabiki böcek suya düşer düşmez misina salımını kapatıcaksın) Böceğin verdiği bu aksiyona sen bile inanamıyacaksın. Böcek artık kıyıdan uzaklaşıp derenin ortalarına doğru meyil verdiği zaman yavaş yavaş çekmeye başla (tabii haala balık atlamadıysa) bazen suyun üstünde yosun tabakaları olur küme küme onların önüne çalış iş yapar. Birde şu ayrıntıyı vereyim atışı yaptıktan sonra kamışın yönünü attığın yöne doğru tutma attığın yöne 90 derece açılı tut o zaman balık yemi kaptığında kamışın esnemesi ile otomatik tasmalama olur. Birde debriyajını iyi ayarla tröfeler kaçmasın. yemi çekerken kamışın ucunu su yüzeyine yakın tutarsan iyi olur. hadi bakalım kolay gelsin.

10. Zeycani

Zeycani Yusuf

Hazır konu açılmışken,ben de kasna avı meraklılarındanım,bulunduğum yörede bir akarsu var ve bu akarsunun kimi bölgeleri çağlayan şeklinde akıntılı kimi yerleri durgun derin yerler şeklinde.Şöyle bir problem var bu çağlayanda derinlik az,çok az ama balık var görüyorum atlıyorlar havalara falan :D görüyorum.Ama ne yapsak gelmiyor canlı çekirge attım yok,sinekten hiçbir şey çıkmadı oltanın ucuna takmadığım böcek kalmadı :) Şimdi burada mepps denesem olurmu yada belirttiğiniz o sahte böcekler burada iyi iş yaparmı diye sorucaktım...Saygılar

11. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    Tatlısu kefali (kasna) avcı bir balık. Genelde ağaç altlarında ağaçlardan veya kıyıdan düşecek börtü böcek sinek türü yiyecek için beklerler.hatta ağaçtan düşen yaprak parçalarına bile tepki verirler. Veya su içinden yüzeye yükselen bitkilerin içinde pusuya yatarlar oradan su içinden gelen küçük balıklara saldırırlar. yada akarlarda büyük taşların arkasında pusuya yatıp akıntıyla gelen yemlere saldırırlar.
    Aslında derelerde balıklar sandığımızdan , gördüğümüzden daha fazla her balık her an yemlenecek diye birşey yok bazen balıklar yemlere hiç tepki vermez (bir kısmı) o gördükleriniz genelde avlanan (yem arayan) balıklar değil. avlanan balıklar genelde kendini saklar. Gördüğümüz balıklar ise genelde yeme duyarsızdır. Birde gümüşler var. Gümüşler kefallerin yanında durmazlar onlarda avcıdır. bazen oltanıza atladıklarını görürsünüz. börtü böceğe onlarda atlar suyun üstü yıkılır sanırsınız derenin tüm balıkları orda ama ordan kefal tutamazsınız çünkü ordakiler gümüştür ve genelde sürü halinde dolaşırlar. bazen kefal aralarına dalar aksiyon olur. Kefaller gümüşleri avlarlar. ama bu her akar böyle olacak diye birşey değil.
    Ben yürüyerek avlanıyorum 4, 5 km yürüyorum dere çeşitlilik gösteriyor . bazen durgun derin sular oluyor önümde ağaçlar suyun üzerine düşmüş karanlık gölgeli yerler var. bazen dere genişliyor akarlar oluyor dere ikiye bölünüyor. Her bölgeden ayrı bir haz alıyor insan
    Bahsettiğim yemler akarda iş yapıyor. Eğer karşı kıyıya iyi atış yapabilirsen durgun sulardada iş yapar. Yem in düğümü önemli ve atarken üçlü kancaya misinanın dolaşmaması lazım eğer dolaşırsa YEM AYKIRI GELİR. (yani vermesi gereken aksiyonu veremeden gelir ) bu durumda yem balığı cezbetmez ve sonuç başarısız olur. Havanın ağarmaya başladığı zamandan saat 9 a kadar çok güzel balık çıkar sonra zaman içinde balık tutma sayısı düşer. 2 aydır plan yapıp bir türlü balığa gidemiyorum buda elime vurdu yazdıkça yazmışım neyse hadi rastgelsin

12. simendifer

simendifer Sennur

İlk raporda, çok samimi bir anlatım olmuş, keyifle okudum. :) Avınız için tebrik ederim, dilerim daha irileri de oltanızı bulur. :)

Bu üründe C33 kodlu olan

http://www.avmarketi.com/asp/product/3246/STRIKE-PRO-EG-074-SUNI-BALIK-4CM

Bu ürünün yeşil ve sarı renkli olanları (burada malesef bahsettiğim renkler yok)

http://www.balikmarketim.com/?urun-43694-STRIKE-PRO-EG-097A-SUNi-YEM.html

Bu ürünün sarı olanı

http://www.anadoluavmarketi.com/urun_detay.asp?id=3598

Ya da bunlardan herhangi biri

http://www.anadoluavmarketi.com/urun_detay.asp?id=4855

işinizi görecektir. Daha çok alternatif var ama ben size şu an için en iyilerden bunları öneririm. Bereketli avlarınız daim olsun, rast gelsin... :)

Not: Tırıvırıyı bırakıp sahtelere geçtiğiniz için tebrikler ve ayrıca teşekkürler.

13. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili İsa
    Bence ilk deneyimlerinizden başarı ile çıkmışssınız,tebrik ederim.
    Tırıvırı illetinin en büyuük zararı dibe takılıp kalmasıyla başlar.
    Geçen ay gittiğim bir avalakta kullananları gördümö ve dikkatlice takip ettim.
    Garip bazı hareketlerinin sonucunda birşey yakalayamayıncada sevindim.
    Üst köprüden Jandarma aracını gördüklerindede paniklemeleri ve saklanmalrı ayrı bir sevindirici husus olmuştur.
    Acizlerin ve beceriksizlerin bir aracıdır bu Tırıvırı.
    İyi bir atçek avcısı herzaman seçme balıkları yakalayacaktır.
    İnce takım elbette daha avcıdır ve hedefe sahteyi ulaştırmakta yardımcı olur.
    0,16 şu an senin kullanabileceğin bir kalınlık değildir.Biraz daha kalıncayla devam etmeli kendine iyice güvenin gelincede incesine geçmelisin.
    Kamışın pek uzun olmamalı 2 metreyi geçmemelisin.Kalama ayarını iyice bellemeli ve uygulamalısın.
    Balık yapışınca telaşa kapılmamalı onun ani deparlarına kalamanla cevap vermeli onu yormalı ve akıntınında yardımıyla asla kamış ile dikine kaldırmadan müsait bir yerde süpürürcesine sudan sürükleyerek çıkarmalısın.Kepçe taşıyabilirsen güzelce kafa kısmından kepçeni balığın altına sürmeli ve dışarı almalısın.
    Döner kaşıkların biraz daha büyük boyları iş görecektir.
    Akarsuyun altından suyun geldiği yöne doğru ilerlemeli atışlarını hafif çapraz,bazı yerlerde akıntıya karşı yapmalı kaşığına sanki suya düşmüş bir böcek akıntıyla çırpınarak akıntıyla birlikte sürükleniyor intibasını verdirerek çeekmelisin.
    Kasnalar he zaman suyun geldiği yöne doğru akıntıların kendilerine getireceği yeemleri beklerler.Suni yem arkadan doğru gelirse,yani sen öyle çekersen bu aykırı bir harekettir ve ürkerler.
    Zaman içersinde ustalığın artar,nereye nasıl atacağını,balığı nasıl yoracağını,nasıl dışarı alacağını iyice bellersin.
    Dediğim gibi telaş yok.
    Sevgiyle kal

14. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ama güzel yazmışsın sevgili Eray

15. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Konu kasana(tatlısu kefali) olunca bulaşmadan duramam,Sevgili kardeşimiz, balık avında atçek yöntemi ile tanışmış olman bu hobiden daha fazla zevk almanı sağlayacaktır.Balık tutayımda nasıl olursa olsun diyenlerin sayısı azaldıkça sularımızdaki balık nufusu dahada artacaktır.Çeyrek tecrübeli bir atçekçi olarak ustaların ve üstadın affına sığınarak acizane bi kaç önerim olabilir.
    -Nokta atışları yapabilmek at-çek te en önemli unsurlardan biridir,bunu geliştirmek tabikide uzun denemeler sonucu olacaktır.Bu denemeleri yaparken sahte yemlerin,döner kaşıkların zaman zaman takılacak,bazen kurtarabileceksin bazen feda edeceksin. Hem sağlık açısından,hem istediğin noktalar atış yapmanı kolaylaştırması bakımından,suyun negatif etkilerini bertaraf etmek için kaliteli kasık yada tulum çizme önerimdir.
    -Kaşık olarak önerim,Mepps markasının AgliaFluo modeli sarı-yeşil-kırmızı renkli olanın 1-2 numaralısı,büyük yem büyük balık formülü düşünülürse 3 numaralısınıda düşünebilirsin.Nice heyacanlı kasna avlarına ermen dileğim ile.

16. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Vedat usta çok güzel bir konuya değinmiş, akarsularda heleki birazda hızlı ise, yaşayan balıkların yaşantıları boyunca su içindeki durumları, baş kısımları akıntının geldiği yöndedir..devamlı akıntıya karşı bir (rölanti diyelim) direnme - veya hareketlenme arada bir kendini akıntıya bırakma ama tekrar yukarıya doğru yüzme şeklinde olur yukarıdan gelecek olan (doğal yollarla) nevaleyi beklerler saga sola yayılım yapar kıyıları yoklar bazen burunların iç kısımlarında durgunlaşan suya girer vs ama genelde akıntıya karşı bir yaşam düzeni vardır..

17. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    çok teşekkür ederim yem önerileri ve av tavsiyeleriniz için. Cuma günü akşam tekrar gittim. Aynı avlakta 5- 6 adet tuttum ama 2 tanesini alıkoydum gerisini iade ettim. gerçekten müthiş bir zevk. İri tuttuğum kasna 26 cm boyunda. İlk gittiğimde kancası kırmızıya boyalı markasız bir kaşık vardı. Yükseklerde biraz yagmur yagmıs olmalıydı su hafif bulanıklaştı. Suya girerek avlandıgım gölün bittiği ve agc gölgesinin bulundugu 20 cmlik bir hafif akarlı yer vardı. Buradan genelde balık çıkarıyordum. 5-6 mt ileriye doğru atış yapıp akıntı tersine çektiğimde şimdiye kadarki tüm avlarımda balık aldıgım en verimli noktamdan bu defa iki adet 7- 8 cm boyunda iki tane kasna avlayıp kendi hazırladıgım küçük gölcüğe koydum. Su iyice bulanıca kaşığın iş yapmayacağını düşünerek strikepronun bir sahtesini denedim. Küçük bir balık sahtesi ama mükemmel yüzüşü vardı su içinde. Birkaç kez balık vurdu ama hiçbiri takılmadı. Zaten sahte ile daha hiç yakalayamadım. (sahtenin kancaları gerçekten ince ve küçüktü) Suyun berraklaştıgını görünce alba marka 1 numara gümüş zemin üzerine kırmızı benek kaşığımı misinaya bagladım (fırdöndü kıllanmıyorum) Gölün ortasına (hafif akar yönünde ve kıyıya doğru) kaşığımı fırlattım. Daha önce o noktadan hiç balık alamamştım. Daha çok derinliği 20 cm olan bir agaclığın altından alıyordum. İlk atısımda iri bir kasnanın takibini gördüm. İlk kez bu kadar irisinin takip ettiğini görmüştüm. İkinci atısımı da aynı noktanın biraz daha gerisine düşürürsem aynı balığın takibini alabileceğimi düşündüm. Kıyıya yaklaşmak üzreyken oltamın sertçe çekildiğini hissettim. Bu müthişti. Kamışı suya yaklaştırarak çekmeye devam ettim. Havaya zıpladı ve ben o an zevkin doruklarındaydım. 26cm lik kasnamı yakalamıştım. 3lü çengeli adeta yutmuştu. Elimle yetişemeyeceğim derinllikteydi. Misinadan çekerek cıkardım. (sanırım balık için iyi olmamıstır çünkü boğazından bir miktar etle birlikte geldi:( Hatta sevinçle ramazan beyi aradım (cybar67) 3lü çengeli adeta yutmuştu. Elimle yetişemeyeceğim derinllikteydi. Misinadan çekerek cıkardım. (sanırım balık için iyi olmamıstır çünkü boğazından bir miktar etle birlikte geldi:(Çok geçmeden aynı noktadan 5 6 atış sonra 20 cmlik kasnamı da aldım. Sonrasında atışlarımda başarılı olamadım. Ufaklıkları salıverip trofelerimi - eh aceminin trofesi bu kadar olur- alarak akşama tavayı kasna ile doldurdum :) Yakında resimleri yeni bir başlıkta yayınlayacağım.
    Eray bey dediğiniz gibi ben de agac gölgelerinin bulundugu ve akarsuyun durgunlaştıgı gölcüklerden iyi balık alınabileceğini düşünüyorum Bu göllerden balık almak daha kolay oluyor.
    Vedat Usta açtığım konuya yorum yazman benim için bir onurdur. çok teşekkür ederim. sizin tecrübelerinzden hep istifade etmeye çalışıyorum. Ben de şuan 0.20 lik misina kullanıyorum. Ama malzelerim çok yetersiz. Biraz daha tecrübe için bekliyorum. Tüm takımı 35 tlye aldım ki bu biraz da bartın oldugu için pahallıdır. Aslında 20 25 tl lik bir takıma sahibim. Kaşıgı akar yönüne çekmek zor oluyor. Kaşığın dönmesi için çok hızlı sarmam gerekiyor. (arkadan akıntının uyguladıgı kuvvet kaşığın dönmesini engeliyor. Akıntıya parelel çekişler yapıyorum. kuvvetli akıntıya karşı cekiyorsam daha yavas durgun ise yada akıntı yönünde ise daha hızlı sarıyorum. Sanırım sararken duraksamamam gerekiyor cünkü bu durumda kaşığın dönmesi bitiyor ve balık takibi bırakıyor. Kamısım 2.10 cm İleride sizin önerilerinize göre makine kamış ve misina alacağım. Bu arada eray bey bu 90 cmlik acı meselesini hallettim. Suya yakın ve misina kamış acısını iyi ayarlayabiliyorum. Kasna avı önerileiniz gerçekten cok faydalı.
    Yorum yazan yardımcı olan herkese teşekkürler. Evet olta keyfini yaşayalı beri acayip doğacı oldum. Tırıvırıları kullanılamaz hale getiriyorum. Cuma günkü avımda tırıvırı kullanan çocuk gördüm. Tırıvırının zararlarını anlattım. Beni izlemesini istedim. İlk iki küçük kasnayı yakaladıgımda yanımdaydı. Eger isterse ona da böyle bir takım satın alabileceğimi ama bir daha tırıvırı kullanmamasını arkadaşlarını da uyarmasını istedim. Kabul etti. Sizlerden öğrendiğim av tecrübelerini yeni nesile de aktarmaya çalısacağım :)

18. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:

Geçmişte bir abimizin lafı vardı..

- onu attın yok , bunu attın yok..baktın gelmiyor en sonunda kendini atacaksın..:) :D

19. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
  20. isko74

isko74 İSA

Favori Kamış:
    Discovery 2.10 m
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    26 cm Kasna
    teşekkürler, mustafa.. Bu sabah yine avdaydım ve ilk defa sahte ile balık tuttum. Ayrıntıları az sonra acacağım ve ilk avımın resimlerini de paylaşacağım konuda vereceğim.