öncelikle ilk raporumla herkese selamalr olsun. eşimin yoğun memleket hasreti ve benim balık hasretime daha fazla dayanamayıp, aldığım hafta sonu izni ile soluğu edirne - uzunköprüde aldık. c.tesi sabahı yaptığımız av limit altı 4 adet balığın geri salınmasıyla sonuçlandı. pazar sabahı 3 kişilik yıkım ekibiyle sabah saat 04:30 da köy meydanında buluşmak üzere anlaştık. anlaştığımızda saat gece 00:30 du ve hala kahvede balık muhabbeti ve çay sefası sürüyorduk. gideceğimiz yere ilk defa gidecektim. abimin oraya arabanın girmeyeceğini bildirmesi üzerine işimiz eski toprak STEYR traktöre kaldı. sabahın bir köründe köyü inlete inlete avlağa doğru yola çıktık. traktörün ön tarafına sandalyeleri bağladık. ama havanın hala aydınlanmaması ve sandalyelerin farları kapaması bizi bakar kör durumuna düşürdü banghead avlağa gitmeden önce 5 lik su bidonunuda etli butlu solucanlarla doldurduk. benim bile ısırasım geldi o kadar irilerdi:laughing: oltaları saat 05:00 gibi suyla buluşturduk. daha misinalar ıslanmadan oltaları geri çekmeye başladık.reeling reeling yaklaşık 2 saat boyunca sigara içecek bile zaman bulamadık.balıklar takımlara ikişer ikişer üçer üçer atlıyordu. en son böyle heyecanlı ve aralıksız avı 4 yıl önce gerçekleştirmiştim. büyükannemizin iftar daveti sebebiyle yoğun bir balık tutma çalışmasıyla avı saat 10:00 da sonlandırdık. sonuç: iftar yemeği için 96 tane TEKKE balığı , 5 adet köstereç (tatlı su levreği) alı koyuldu. iftar saati geldiğinde bahçedeki ekmek ocağında yakılan ateşle birlikte bol kızgın yağlı büyük tava hazırlandı. içine 300-400 gram kadar tereyağ eklendi. balıklar ''unlanmadan'' yağa salındı. böylelikle kılçıklarıda yanmış ve yok olmuş oldu. güzel bir tarhana çorbası ve bol çoban salata eşliğinde imha edildiler:hungry: :hungry: :laughing: :laughing: avda lineeffe 3.90 surf kamış, okuma cp65 , asso süperDP 0.30 misina lı makine setiyle 3 lü klasik sazan için olan dip takım ve 40gram ağırlık kullanıldı. ilk defa rapor ve resim yayınlıyorum. bir yanlışım olduysa affola.
öncelikle merhabalar sormak istediğim bi 2 soru var öncelikle tekke balığı adını ilk defa duydum resimdende çıkaramadım isral sazanı ise eğer çok iyi yapmışsınız yok kızılkanat tahta yada çapak balığı ise 95 tane biraz fazla kaçmamışmı 5 de levrek 100 hepsini yiyebildinizmi avcılık yaptığım yabancı ülkelerin hepsinde kızılkanat ve tahta balığının limitlerinin olup türkiyede olmamasıda ayrı bi şey ya neyse rastgele diyorum raporların devamını bekliyoruz
israil sazanı değil. tutunca bende emin oldum. ilginç bir balık. 95 evet aslında benim içinde vicdanen çok bir sayı. kendim gitseydim eğer en fazla 15 tane alıkoyardım. onlarda hanım ve benim için yemelik olurdu. ama 3-4 aile için iftar sofrasına lazımdı. o yüzden alıkoyuldu. şarzım olmadığızdan daha fazla resim çekemedim ama yeğenim bir ara çekmişti o yollayınca ekleyeceğim.