İlk Rapurum Devami Gelecek

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında SazanAvcisi tarafından paylaşıldı.

1. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    Merhaba Abilerim ;

Cumartesi Günü Sabahtan Şafak Dogarken Yola Cikmiştik 1 Saat Sonra Avlamiza Vardik Oltami suyla Buluşturdum 1 Geçti Aradan Tık Yok 20 Dk Sonra Birden Zilin Salandini Gordüm Buyuk Bir Seviçle Çekmeye Basladim 1.5 kg Bıyıklı Sazandi Bence Baslangiç İçin İyi bir balikti 1 yada 2 saat sonra Toparlandik Ve Avlagi Terk Ettik

Okudunuz İçin Teşşekurler :)

2. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Merhaba, başlangıç için tabiki güzel bir rapor, İlk gidişimde hiç unutmam balık tutamadık, 2 ve 3.dede ben dedim artık daha balığa gitmicem bana göre değilmiş ama balık işinin sabır işi olduğunu 4. de arkadaşın ısrarına dayanamayarak gittiğimde anladım..Birde şunu hatırlatmak isterim..Madem Sazan avcısısın ki nickin öyle, Sazan avcılığı, diğer balıklar gibi oltalarımı alayım, 2-3 saat takılayım cinsten avcılık değildir..Beklemeli ve sabır işi olan türdendir. 2-3 günlüğüne kamp kurup çok boş döndüğüm olmuştur..Sazan gece avlanır..gittiğin yerde gece kalacaksın ..Eğer imkanın varsa çadır-tulum-vs.ekipmanlarınıda götür..İşte o zamansen zillerin sesine balığın trofesine doyarssın... Avın daim olsun...Bol şanslar..

Son düzenleme: 21 Ağustos 2011
  3. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

İlk sefer için gayet güzel. yani istavrit tutarak da başlayabilirdin balıkçılık hayatına :)
    Balık tutmak için kamp kurmak...Benim için sadece hayal olur böyle bişey heralde.Ama çok zewkli olacağı muhakkak.

4. akdeniz120

akdeniz120 Erkan

sazanda gece avını biraz açıklayabilirmisiniz fosforlu şamandıra felanmı kullanmamız gerekiyor yoksa gündüz nasıl avlanıyorsak aynı sistemmi

5. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    erkan kardesim sazan avında gece samandıralı duzen is yapmaz diye biliyorum avlanan varsada ben hic avlanmadım dip oltası ile avcılıgı yapılır gece sazan avında oltaların yakınında olmakta fayda vardır heran hersey olabilir. en az iki kişi en fazla 3 kisilik ekiple avlanılması avlakta mumkun oldugu kadar sessiz olunması sarttır.gece oltaları birer saat ara ile cekip yemlerini yenileyip atmak herzaman avantajdır diyelimki gece oltaları yemledin attın bir saat gecti vurus olmadı iki saat gecti vurus olmadı vurus olmadı yemlerde birsey yoktur diye beklemek yanlıs bir dusuncedir vurus olsun olmasın her saatte yemleri yenilemek gerek gece cok kisi bunu yapmaz ya üşenir yada zor gelir yapmak. ben kendimden örnek vereyim gece her saat yem degistirmek bana ölüm gelir sıcacık ateşin basından kalk oltaları yemle tekrar at aslında kuralı bu yem surekli yenilenmeli gece avcılıgında gerci gunduz de yapılması gerek bunun gece atıs yaptıgın yeri goremessin belki vurusun olmaması yemden degil takımın dipte dolasık olması yada sakat bir yere düşmüs olması olabilir o yuzden her saat oltaları cekip atmak faydalı olur gece balık belli satten sonra calısır diye bir kural yok gece her an buyuk bir balık gelme sansı vardır. gunduz avcılıgına göre gece avcılıgı daha verimli olur.söyledigim sartlarda

Son düzenleme: 21 Ağustos 2011
  6. polist26

polist26 mehmet

Favori Kamış:
    D.A.M.ve Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma,
    En İyi Avı:
    11.5 kg.aynalı sazan
    Erkancım gunduz nasıl avlanıyorsa gecede aynı dedıgın ısıklı sıstemlede avlananlar ama sen gunduz nasıl avlanıyosan gecede ole avlan.Sazan balıgını ben hep gece almısımdır hemde 5-10 kılo arası..sazan geve yemlenmeye cıkar ozellıkle sgece 02:00 - 07-00 arası ben aksamdan gıder cadırımı kurarım.gece 12.de yemrımı tazelerım..beklerım zillerin çalmasını..Ama unutma kamp kurcagın yer oltalardan uzak olmalı..Ses cıkarmıcaksın ortam sessız olacak ve ışığı yada kafa fenerını suya tutmıcaksın balıkları kacırısın..Mumkunse lastık cızme gıy ayagınaa...ayakkabılar cok ses cıkarır..gece 2 den sonra zillerin çalar ben gibi bakmaktan yorulursan 3-4 gıbı vurur kafayı yatrsın sabah 7 de kalk buyuk balık vardır kesın oltalarının bır kacında...Avın daim olsun rastgele....

7. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    yorumlariniz için tesekur ediyorum abilerim

Kamp Kurmayı Düşünüyoruz

Okudunuz İçin Tessukur Ederim.... reeling

8. akdeniz120

akdeniz120 Erkan

gece avı ile sorduğum sorulara verilen cevaplar için çok teşekkür ediyorum bu bilgileri babama iletmeliyim :D
    Sağlıkla kalın, rastgele