buyrun abilerim kardeşlerim 17 yaşımdayım ve 6 yaşımdan beri babamım damardan verdigi bu zevki tadıorm. 16-17 zargana 5-6 sargoz 1 kaya levreği dioruz biz birsürü adı var daha balıgın 2 lidaki 1 karagöz
aramıza hoşgeldin. kaya levreği dediğiniz balığın diğer adlarından biride eşkina ve avlaması yasak olan türler arasında olduğunu hatırlatmak isterim.
sevgili ozkan eşkinanın yakalanması yasak değildir bu konuda cok arastırmalarım oldu ege univ. su urunlerinde prof. olan arkdasım baska univ. su urunlerindeki arkdaslarımlarıma sordum ve iyice arastırdım ve sonuc olarak eşkina balıgının uremesi için gerek boy 30 cm dir bu buyukluge gelmeden ureyememektedir , onun için 30 cm den buyuk olanların avlanmasında herhangibir sakınca yoktur bu konuda dunya sualtı zıpkınla dalma federasyonunun da kesin bir avlamayın diye hukmu yoktur turu tehlikeye giren turleri www.redlist.org adresinden bulabilirsiniz eşkina burada da yoktur saygılar mutlu
... izmirden avcılık yapıorum. eger avlanması yasak balıklardansa haberim yoktu normalde suya atcaktımda geri iri ve hiç yemediğim bi balıkoldugu için tat denemesi amaçlı salmadım.
Sirkülerde eşkina, avlanması yasak türler arasındadır.Bilmeyerek aldığını düşünüyorum ve tebrik ediyorum biraz daha dikkat !