ilk shimano deneyimim fiyasko ile sonuçlandı.

Konu, 'Makineler' kısmında fixahmet tarafından paylaşıldı.

1. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    merhaba ismail kardeşim. zaten bu gidişle shimanoyu bir kenara bırakıp gene ryobi makinemi kullanmaya başlayacakmışım gibime geliyor. baksanıza, birilerine göre 170 liraya shimano makine alıp, atış esnasında telinin, klapesinin işte her neyse kapanmasını sorun etmemem gerekiyormuş meğersem.

Son düzenleme: 31 Ekim 2013
  2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kinayeli yazmissin ama neyse :)
    Defalarca belirtilen bir durum. Daiwa ve shimano alt segment almaktansa diger markalardan üst segment almak daha mantikli.

3. furunotr

furunotr Haluk

Tutma yeri için birşey diyemeyeceğim; mesela bende eski bir Catana var ve sanırım tutma yeri aynı türden bir malzeme ve ben hiç şikayetçi değilim; ancak sonuçta satın alırken sizin daha fazla dikkat etmeniz ve alışkanlığınıza göre bir tutma yeri olan makineyi tercih etmeniz gerekiyordu... Sonuçta aldığınız Shimano'nun oldukça ucuz bir modeli ve tutma yeri için çok fazla detay beklememek gerekiyor...

Kapanma sorununa gelince sizdeki sanırım Amerikan modeli olsa gerek; ama örneğin Avrupa modellerinde Exage dahil eğer klavuz telini açtıktan sonra doğru pozisyona getirmez iseniz er ya da geç kapanma sorunu ile karşılaşma olasılığı mevcut... Exage'den üst modellerde orada kilit sistemi bulunmakta ve sorun olmamakta...

Ancak Sienna olsun; Exage olsun o paralara alabileceğiniz en iyi makinalardandır; pürüzsüz ve konforlu sarışları; misina ya da ipi düzgün sarması, atış esnasında düzgün bırakması, gam yapmaması v.s. pekçok avantajı mevcuttur...Elbet kalamalarının sağlıklı ve güvenli oluşunu da eklemek gerek...

4. furunotr

furunotr Haluk

Aslında pekçok makina o şekilde; yani kilit sistemi yok; sizin kullanmış olduğunuz Ryobi'de mevcuttur ve ondan böyle bir sorun yaşamamışınızdır; ancak Ryobi ile Shimano'nun kullandığı malzeme kalitesi veya teknolojiyi kıyaslamaya kalkarsanız Shimano'nunki çok ağır basar; eğer kaliteli malzeme ile birlikte fazladan kilit sistemi teknolojisini de o makinaya uygulasa idi; makina fiyatı oldukça yukarı çıkar idi...

Böylelikle Shiman'da 40-50 liralardan başlayıp; 2000-2500 lira fiyatlara yükselen makinalar mevcut; tüm bu teknoloji ve detayları kullanmak isteyen elbetteki bedelini ödemek zorunda; bu Daiwada'da böyledir; eğer onun da üst modellerine giderseniz; ne sürtme sesi duyarsınız; ne de herhangibir boşluk veya kusur bulabilirsiniz...

5. furunotr

furunotr Haluk

Daiwa konusunda tecrübesi olan birine soralım; Daiwa Freams 4000 düşünüyorum; amacım spin ve hafif yemli makinası olarak kullanmak; sence nasıl bir makinadır Roy???

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Haluk abi hiç deneme imkanim olmadi o makinayi 2010 veya 2011de kataloga girdi. hatta fuarlarda dahi denk gelmedim. avrupa pazarinda görmedim hiç. air rotorlu falan güzel bir makina. devri spin için biraz düsük zannedersem. simdi baktim 85cm topluyormus tur basi.

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kırktan fazla shimano makinam var,hiç birinde Ahmet beyin sorunlarını görmedim shimano makinalarımda,bence güzel bir tecrübe edinmiş Ahmet bey,ben olsam ucuz shimano yerine,kaliteli ryobi alırdım,ryobi markasıda gayet iyi makinalar üretiyor,üstelik ryobi piyasadaki bir çok markanında üreticisi,yani bir çok marka ryobide yaptırıyor makinalarını...

8. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
  9. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Gördüğüm kadarıyla sorununuzu çözmüşsünüz ancak şunu söylemeden edemeyeceğim. Kesinlikle aldığınız makina bünyesinde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Sienna 2500 fd elimde 2 adet var, birini alabalıkta diğerini turna için kullanıyorum.

2 sene içinde çektiğim kilolarca turna avlarımda makinemde bahsettiğiniz sıkıntıların hiç birini yaşamadım, aksine en son dün ki avımda, partnerime 2 sene oldu daha tık demedi, kendini çoktan amorti etti dediğimi hatırlıyorum. :)

10. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    başta tevfik usta olmak üzere, diğer bazı ustaların da telkinleriyle sorunu aşmış durumdayım. hoş, bu ölü nokta olayının neden var olduğunu haala çözememiş olsam da, bu makinelerin böyle kullanılması gerektiğini öğrendim en azından. şimdilik atış başına 1 - 1,5 saniyelik bir zaman kaybına neden olsa da, kısa sürede elimin alışmasıyla bu sorunu da aşacağımı düşünüyorum.
    sorunumla ilgilenen herkese yardımlarından ve önerilerinden dolayı teşekkür ederim.

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Koskoca THY nın, 2012 yılı ortalama rötar süresi 40 dakika, X 60 dersek = 2400 saniye yapar. :confused: :eek: :confused: :cool:
    Sizin burada 1 saniyelik rötarınız, bunun yanında devede bir tüy bile değil. :D

Bir nebze de olsa katkım olabilmişse, ne mutlu bana.

12. furunotr

furunotr Haluk

Niyetlendik artık; kısmetse alacağız bir tane; evet 85 cm.mi; 88 cm.mi o miktarda birşey sarıyor; ancak sarımı benim içini yeterli; lüfergiller su üstü av verdiğinde spin makina olarak kullanacağım ve bu avlar sürprizlere açık olduğu için vedahi bizim o alanlarda kalama kullanma imkanımız pek olamayacağı için tork daha ağır basıyor bence; ayrıca yemli için de kullanmayı düşünüyorum...:)

Sonuçta Daiwa'nın üst sınıfa yakın modellerinden ve kötü bir makina olacağını sanmıyorum; gelince görürüz artık...:) (Sanırım Japon Model olduğu için Avrupa pazarında görmek pek olası değil...)

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Süpriz derken 5 kg bir levrek bindimi kaloma ister Haluk abi :) mekan müsait olmasa bile biraz kaloma payi birakmak ister.
    Makinayi da sayende ögrenmis oluruz :)

14. furunotr

furunotr Haluk

İntihara meyilli değil ise 5 kg.lık bir balığa yapacak hiçbirşeyim yok...:D

Makina gelince öngörüşlerimi yazarım; ancak oldukça iyi bir makina olduğunu görmeden tahmin edebiliyorum...:)

15. seawolf41

seawolf41 murat denizeri

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance AX 4.20 170 GR. Surf Kamış
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 XSB
    En İyi Avı:
    Karamürsel, 1982 yılında tekne ile kaşık yaparak 51 cm kofana. Tekneye yardımsız alamamıştım.
    Shimano exage 3000, Shimano nexave 4000 ve shimano ultegra 5500 olmak üzere 3 adet shimano makinam var. Bunları oldukça uzun süredir kullanıyorum. Küçük olanları spinde, büyük olanı ise surf kamış ile çapari ve yemli avlarda. Bazen 6-7 saat hiç durmadan atış yaptığımız avlar oluyor. bahsettiğiniz gibi tek bir klavuz kapanması hatası ile karşılaşmadım. Kullandığım makineler bu markanın üst sınıf modelleri de değil üstelik. Ancak, her üründe olabileceği gibi sizinkine özel bir üretim hatası söz konusu olabilir. Yada bu ürün, sizin satın almanızdan önce hatalı kullanılmış ve geri getirilmiş olabilir. Bu yüzdende fiyatı 60 TL. gibi belirlenmiş olabilir. belki de hiç açılmamış bir kutudur da siz atış sırasında farkında olmadan extrem bir zorlama yapmış olabilirsiniz. Bunu markaya mal etmek son derece hatalı olur diye düşünüyorum. Gerek daiwa, gerek shimano kaliteli ürünler sürüyorlar pazara. Ayrıca, birçok satıcı da ürünün arkasında duruyor ve hemen değiştiriyor. Bu nedenle, satın aldığınız ürünleri keyifle kullanmaya bakın bence. İyi günler ve bol avlar dilerim. Rastgelsin.