Pazar günü gitmeyi düşündüğümüz mekana alelacele cumartesi öğleden sonra keşif amaçlı gitmeye karar verdik. Bir saat içinde meraya ulaştık. Yeni aldığım spin kamışla at_çek yapmaya başladım. Surf kamıştan sonra bu spin kaımş oyuncak gibi geldi.Kısa ve hafif yorulmuyorsun insan yabancılık çekiyor. Bir süre aynı yerde çalıştım baktım ki balık yok başladım at çek yapa yapa gölün çevresini dolaşmaya ve gezmek sonuç verdi. reeling 4 vuruş yapan turnalardan 3 tanesini kıyıya aldım. Fakat limit altı olduğu için hepsi büyüyünce geri tutulmak şartıyla fotoğraf çektikten sonra baraja geri bıraktım. Kullandığım rapala 13cm turna için ufak mıdır yorum bekliyorum Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Bülent bey, avcılığınızı ve balık boylarına olan duyarlılığınızı tebrik ederim. kısmet olursa bende bu gece sabaha karşı turna avına gideceğim. turna hakkında bilgi alışverişinde bulunabiliriz. bunun dışında sahteniz fevkalade fevkinde,boyutu falan ufak değil sanırım 11 cm falan. ayrıca sizden ricam en altdaki resmi silin.
Özkan bey biz arkadaşlarla yarın yine aynı yere gitmeyi düşünüyoruz. Turna avına ilk gidişim bu işin belirli bir saati varmıdır. Barajlarda daha çok nerelerde at çek yapılmalı kurşunsuz rapala kullandım malum kıyıya yakın atışlar oldu kurşunla ileri atmanın faydası olurmu
Özkan ayrıca yorumların için teşekkür ederim. Birde şu bey lafını kullanmasak birader balık ortamında biraz resmi geliyor.
turna balığı avına başlayalı 2 yıl kadar oldu cok tecrübeli değilim, ben turnada hiç kurşun kulanmadım, malum kursun kullanıldıgında sahteye ıstenılen aksıyon verılemeyecegınden balıgı kandırmakda zor olacaktır. kullandıgım ekipman 2.70 spin kamıs 4000lik spin makine 0.12 ip misine ucuna rapala kasık ne gelirse işte. turna aksiyona ve harekete gelen bir balık,genelde cok fazla yuzen bir balıkd değildir,otluk bitki köklerinin bol oldugu yerlerde pusuda bekleyıp avına yıldırım hızı ilşe saldıran bir balıktır. otluk sazlık onlerıne paralel atıslar yapmak turna kandırma yuzdesını arttırır, su bulanıksa parlak kasıklar daha iyi netice verebilir, derin sularda derin dalarlı buyuk gagalı sahteler,sıg sularda daları az hatta su ustu sahteler kullanıyorum, bu sene 3üncü kez tatlı su avına gıdecegım ama daha bırkez kayda deger lımıt dahılı turna kandırabıldım,oltama gelen turnalar hep 15 20 cm cıvarında idi bu da benı onumuzdekı sene ıcın umutlandırdı. üstte yazdıgım bılgıler benım gozlermlerım ışığındadır herkesin tecrübesi farklı olabilir,farklı tavsiyeler gelebilir.
Hayırlı olsun, turna avınız daim olsun.. 13 cm büyük bile, 9 cm likler güzel sonuç veriyor. Turna kıyı balığıdır, 20-30 metreler atış için yeterlidir. Yürüyerek avlanmanızı, kıyıya 45 derecelik açıyla atmanızı, ilerinize doğru atmanızı tavsiye ederim. Rastgelsin...