İlk Turnam Geldi Sonunda :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında pitbull tarafından paylaşıldı.

1. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Tutulan balık: Turna-52cm
    Kullanılan yem: Kırmızı kuyruklu beyaz sasi ile yakalandı. Onun dışında döner kaşık, turna kaşığı, damaklı sahteler ve su üstü sahteler denendi.

Sonunda ilk turnamı tuttum :D .

Geçen hafta çok hazırlanmama rağmen bazı nedenlerle balığa gidememiştim ve çok sinirlenmiştim, bu nedenle dün ''yarın balığa gidelim'' diye ailecek karar aldık. Bugün saat 10:30 gibi yola çıktık ama alışverişti, uygun yer aramaydı filan 12:00 gibi avlağa vardık ve ben hemen at-çeklere başladım. Çok umutluydum çünkü yanımdaki adamlar sürekli levrek yakalıyorlardı. Ben de hiç durmadan at-çeke devam ettim.

Turna, 13:30 gibi oltaya vurdu, ben ilk başta bir şeye takıldı sandım. Yavaş yavaş geliyordu ama hiç tepki yoktu, sanki kütük çekiyordum. Balık olduğunu son 10 metrede anlayabildim, kıyıya yaklaştıkça çırpınmaya başladı ama ben az kaldığı için hiç yormaya bile uğraşamadan kıyıya aldım (yine balık kepçesi yoktu:D ). Balığın hemen fotoğrafını çektim ve boyunu ölçtüm. 52cm geldi ve limit üstü bir turna tutmuş oldum :) .

Niyetim balığı geri salmaktı ama sasinin arkasındaki 3'lü iğneyi yutmuştu. Etraftaki balıkçıların da yardımıyla 10-15 dk gibi bir uğraş ile çıkartabildik sasiyi. Balık dışarıda çok beklemişti ama ben hemen suya bıraktım, balık biraz gider gibi oldu ama geri kıyıya geldi. Ben öylece bıraktım balığı ve yine at-çek'e devam ettim; ancak yarım saat geçmesine rağmen bir kıpırtı yoktu, gidip baktığımda ise ölmüştü. Yapacak bir şeyim yoktu, gelmesi gerekiyormuş:) .

Balığı yakaladıktan sonra 4 saat daha at-çek yaptım ama yanımdaki adamlar sürekli levrek alırken bende vuruş bile yoktu. Denemediğim sahte kalmadı ama gelmedi, biz de avı sonlandırıp eve döndük.

Ayrıca bu balık çok lezzetliymiş, fileto çıkartması filan gözümü kokutuyordu ama çok kolaymış. Balık yemeyen kardeşim bile ''süpermiş'' diye götürdü balığı :laughing: .

Daha fazla uzatmadan 3 fotoğraf ekleyim. Diğer fotoğraflar başka makinede kaldı.

Kıyıya gelirken;

Öldükten sonra çekildi, yakalandıktan sonraki boy ölçümü başka makinedeydi. 52cm geldi, 3 defa ölçtüm :D .

Bu da fileto hazırlanmadan önce :D .

İlk turnamı tutmuş oldum, inşallah daha büyükleri de nasip olur.

Unutmadan Boran kulağın çınladı mı? :D. Balık tutmaya çalışan birisine senden bahsettim ve ''vay arkadaş 41 cm demek. Yıllardır geliyorum 20cmden büyük levrek tutamadım'' dedi ve gözü uzaklara daldı :D .

2. barbunya

barbunya Faruk

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 10 kilos surf
    Favori Makine:
    okuma epixpro epb
    En İyi Avı:
    Palamut 39cm
    ilk tebrik benden olsun, niceleri rastgelsin

3. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İkinci tebrik de benden olsun,:) tebrikler Furkan kardeşim, afiyet olsun, hoşçakal.:) :) :)

4. karetta

karetta okan

çok güzel daha büyükelri nsaip olur inş yakalamsını çok merak ettiğim gibi tadınıda merak ediyorum bizim buralarda bun uyaşadığı ye ryok ama ilerde tutmak nasip olur inş

5. Atilla Ö.

Atilla Ö. Atilla

En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık
    Ah furkan tebrik ederim gerçekten.En çok tutmak istediğim balıklardan biridir bu henüz nasip olmadı ama umarım olur :) Afiyet olsun nicelerini tutman dileğiyle

6. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Fukan kardeşim, daha nice güzel avlarareeling

7. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Teşekkürler, bilinçli avlanan herkese irileri rastgelsin inşallah :).

Teşekkürler :). Balığı tuttuğumda yemek aklımın ucundan bile geçmiyordu ama yemiş bulunduk :).

Açıkcası balığı çekerken pek bir şey anlamadım, beklediğim mücadele ile karşılaşmadım ama yine de keyifliydi. Tadı lezzetli, yanında bol salata da olacak :D . İnşallah size de nasip olur turna, gerçekten her avcının yakalaması gereken bir balık bence :).

İnşallah sana da nasip olur. Bugün turna yakalayacağım hiç aklıma gelmezdi hele ki oltaya hiç levrek vurmayacağı... Şansım çok yüksekti, çünkü 1 levreğe bile sevinenler vardı. Zaten öğrenenler şaşırdı :).

8. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Teşekkürler abi :)

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hayırlı olsun Furkanım. Senin adına sevindim. İlk turna gayet güzel son olmaz inşallah. Gönlünce avların daim olsun.:)

10. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Abi ben de senin yorumunu bekliyordum :). Balığı kıyıya aldığımda ''bu balığı Nuri Abi için suya geri salacağım'' diye düşünüyordum, ilk aklıma sen geldin abi şaka değil :). Tabi balığı kancadan kurtaramayınca planlar altüst oldu:D .

11. tyana

tyana serkan

tebrikler furkan kardeş.:) daha güzel avlara inşallah...reeling

12. İlkerrr

İlkerrr İlker

Furkan sana bir sahte yem önericem tam bir turna katili birde bunu dene.Turnanın olduğu heryerde çok iyi sonuç alırsın.Savege Gear Soft 4 Play 13 santim Renk Kodu 08.
    Birçok kaşık,silikon balık ve maket balık kombinasyonu denedim ama yukarıdaki yazdığım silikon balık kadar avcı olanını görmedim.Yanlız dikkat ediceğin birşey var balığı çekerken 2-3 saniye duraklama yap sonra tekrar çek, kaşık gibi sürekli çekersen pek bir işe yaramaz ama aksiyon verip birkaç saniye durakladığın zaman turnayı deli ediyor
    Aşağıdaki videoyu izlemeni tavsiye ederim
    http://youtu.be/Ua8iIHCnQJY

13. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Teşekkürler, inşallah..

Evet bu sahtelerin aksiyonu gerçekten güzel ama almaya cesaret edemedim.

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Şaka mı, olur mu canım benim?;)

O güzel gönlünün daha ne büyük erdemleri başaracak incelikte olduğunu bilmez miyim. Günlerce aylarca özlemini çektiğin avı gerçekleştir ve ilk gelen limit üstü balığı sal. Öncelikle böylesi bir cesarete ancak saygı duyulur. Raporunu okurken bir kez daha seninle gurur duydum. Rabbim sevdiklerine bağışlasın. Nice amatörlere emsal teşkil edecek naif davranışını bir kez daha kutlarım. Yüreğine, fikrine, aklına sağlık.;)

15. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

furkan kardeş demekki aşıyı aldın hele o turnanın 60.70 santimleriyle bi tanışsan o kafa atışları darbeleri iyice hissetsen:D işte o zaman turna bagımlısı oluyor
    turna gerçekten çok lezzetli balıktır yapmasını bilen tabi birde turnayı öldükten sonra hemen temizleyip derisini alıp öyle yesen tadından geçilmez daha güzellerine rastgele kardeş:)

16. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Evet abi turnayı tutmayı çok istiyordum, en başından beri de niyetim ilk turnamı geri salmaktı ama olmadı. Rabbim hepimizi sevdiklerine bağışlasın :) .

Hem de ne aşı :). Bugün yine gideceğim 1-2 saatliğine nasip olursa :D.

17. SAFRAN

SAFRAN Mehmet BOSTANCI

Yürü be Furkan bugün pazar ve hava Ankara' da pırıl pırıl..Bol şanslar dilerim sana.

18. yakamoz7077

yakamoz7077 DURMUŞ Ç

Tebrikler Furkan kardeşim.

19. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Abi bugün çok geç kaldık, 2 saat olta attım ama gelmedi. Botla açılanlar da tutamamış. Dünkü adamların sürekli balık aldığı yer bugün de doluydu ve oradaki adamlar yine balık alıyordu. O bölgede bir şey var ama anlayamadım:) .

Teşekkürler abi :) .

20. totto

totto Tayfun

Merhaba Furkan, keyifli bir av ve rapor olmuş, şeytanın bacağını kırdım desene :) Daha güzel avlara inşallah, benim de sıradaki hedefim yapay yemle ilk turnamı almak, rast gele :)