Merhaba, Siteyi birkaç aydır takip ediyorum ve gittiğim bölgelerdeki tüm tatlı su ve deniz balıklarını tecrübe etmek istiyorum. İmkanlarım dahilinde bir spin olta seti ve muhtelif sahteler edindim. Lakin birkaç gün önce spinner kaşığa vuran ilk turnamı sudan çıkaramadan kaçırdım moralim çok bozuldu, arkadaşlarımdan ödünç aldığım canlı balığı saldım hemen suya ama kaçan balığın muhabbeti sırasında canlı balığı da götürdü kerata Bu akşam üstü rövanş yapmak nasip oldu, ilk oklamayı (not:sakarya'da turna oklama olarak bilinir ) canlı balık ile aldım ve neden turnanın hastalık derecesinde keyifli bir avı olduğunu tecrübe ettim. Kesinlikle çok sinirli bir arkadaş ve suda verdiği mücadele gerçekten adrenalin'i doruğa taşıdı (en azından benim gibi bir amatör için oldukça heyecan vericiydi). Mantar tekrar suya indi, bu arada etrafı gözlemliyorum, 3 farklı noktada ufak balıklar sıçramaya başladı, avlanın turnanın av haritasını hemen çıkarttım ve canlı yemi balığın gidiş yönünde bir noktaya bıraktım, bu arada suyun üzerinde mantarı, içinde ise canlı balığımı görebileceğim bir pozisyonda yattım pusuya izliyorum. 30 saniye geçmeden mantarın hareketinden önce suyun altındaki mücadeleye tanık oldum ve inanılmaz bir andı, resmen bir aslan gibi avın üzerine saldırışını izlerken kamışa müdahale etmek geç de olsa aklıma geldi Derken yavaşça kıyıya aldım balığı, kepçeyi alayım derken kancadan kurtulup tekrar yuvasına döndü aslan parçası ne yapalım ustalık yapılan hatalardan çıkarılacak dersler ile gelişecek Özetlemem gerekirse, 2 ayrı günde kaçan 3 turna ve sonunda bir tane 40cm'lik limit dahilinde alı konulan turna Av sırasında yalnız olduğum için fotoğraf çekecek kimse yoktu o yüzden mutfak ortamındaki son fotoğrafını sizlerle paylaşıyorum. İlk turna avımın heyecanı ile umarım çok uzatıp sizleri sıkmamışımdır. Herkese bereketli avlar dilerim. Rastgele... Uploaded with ImageShack.us
Merhaba Tolga ağabey Tebrik ediyorum yakısıklı turnaymış.Bende cok hevesliyim turna yakalamaya ama daha nasip olmadı.Daha iyileri hem size hemde bize nasip olur inş.
keyıflı bı rapor ve paylasım olmus turnada en onemlı seylerden bırısı tasmalamadır, bu hareketı fazla şok uygulamadan yapabılır, ve balıga cok fazla boşluk vermeden kepçeleyebılırsenız balığınızı kıyıya cıkartma sansınız yukselır, saygılarımla
tebrik ederim. kaçanların ardından bu yakışıklıyı yakalamışsınız. eğer güzel bir avlağınız varsa, turna avının tadına doyum olmaz. çok güzel turnalarla burada karşımıza çıkacağınız günler yakındır.
Sana daha güzelleri nasip olur kardeşim, yeter ki vazgeçme ve doğaya olan saygını her zaman koru Teşekkür ederim, raporunu okudum, çok güzel bir av olmuş, hayırlı olsun Teşekkür ederim Teşekkür ederim, umarım devamı daha güzel bir şekilde gelir Teşekkür ederim, umarım Teşekkür ederim Teşekkür ederim, inşallah Teşekkür ederim Hocam yeter ki niyet olsun, illaki gelir, önemli olan biraz da gözden uzak noktalara şans vermek sanırım Gerçekten değerli bir bilgi, tavsiyenizi uygulamayı deneyeceğim, çok teşekkürler Bahsettiğiniz gibi avlak çok önemli, birden fazla avlak oluşturmanın da önemli olduğunu düşünüyorum, doğayı fazla yıpratmadan hepimize daha güzel avlar nasip olur umarım, çok teşekkürler. Çok teşekkür ederim.