İlk turnamı tuttum... 04.04.2010

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında fixahmet tarafından paylaşıldı.

1. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    merhaba dostlar.
    cumartesi akşam memleketim olan samsunun terme ilçesine gittim. pazar sabahı eniştemle turna denemesi yapacaktık.
    laf muhabbet saat epey geç olmuştu cumartesi akşam.. sabah 5 te kalkmak üzere yattık, gün doğarken avlakta olmayı planlıyorduk. fakat sabah her ikimizde uyuya kalınca sabah saat 7 gibi evden çıktık alel acele.

7,30 gibi avlaktaydık. atçeklere başladık. yaklaşık yarım saat kadar oldu, balık vurmuyordu. ikimizde kendimize kızıyorduk geç kaldığımız için. güneş iyice kendini göstermişti, av saatini kaçırdığımızı düşünüyorduk. ama bir taraftan da ümitsizce atıp çekmeye devam ediyorduk. bir ara eniştemden 25-30 metre uzaklaştım. bir şapırtı sesi, baktım eniştem vuruşu almış, balıkla mücadele ediyor. oltayı bırakıp yanında gidene kadar balığı sudan çıkarmıştı bile. limit üstü(43cm) bir turnaydı. bir turnanın tutuluşuna ilk defa canlı olarak şahit olmuştum. gerçekten özellikle kıyıya yaklaştıkça iyi aksiyon yaptı balık.

bu gazla biz tekrar oltalara sarıldık. aynı noktaya doğru atçek yapıyorduk, yaklaşık 7-8 dakika sonra ben bir vuruş aldım. balık geliyordu, ama hiç aksiyon yoktu, istavrit gibi geliyordu tabiri caizse. küçük heralde enişte yaa felan derken balık birden asılmaya başladı. çektim çektim, balık göründü, biraz önceki kadar vardı hemen hemen. fakat kıyıya 2 metre felan mesafe kala balık kaçmayı başardı. çok üzülmüştüm gerçekten. ilk turnamı tutmaya çok yaklaşmıştım. o ara bir rapala birde silikon sahteyi taktırarak kopardım. moralim daha da bozulmuştu.

aynı avlak üzerinde yer değiştiriyorduk sürekli. ama artık güneş kızdırmaya başlamıştı. ümitler de tükenmeye... toplanıp gitmeye karar vermiştik. avlandığımız kanal ile birleşen çok daha ufak bir kanal daha vardı. dur enişte, şuraya da iki atıp çekeyim dedim. bir attım boş, ikinciyi attım, bir iki metre çektikten sonra misinam bir anlık gerilip boşaldı, yosuna mı takıldı acaba demeye kalmadan ikinci güçlü vuruş geldi, balık oltamın ucundaydı. balığın vurduğu andan kenara çıkarana kadar geçen yaklaşık 15 saniye bana bayağı uzun gelmişti. iyi mücadele verdi balık. balığı kıyıya kadar getirdim ve eniştem ustaca bir hareketle balığı sudan aldı. o anda bende ne yorgunluk ne uykusuzluk, ne moral bozukluğu kalmıştı. o aksiyonu yaşayarak balığı çekmek bana herşeyi unutturmuştu. ilk turnamı tutmuştum ve limit üzeriydi(48cm).

bu balık içinmi bu kadar heyecan yaptın diyenler olacaktır mutlaka, ama bu benim ilk turnamdı ve gerçekten heyecan yaptım balığı çekerken. o gazla biz yaklaşık 1 saat daha atçeke devam ettik, ama hava iyice ısınmıştı. saat 11 e geliyordu ve biz avı sonladırıp fotoğrafları çektik ve dönüş yolunu tuttuk.

eniştem resimdeki kırmızı kafa, açık yeşil gövde sahteyle aldı balığı, ben silikon turna yavrusuyla aldım. kaçan balıkta silikon turna yavrusuna vurmuştu.

herkese bolşanslar dilerim.

Kullanılan olta düzeneği : 10 luk kafa 3 bilyalı ucuz bir makine. 0,20 misina(sufix siege her avımda bunu kullanırım), ucunda klipsli fırdönü, en ucuna da sahte..

not: olta suda olduğu sürece daima umut vardır sözüne bir kere daha inandım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 8 Nisan 2010
  2. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Tebrikler güzel av olmuş.

3. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Ahmet kardeş tebrikler. Dilerim daha irilerini tutarsın. Sen yine ilk turnanı tutmuşsun. Ya ben? Henüz turnayla tanışma fırsatım olmadı maalesef.:(

4. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Toprağım bu ilk turnan için seni tebrik ederim, ilk gözağrısı herzaman farklı olur, ben bunları levrek ve mırmırda doyasıya yaşadım , inşallah birdahaki seferde daha güzellerini yakalaman nasip olur.

5. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Ahmet kardeşim tebrik ederim, inşallah daha büyükleri ile de mücade eder ve kazanan olursun. Güzel resimlerinle gözümüzü okşadın. Mekana bayıldım, tam ben ve rapalalarımın olmak istediği türden.

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ahmet tebrik ederim. İlk turna hayırlı olsun. Devamını dilerim. Paylaşım için teşekkürler.:)

Bir daha rastlarsa kurbağa dostumuzun ellerini yakından çekmeyi unutma.:p ;)

7. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    ahmet kardeş tebrikler. ilk turnamı tuttuğum gün aklıma geldi. ankara kurtboğazı barajı. çok güzel bir duygu idi. tekrar tebrikler. daha irileri oltana takılsın inşallah.

8. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Tebrik ederim çok güzel :) Termenin neresinde abi bu akarsu :)

9. erdem271

erdem271 Erdem

Avlak ne kadar güzel bir yermiş! Al aileni git pikniğe..

10. 56562

56562 xxx xxxxx

Ahmet Bey tebrik ederim. Anlatım ve fotoğraflar çok güzel olmuş. İlk turnanın, devamında gelecek trofelerin habercisi olduğuna inanıyorum. Tutulan balıkların boylarını belirterek gösterdiğiniz hassasiyet için ayrıca teşekkür ederim. Balıkların boyunu anlamamız anlamında sizin yaptığınızdan daha doğru bir yöntem yok.

Birazda kullandığınız olta düzeneğinden bahsederseniz mükemmel olacak.

Sonraki avlarınızda bol şanslar.

Son düzenleme: 8 Nisan 2010
  11. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    Avlağınız çok güzelmiş gerçekten bizim burdada böyle yerler ama nedense turna çıkmıyor. Balıklarda gayet güsel daha iyileri nasip olur inş. O kadar çok merağım var turnaya ama çevrede hiç biryerde yok :(

12. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    tebriklerini yollayan herkese teşekkür ederim. daha iyi avlar sizlerin olsun...

13. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    sorma nuri abi. bu kadar güzel bir poz daha verirmi bilmem. o anda da makinenin flaşının tutukluk yapacağı tuttu. yoksa o kadar güzel bir fotoğraf olacaktı ki. makineyi düzelttikten sonra çok aradım o kurbağayı ama bulamadım.

14. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    termenin samsun tarafından girişinde hemen. karaboğaz diye geçiyor adı.

15. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    bizim buralarda hep böyle avlaklarla dolu. saymayla bitmez.

16. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Evet Termede çok akarsu var :) Ben de Fatsalıyım bu arada :)

17. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    teşekkür ederim. balıkların boyunu belli edecek bir nesne kullanmak gerekli bence raporlarda.

olta düzeneği basit. 10 luk kafa 3 bilyalı ucuz bir makine. 0,20 misina(sufix siege her avımda bunu kullanırım), ucunda klipsli fırdönü, en ucuna da sahte..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 8 Nisan 2010
  18. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    sizin o taraflarda da var aslında bu tür kanallar. yokmu oralarda turna?

19. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    malesef yok abi burada :( ben Bolaman Irmağında kasna tutuyorum genellikle. Bizim köyden akıyor ırmak(Meşebükü).

20. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    kasna avı da zevklidir. zaten balık avına olan aşkımı terme çayında tuttuğum kasnalara borçluyum. kaşıkla kasna avını denedin mi hiç? gayet zevkli oluyor. ben yeni yeni denemeye başladım, ve şimdiye kadar denemediğime pişmanım.