bu türü ilk defa görüyorum sadece güney doğu anadoluda bulunan bi türmüş galiba dikenli yılan balığı olarak forumda bahsediliyo bende bugün o dikenlerle tanıştım tek kancalı dip oltasıölü balık yemle avladım.tadını hiç merak etmedim komşun ısarıryla ona verdin çok lezzetli olduğunu sölüolar.ilginç bi balık... http://img259.imageshack.us/img259/7784/fotoraf0307.jpg http://img84.imageshack.us/img84/504/fotoraf0306.jpg
çok lezzetlidir ben çoook yedim bu balıktan!!! bizim doğunun bir numara balığıdır!! çocukluğumda çok yakaladım!! kurt veya parça balık etine iyi gelir!! ben genelde yem olarak balık takardım oltama ve tek iğneyle aynen yutar alır götürür yemi !! çok büyükleri var ben şahsen 1 m likleri aldığımı hatırlıyorum!! sırtı dikenli ve çok seri bi balık!! bazen elle yakalardık tabi çorap takartık ellerimize)) yoksa hop diye keser giderdi füze gibi)) dicle nehrinde bol bulunan bi tür yılan balığı!! tadına bakmalıydın ))) diyorum bende )))!!!
Bunun türü biraz farklı sanırım.Yılan balığı tatsısuyun en lezzetlisi diye geçiyor etinin pamuk gibi olduğu söyleniyor genelde solucanla tutulur.Adanadada bolca vardır.Sadece Güney Doğu Anadoluda değildir.Hatta ben genelde Akdeniz ve İç Anadoluda duydum..Doğuda hiç duymadım..
Tatlı suyun en lezzetli balıklarındandır kendisi, Gaziantep doğumluyum, çocukluğumda bu balığı Habib bey gibi çorapla çok yakalamışlığım vardır. Çok büyüklerini derinde olur ve kolay kolay oltaya gelmez ve gece avlanırlar. Güneşte kurutur derisini tulum çıkarır, baş ve kuyruğunu yemezdik.Hey gidi günler hey
evet aynen yılan diye!! 4 parpak kuyruktan ve baştan sonrasını yerdik))) jiletle de derisini çizip penseyle çekip alırdık derisini,, eyy gidi günler çocukluk günlerimi hatırladım!! buralarda da var türleri ama bizim oranın ki bir başkadır lezzeti!! geçen 1 ay kadar önce bende kundu da yakalım bir tane büyük 60 70 cm civarı aynen akşam kızartıp yedim ama yok nerde bizim ordaki yılan balığının lezzeti!!! burda çıkan türleri çok yağlı!!! mangalda kızartmak lazım onuda tecrübe edindim)) kesinlikle yağda kızartmayın hiç iyi olmuyo)))
hiç gittinmi doğuya kardeş))? gidersen bi sor oralarda bu yılan balığı varmı diye) ben sana var diyorum kardeş çok ta tuttum!!!
Tebrik ederim.Dahasına rast gele.Neden tadına bakmadınız.Şahsen kendi avladığım balıkların daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.En azından bana öyle geliyor.
kardeş sen o balığın tadına bakacaktın tatlısuyun en lezzetli balıklarından birisidir yılan balığı türkiyede genelde çukurovada yoğundur ben adnalı olduğum için biliyorum ben 1 defa tutmuştum ama arkadaşlarım genelde gece sık sık yılan balığı avına giderlerdi genelde geceleri avlanıyor yem olarak canlı balık ölü balık solucan kurbağa fletoya geliyor yarım kiloluğu sanki 5 kiloluk balık gibi oltayı zorluyor
yorumlarınız için tşk ederim ben siirtdeyim burda başur çayında tutuyorum oltayı atmamla en fazla 10dk bekliyorum 50cm ve üstü bu balık türü geliyor fleto balık tek kanca...herkez sipariş verir oldu artık bende tadına bakıcam avlaması zevkli fakat kancayı hep yutuyor o biraz zahmetli çünkü sırtındaki dikenler jilet gibi elimi çok yaraladım... avlaması zevkli bi balık iyi direniyor tavsiye ederim.çoğu yörede yılan balığı vardır elbet ama bu dikenli tür sanırım bu yörelerin bi balığıymış araştırmalarıma göre...herkeze rastgele sevgiler saygılar...