İlk Zıpkınım.. Ve Forumda İlk Mesajım.. :)

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında lakajahaga tarafından paylaşıldı.

1. lakajahaga

lakajahaga

Favori Kamış:
    Zıpkın (Apnea Nemrod Classic 75)
    En İyi Avı:
    yok Daha :D
    Öncelikle bütün foruma slm lar.. bn yeniyim.. ve bugün ilk zıpkınmı aldım.. Apnea Nemrod Classic 75 cm .. Sizce ilk defa kullanmak için nasıl bir zıpkın.. saygılarımla

2. lakajahaga

lakajahaga

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Biraz daha destek bekliyorum ustalarım

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    kardeş artık almışsın niye soruyorsunki niye aldın dense götürüp iademi edeceksin:confused:

4. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    hayırlısı olsun iyi günlerde kullan

5. lakajahaga

lakajahaga

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    yani zıpkın nası eğer iyi değilse kardeşime vericem .. ve hevesi geçmiş olucak .. yinede biraz yorum..

6. Eczacı

Eczacı

Favori Kamış:
    olta
    Yoksa kardeşini sevmiyormusun :D :D

7. çakır

çakır

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    sazan 4 kg
    hoş geldiniz iyi muhabbetler yalnız ahmet arkadaşım imza ayarınızı yaparsanız iyi olur şimdi herkez bunu söyleyecek

8. lakajahaga

lakajahaga

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    dandik sanırım.. en iyisi atmak ?? ne dersiniz..

9. kskkörfez35/5kost

kskkörfez35/5kost

Favori Kamış:
    zıpkın,olta
    En İyi Avı:
    levrek3 kilo ahtapot 3 ve altı
    ÖNCELİKLE HOŞ GELDİN abi ve ya arkadaşım diyemiyorum imza ayarlarınızı yaparsanız seviniriz ve hitab ta da kusur etmemiş oluruz zıpkın almadan önce bir konu açıp abilerimize danış saydın daha verimli ve daha güzel bir tüfek sahibi olabilrdin) 75 lik tüfek bildiyim kadarı ile genelde kaya altı dalışlarında kullanılır balığı uzaktan görüp veya hut üzerine ateş edersen isabet sayın oldukça düşük olucagına inanıyorum dediyim gibi o dediyin nemrod zıpkını bu sitede bir iki arkadaşım kullanıyor av resimlerini de gönderdi ama 75 lik mi 90 lıkmıydı tam olarak hatırlamıyorum bence tabi deyiştirme imkanın varsa apnea powerpoint 90 lık işini oldukça rahat bir şekilde görmeni saglıyıcaktır hangi bölgelerde ve hangi derinlikte daldıgını daha net bir şekilde yazarsan alıcagın zıpkının özelliklerinide ona göre yazıcaktır usta abilerim ama gene diyorum 75 lik zıpkınla benim billdiyim kaya altından başka yapılıcak dalışlarda verim alamaz sın kanaatimce... saygılar ( yanlışım varsa düzeltin abilerim)

10. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg
    Zıpkın seçimide olta seçimi gibidir.Nerede ne avlamayı düşünüyorsun.Aldığın zıpkın başlangıç için iyi bir tercih.Hayırlı olsun,kurallara dikkat ederek dalmanı naçizane tavsiye ediyorum.İnşallah o zıpkınla güzel balıklar vurursun ve bizimle resimlerini paylaşırsın.Rastgele..

11. aidois

aidois

Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe
    slm dostum hosgeldın

12. oz0735

oz0735 Özkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    öncelikle saygılar.75lik zıpkınla ilk önce nerede ve kaç metrede avlanılacağına bağlı..eğer agaşonla avlanacağım diyorsan bence yeni başlayan biri için idealdir.onunla ilk deneyimlerini kazanırsın.bide ben 90lık zıpkınla avlanmayı sevmem mesela.bana zor geliyor.benim için en ideali 75liktir.zıpkının boyutu her zaman önemli değil zaten..ben en iri balıklarımı herzaman 75lik zıpkınımla almıştım.
    ayrıca lütfen dalış için gerekli teknik ve donanımları sağlamadan kesinlikle bu işe girmemeni tavsiye ederim.bide yanında herzaman bir partnerin bulunsun.sana gözcülük etsin.hadi başarılar.

13. kskkörfez35/5kost

kskkörfez35/5kost

Favori Kamış:
    zıpkın,olta
    En İyi Avı:
    levrek3 kilo ahtapot 3 ve altı
    abimin dedikerine içtenlikle katılıyorum ama bi konu tartışılır ağaşon yaparak avlanmak için 75 lik zıpkın küçük gelebilir bence sakın yanlış anlama abi ben hiç denemedim ama bi bildiyin vardır laf atmaya veya başka bir şey idda etmeye çalışmıyorum ama ağaşon çok deneyim gerektiren bir tekniktir ayrıca en azından 90 lık tüfekle yapılır diye biliyorum saygılar.. (yanlışım varsa düzeltin abilerim):)

14. oz0735

oz0735 Özkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    sevgili haktan kardeşim.agaşon gerçekten çok deneyim gerektiren bir avlanma stilidir.bunda haklısın.ama emin ol.agaşonu yani çağırmayı iyi yapıp kendinide iyi gizledikten sonra 75likle agaşona cevap veren balığı vurmaman imkansız gibi birşeydir.önemli olan balığı atış mesafesi içine sokmaktır.

15. svr0607

svr0607

Favori Kamış:
    Şu sıralar sadece zıpkın
    En İyi Avı:
    71cm 1.6kg denizturnası,1.2 kg levrek 10 kg civarı bir akya gözlerimin önündeydi....
    Olur mu yahu??75lik boyut çok iyi her zaman her ortamda kullanılacak türden..Sonra apnea iyi marka..Yalnız zamanla biraz daha harcama yapabilirsin:):)gün geçtikçe eksiklikleri kendin görecek ve zıpkınla avlanmanın doyumsuz zevkini yaşayacaksın..Forumda bu konuda yeni başlayanlar için Onur Güner abimin yazdığı müthiş bilgiler var bir göz at bence