İlle de Ala... İlle de Ala :)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında simse66 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. simse66

simse66 Mehmet Burak

Favori Kamış:
    Shimano Biomaster Spinning 7 1"
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 RCDouble Handle
    En İyi Avı:
    Aynalı Sazan 8.200gr Amerikan Levreği 820 gr Alabalık 1250 gr
    arkadaslar avın kısaca macerasını anlatmak isterdim ama kelimeler kifayetsiz kalıyor... :)

2. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Tebrik ederim çok güzel bir av olmuş, özellikle alabalıklar çok güzel görünüyor.. Afiyetle.. :thumb:

3. demir06m@hotmail.com

demir06m@hotmail.com demir

Favori Kamış:
    mitchell 1.65
    Favori Makine:
    SHIMANO TWIN POWER 3000 SFC
    En İyi Avı:
    İyinin iyisi, büyüğün büyü bitmez
    Tebrikler. Cidden çok güzel balıklar kareler özelliklede alalar. Neredeyse somon olmuşlar. Keşke Ankarada da bulabilsek böyle avları.

4. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    fawori kamışımı değiştirdim artık shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    tebrikler ustam çok güzel bir ala avı olmuş.Ben de yozgatta çalıştım ama hiç ala avı yapmadım.sanırım burası kayseri deki baraj.Birde sazan yasak dönemde değil mi oralarda?

5. therasmus

therasmus fatih demirci

Favori Kamış:
    Lineaeffe spider surf 4.20 m
    Favori Makine:
    Ryobi oasys 8000
    Tebrikler güzel bir av olmuş :)

6. simse66

simse66 Mehmet Burak

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    valla kardes bu sazanlar dip oltasına düşmüş geceden atmıştık gündüz aldık ölmüşlerdi almak zorunda kaldık....

7. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Çok güzel balıklar ,tebrikler....Alabalık sezonunu kendi adıma hala açabilmiş değilim , darısı başıma ,bu bir kaç hafta içinde bir av planlıyorum ,banada kısmet olur inşallah böyle güzel alalar....Selamlar....

8. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Sazanlar, güzel ala avınızı malesef gölgelemiş,alalar için tebrikler....

9. simurg64

simurg64 bahri

En İyi Avı:
    turna 64 cm
    ala lar tamam ustam ama sazanlar olmamış malesef eğer bizler bu forumlara girenler ne bileyim bu işleri araştırıp uğraşanlar bunu yaparsak artık sazan avlanacak yer kalmaz yakında alalar tamamda sazanlara yazık olmuş usta :mad:

10. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Alabalıklar muhteşem, özellikle en üsttekine bayıldım. :) Tebrikler devamını dilerim...

11. fthstorm

fthstorm fatih

Favori Kamış:
    Shımano Vengeance Shad 2.70 Cormoran Bull Fighter 2.70 DAİWA Crossfire 2.70
    Favori Makine:
    Shimano Exage 2500 FC Okuma Travertine TR40
    En İyi Avı:
    3.5 kg. Levrek
    Tebrikler.
    Alabalıklar harika gözüküyor.Güzel bir ava imza atmışsınız.Her daim avınız böyle olsun.

12. Kadir Altuntaş

Kadir Altuntaş Kadir

Favori Kamış:
    Kullandığım Kamış Captain Camelon 1500
    Favori Makine:
    SILSTAR
    En İyi Avı:
    Kıbrıs Takımla 250 gr'lık Kefal,Zıpkınla 55cm Deniz Turnası
    Tebrikler.Arkadaşım Alabalık'ta limit 3 adet 2'de en fazla 5 değilmi?.:confused: Teşekkür ederim...

13. murat_38

murat_38 Murat

alabalıklar gittilçe küçülmüş sazanların tutulması yasak abi 2.sıradaki sazanda % 1 milyon yumurta var keşke sağsaydın suya.diplere düşmüş sabah aldıgımda ölmüş diyorsun sazan balıgı kolay kolay ölmez susuz bile kalsa kolay kolay ölmez ve ayrıca gece düşen balıgı sabah farkediyorsan bence av cı deilsin yazık etme balıklara

14. Armadillo DaNTe

Armadillo DaNTe Öner

Gökkuşağı Alabalıkta günlük kişi başına limit 10 adet.
    Alabalıklara diyecek sözüm yok kaç kişi gittiniz nasıl avlandınız bilmiyorum ama tek başınıza gitmemişsiniz anladığım kadarıyla çünkü sizin de resminizi çekmiş biri o kişiyide sayarsak alabalıklar limit dahilinde görünüyor. Fakat sazan avı konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim dip oltasını yayını falan saymazsak zaten genelde sazan için atıyoruz ama benim daha çok dikkatimi çeken fotoğrafı yakınlaştırınca dikkatimi daha net gördüğüm sazanların başında ve vücudundaki ağ izleri :( onun için sazanlara yazık diyorum..
    Saygılar.

15. simse66

simse66 Mehmet Burak

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kardes ağ felan deyip de milletin kafasını bulandırma.Bizler amatör balıkçıyız bohçacı değiliz.

16. Cihan

Cihan Yetkili Kişi

Mehmet bey merhaba,

1 Nisan - 1 Temmuz tarihleri arasında, bulunduğunuz bölgede sazan avı yasaktır. Avlandığınız yerde sazan bulunuyorsa, oltaya takılacağını bilerek akşamdan suda olta bırakmamanız gerekir. Bunu düşünmek, her amatör balıkçı için zorunluluktur. Bunun aklınıza gelmediğini söylemeniz, bunca yıllık tecrübemizle sabittir ki, samimiyetsizlik olur.

Bir amatör balıkçı, avcılığın keyfini yaşayan kişidir. Kısacası, oltasının başını bekler, balıkla mücadele eder ve avını galip ya da mağlup olarak sonlandırır. Ancak görüyoruz ki, siz bu amatör ruhtan uzak bir av örneği vermişsiniz. O balıkların orada yatıyor olması, ne yazık ki sizin üzüntü ile ifade etmeye çalıştığınız gibi "kader" değildir. Bu tamamen sizin ihmalkarlığınız ve görmezden gelmenizdir.

Kaldı ki; yasak olduğunu biliyorsanız, en azından kötü örnek olmamak için burada yayınlamayabilirdiniz. Lütfen, bundan sonraki av raporlarınızda bu konuya dikkat ediniz, ancak daha da önemlisi, yasak sezonda hiçbir balığı avlamayınız ve ola ki kaza ile yakalarsanız, balıklar ölmüş olursa da burada yayınlamayınız. İnanın burada hiç kimse, kimin ne kadar balık tuttuğu ile ya da ne kadar büyüklükte balık tuttuğu ile ilgilenmemektedir. Amatör balıkçılar için esas olan, sürdürülebilir avcılık için gösterilecek gerçek duyarlılıktır.

Bu rapor, yasak dönemde av yapılmış olması nedeni ile kilitlenecektir. Lütfen ilgili kurallar için 2/2 nolu tebliği inceleyiniz.

2/2 nolu amatör balıkçılık tebliği

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.