Merhaba, Dün akşam iş çıkışı imrahora doğru gidip biraz olta atmak istedim. Saat 18:00 da kıyıdan beyaz sasi ile at çek yapmaya başladım. Yaklaşık 45 dakika sonra hala hiç balık vurmayınca turna kaşığına geçtim. Ama onda da hiç balık vurmadı. Tam burada balık olmadığını düşünürken karşı kıyıdan biri yemli olta ile bir turna aldı. Onu görünce bende tekrar gaza gelip kaşık yerine resimde görünen 4 numara meppsi takıp at çek yapmaya devam ettim. Bu sırada önümde bir turnayı fark ettim tam benim oltayı salladığım yerin önünde yaklaşık benden 1,5 mt kadar uzakta duruyordu onun önüne doğru oltayı gezdirdim ama balığın dikkatini çekmedi zaten sonrada balık ürküp kaçtı. Neyse dedim ve at çeklere meppsle devam ettim. Tam oltayı kıyıya kadar çekmişken soldan doğru bir füzenin oltaya yaklaştığını fark ettim, ama oltada saracak misina kalmamıştı. Bende kamışın ucunu suya daldırmamla birlikte turna oltada. İlk kez bu şekilde karanın suyla birleştiği yerde turna yakaladım. Resimdeki büyük olan balıktı yakaladığım. Bu balığın bana verdiği gaz ve mutlulukla at çeklere devam ettim. Yaklaşım 15 dakika sonra da yer değiştirdim. Saat 19:30 bibi de küçük olan balık gene mepps e atladı. Ama bu sefer balık uzakta yakalandı ve bende onu çekme zevkine erişmiş oldum. 2. Balığı aldıktan sonra da avı sonlandırdım. Büyük 46, küçük 42 cm boyunda. Akşam rakı eşliğinde balıklar yok edilmiştir. Bu arada balıkların tadı hiç fana değildi ve koku da yoktu. Sanırım imrahor hakkındaki pis (kirli) düşüncem değişiyor. Fotolar için kusura bakmayın. Olay yeri fotoları çekiminde tek olduğum için anca bu kadar olabildi. Evdekiler ise Erol Atar tarafından çekilmiştir.
oranın balıklarında saglık acısından pek iyi olmadıgı yazılmıştı ama balıkların renginde ve tadında bir degşiklik varmı acaba
slm ustalar imrohor denilen bu göl mühye köyündemi, şu birlik mahallesinin aşağısında görünen yermi? bende gelebilirim yarın iş durumuna göre. buarada balıklar güzel görünüyor tebrikler
Aşkın bey, Balıkların tadında ve kokusunda herhangi bir değişiklik yok ama tabi ağır metal taşıyıp taşımadıklarını bilemiyorum. Aslına bakarsanız ben de çok terettüd ettim yemeden önce.
İmrahorda bu balıklar çıktığına göre acaba Eymir Gölünden veya Bayındır Barajından da böyle balıklar çıkar mı?
diger sitelerdede biraz araştırdım yenmesini pek tevsiye etmiyorlar ama yinede zevklidir balık tutmak rastgele diyorum