Öncelikle selamın aleyküm geçmişte bazı kötü hadiseler yaşanmış olabilir incittiğim ve kırdığım kişiler varsa hepsinden teker teker özür dilerim.Bugün başımdan geçen bir olayı anlatayım. Bugün imrahor göletleri denen yere gittim çankaya mühye köyü yakınlarında.Avlak yerine ilk gidişimdi.Bir baktım belediyenin su tankerleri gölün yarısının suyunu çekmişler.Bizden önce birileri gelmişlerdi.Mühye köyünden gelen balıkçılarmış.Adam şişme kamyon lastiğiyle bot yapmış kıyı boyunca 200 er metre 4 tane kıyı boyunca ağ germiş.Bir konuşayım dedim.Adama dedimki bak su çekilmiş ağda germişsiniz yasak değil mi balığın neslini bitiriyorsunuz adamın dediği şu dün gece burdan bir sazanlar aldık her biri en az 8-9 kiloydu dedi.Bugünde her zamanki gibi bekleyeceğim dedi.Ben sana yasak diyorum yasak dedim.Adam az kalsın bizi dövmeye kalkacaktı.Yarım saat turna için at çek yaptım.Hiçbir şey yok.Evin yolunu tuttum.İşte böyle balığı da neslini de bitiriyorlar.Ama onlar için tükensin tükenmesin önemli değil.Belediyenin sulama ekipleride görüyor bu olayı ama onlardanda hiç ses yok.Böyle insanlar yüzünden hiç balık kalmıyacak anlaşılan.Allah sonumuzu hayır eylesin.
Birincisi belediyenin de oradan su alması ne kadar doğru bilemem ikincisi balık yakalayanlarla boşuna cebelleşme üçüncüsü kolluk kuvvetlerini ara ve gelmelerini sağla onlar gerekeni yapacaklardır. İyi avlar dilerim.
Osman Beyin yazdiklarina ben de imzami atarim. ayrica bu konularda bir seyler yapmak istiyorsaniz Osman Beyin gecmis paylasimlarina bir goz atmanizi rica edecegim.Orada cok ciddi metinler ve adreslerle ilgili kuruluslar ve neler yapilacagi hakkinda bilgiyi bulabilirsiniz. Duyarliliginiz icin tesekkur eder, saygilar sunarim.
emrahkaya oncelıkle merhabalar ben foruma yenı katıldım ımrahoru cok ıyı bılıyorum cocuklugumdan berı devamlı gıttıgım yer,arkadasında dedıgı gıbı ımrahor goletlerınde ag atma cok yaygın orda cok ıyı turnalar cıkardım. inşallah ag atma gıbı kotu avlanmalar son bulur gelecegımızı yok etmeyelım yeterınce ımrahoru mahvettıler zaten gerek tugla fabrıkaları olsun gerek ag atanlar olsun. saygılarımla
Arkadaşlar imrahor göleti dediğiniz yer hani çevreyolundan bayındır barajı için gidilen yolda bi viyadük var yolun sol tarafında ufak bi gölet su birinkitisi gibi yer gözüküyor orasımı oluyor çok merak ettim doğrusu yıllardır bayındır barajında avlanırım ama imrahorun yerini daha öğrenemedim bilgilendirirseniz sevinirim
Dediğniz su birikintisi Eymir gölü olabilir. Mühye göleti Eymir gölü ile Bayındır barajı arasında kalıyor. Google map'tan bakığımızda TRT'den aşağıya inip Bayınrı Barajı yönüne giderkenki gördüğümüz göletler İmrahor göletleri oluyor. Bu bölgede çok sayıda paintball ve köpek eğitim merkezleri var. Arabayla şehir içinden gittiğimizde Turan güneş göbeğinden direk Kahire caddesine girip cadde boyunca hiçbir yere sapmadan sonuna kadar gittiğimizde ışıklar var. Işıklardan da direk geçip Mühye köyüne girdiğimizde(acaba doğru yere mi geldim diye sorarsanız; baya dik ve virajlı bir yokuş ineceksiniz) sola dönüp 500 metre gittiğimizde göletlere ulaşırız. Geçen sene bu zaman bir gideyim dedim ama sonuç hüsran oldu. Gölet buz tutmuştu ve her taraf çamurdu.
Emrah kardeş ben 7 senedir Birlik Mahallesinde oturuyorum ve Liseyide Reha Alemdaroğlu lisesinde okudum. Acaba tanışmış olabilir miyiz? Bu arada gölette en son ne zaman hangi balığı tuttun?
arkadaşlar imrahor göletine bende gidiyorum evvelki senelerde balık alıyodum ancak bu sene ve hatta geçen senede balık alamadım en üsteki eşkiyanın yazdığından kaynaklanabilir lütfen bu durumlarda jandarmaya haber verelim