? in 1 / El yapımı

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında diverozcan tarafından paylaşıldı.

1. vobler

vobler volkan demir

Favori Kamış:
    Balzer diablo3
    Favori Makine:
    Albastar dega4000
    En İyi Avı:
    gökkuşağı alabalık 1010gr
    en iyisi yerlisi

Sayın diverozcan, foruma yeni üyeyim.İlk dikkatimi çeken el yapımı voblerleriniz oldu.Çok başarılı bulduğumu belirteyim.Oltacılığın keyifli olduğu tartışılmaz ancak asıl büyük keyfi;kendi donanımınıza, hedef balığınıza ve meranıza uygun yemi kendi elinizle yapıp bir de onunla balık yakaladığınızda tadıyorsunuz. Diyebilirimki kendi yemlerimden biriyle balık yakalamaya başladığım tarihten önceki tüm avlarımın gözümde artık pek de değeri yok.Herkese tavsiye ediyorum çok keyifli bir uğraştır. Ayrıca oltacılıkla merakın ötesinde hastalık derecesinde uğraşan ben gibiler için menzil, derinlik, aksiyon, renk, desen, ebat, ağırlık gibi özelliklerin tümü çok ama çok önemlidir ve tam da benim istediğim gibi olmalıdır. Bunların hepsi tamam olduğu vakit kendime güvenerek oltaya çıkarım.Bu özellikleri fabrikasyon bir yemde bulma olasılığım sıfıra çok yakındır.Benim çalışmalarımı da incelemeni isterim. Çok fotoğraf olduğu için kişisel web sayfamın adresini vermeyi uygun gördüm.Bunda bir sakınca varsa moderatör arkadaşlardan ricam linki siliversinler.www.3dda.com

2. pirana19

pirana19 Serhat ÖZER

Favori Kamış:
    OKUMA SALİNA 240 10-40
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000CFB
    SAyın Volkan Demir..

Sitenize şöyle bir göz attım. SAnırım yapacağınız maketlerin önce 3d projesini çiziyor daha sonra uygulamaya geçiriyorsunuz. Bu sizi mükemmelliğe yaklaştırmış. Çalışmalarınız gerçekten çok güzel. Özcan abiden sonra çalışmalarıyla gözümüzü şenlendirecek birisinin daha foruma katılması bizler açısından oldukça sevinidirici.
    Keyifli paylaşımlar dilerim.

3. vobler

vobler volkan demir

Favori Kamış:
    Balzer diablo3
    Favori Makine:
    Albastar dega4000
    En İyi Avı:
    gökkuşağı alabalık 1010gr
    Kimi zaman 3Boyutlu olarak da modelliyorum

Sayın Serhat ÖZER, Kimi zaman çalışmaya başlamadan önce tüm yönleriyle balığı modellemek fiziki yapısını daha iyi kavramamı sağlıyor. Çünkü mümkün olduğunca doğal görünüme sahip olmasını istiyorum. Fabrikasyon sahte balıklara bir de balık gözüyle bakmayı denediğimde birçoğu bana çok yapay ve robotik görünüyorlar. Oysa ben istiyorumki benim gözüme hoş görünmesinin pek bir anlamı yok önemli olan hedeflediğim balık türünün yakalayıp yemeyi umduğu balığın doğalına mümkün olduğunca özdeş bir anatomi elde etmek.Bazen işi bu kadar detaya inidirmek bana keyif de veriyor,birçoğu bunu gereksiz bulabilir. Dedim ya ben uğraşmayı seviyorum.Maket yapmaya meraklı olanlar gibi.Bu arada beğendiğinize sevindim, yeni modeller ürettikçe websiteme koyacağım, dilerseniz arada bir bakarsınız.Saygılar.