Yavuz abi sen belki pek yaşamadın ama ben 10 kere alış veriş yaptıysam (her alışveriş 5-6 kalem) 5 inde yaşadım aynı sorunu. Hele bir site varki içlerinde mimledim artık İnternetten alışveriş yapmaktan soğudum, uzun zamandır da yapmıyorum. Biraz zahmetli olsa da gidip kendim alıyorum hisarönü civarından
Online satış yapan firmalar 2 şekilde çalışmakta; 1.Rafında malzeme olmayan, küçük bir ofiste pc üzerinde ithalatçı firmaların kataloglarını sitelerine yükleyerek sipariş alan ve müşteriye arz edenler ki bu firmalar uzun vadeli çek ile ithalatçı firmalar bağlantılı olup mal takibini ancak ithalatçı firmalar üzerinden yapanlar.(Çeşit oldukça fazladır) 2.Ufakta olsa mekanı olan kendi rafındaki ürünleri sitesine girerek müşteriye arz yapan malın ederini peşinen ödemiş ve rafına koymuş firmalar.(Çeşit azdır ama mevcudu bulunur) Doğal olarak tüketicilerin bir çoğunun o kadar online satış mağazalarında karşılaştıkları problemler ithalatçı-satıcı uyuşmazlığından kaynaklanmakta işin özü görerek,elinize alarak ve beğenerek almak en güzeli.Rasgele.....
Bilgiler için teşekkürler Turgay abi. Aslında güzel bir imkan sunuyorlar online alışveriş siteleri. Hangi tür olursa olsun saygı duyuyorum, ekmek parası. Bol kazançlar dilerim hepsine. İstanbul, İzmir gibi büyük şehirde yaşayanlar gidip, görerek alabiliyorlar ama ilçelerde ve taşralarda yaşayan avcı abi kardeşlerimizin istedikleri ürünü alma imkanları sınırlı oluyor. (Bergama'daki malzemecilerden biliyorum) Online alışveriş bu açığı çok güzel kapatıyor, kapatabilir. Benim şikayetim stok durumuyla ilgili. Ne tür olursa olsun, stokları çok iyi takip etmeliler. Ürün stokta yoksa, en kısa zamanda yok diye internet sayfalarına girmeliler. Yoksa benim gibi birçok kişi online alışveriş yapmaktan vazgeçecektir. İmkanı olduğunda bizzat almayı seçecektir. Bu da online alışveriş sitelerinin müşteri kaybı demek. Takdir ederler ki kötülemek için yazmıyorum, daha iyi hale gelebilmeleri için yazıyorum bunları. Selamlar...
Abi ben bi kere adıyla sanıyla yazmıştım. Her fırsatta yazmam uygun ve hoş olmaz. Rakip firmaların adamımısın derler sonra :laughing:
Bir önemli konu daha var o da fiyat aralığı; Stokta olmayan bir ürünün fiyatını öyle yazıyorlar ki ziyaretçi sayısı artısın site tıklansın diye oysaki stok 0.O zaman ne oluyor alıcı falan sitede şu fiyat diye düşünmekte oysaki mevcudu yok bu da haksız rekabet işin özü aldatmacaKampanyalar ise gerçek fiyatlar zaten
Turgay Bey konuyu açma sebeplerimden biri de buydu. Burada alışveriş tecrübelerini paylaşarak bizden sonraki potansiyel müşterilere az da olsa yardımcı olmak. Volkan Bey de birçok internet müşterisinin sıkıntısını dile getirmiş. Teorikte olup fiili olarak olmayan stok. Umarım sizlerin gördüğü eksiklikleri firma sahipleri de görür.
Ben bu sorunla her alisverisimde karsilasiyorum.... En az 1 urunumu degistirmek zorunda kaliyorum... idk