Yurtdışından getirteceğiniz malzemelerde ürün üzerine mutlaka her ihtimale kaşı "Hediyedir" v.b. yazdırtmayı unutmayın, 100$ geçmeyen ürünlerde gümrükte sorun olmaz.
ebay dan şu an a kadar 3 alışveriş yaptım 3 üde sorunsuz elime ulaştı. aldığım en pahalı ürün 105 $ dı. bayramlar, yılbaşı öncesi ve sonrası 1 ay lık dönemler için alacağınız ürün üzerine hediyedir ibaresini eklettiğiniz taktirde gümrükten 400 $ a kadar vergisiz geçiyor. ürünü almaya karar vermeden önce yazıldığı gibi iyi araştırma yapmak gerekiyor. satıcının powerseller sıfatı almış olması önemli. Henüz powerseller olmamış fakat alışveriş sonrası alıcılar tarafından yapılan geribildirimler(feedback) yüzdesi pozitif anlamda yüksek olan satıcılılarda tercih edilebilir. Kafana takılan başka soru olursa bu konu altında ya da özelden yardımcı olmaya çalışırım Onur..
Selamlar, Bir arkadaşım ebay üzerinden bir araç tv seti sipariş etti. Cihaz geldi ancak kilitli çıktı. Daha sonra cihazın çalıntı olduğu ortaya çıktı ve Almanya'ya geri göndermek zorunda kaldı. Ödemiş olduğu 1000€ da yandı bu arada. Ben internetten sürekli alış veriş eyapıyorum. Ancak yurtiçinde güvenli kurumsal sitelerden alışveriş etmeyi tercih ediyorum. Alışveriş yaptığınız sitede ilk olarak sayfanın en altındaki güvenlik uyarılarına ve sertifikalarına dikkat etmenizi tavsiye ederim. (Bu arada ben de web tasarım ve yazılım ile uğraşmaktayım.) Zaten yurtdışındaki sitelerde, elektronik cihazlarda 2. el değilse çok abartılı fiyatlara ucuza bulmanız zor. Bunun yanı sıra garanti sorunu da var tabi ki. İyi günler.
Kimi zaman hızlı kuryeler ya da paket postada 3000-4000 usd'lik ürünler takılmaz iken, kimi zaman ise 50 usd'lik bir ürün takılabilir. Bunları anlatmam uzun sürer ama fotoğraf makinasını gümrükten çekememe ihtimalin çok yüksek. Üzerine ne değer yazdırıran yazdır, memurlar ortalama bir değer biçerler. Vergiden ziyade geri gitme durumu ile karşı karşıya kalabilirsin.
almanyada satan firmanin adi saturn 4 degisik cesidi var 550eu-599eu-850eu-1250eu özelliklerine göre degisiyor benim alisveris yaptigim baska bir yerde var/ Schnellsuche/ yerine canon 400D yaz bulabilirsin http://www1.conrad.de/scripts/wgate/zcop_b2c/~flNlc3Npb249UDkwV0dBVEU6Q19BR0FURTE0OjAwMDMu