İp misina gereklimi

Konu, 'Misinalar' kısmında Karatash tarafından paylaşıldı.

1. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Kadir Hocam,
    Öneri için teşekkürler... Doğru olmadığını biliyorum ama arkadaşlardan gördüğüm bir olay olduğu için paylaştım. Ugly stik lite + shimano makina seti ile sahteleri defalarca bu şekilde kurtardıklarına şahit oldum.

Serdar Abi,
    Bahsettiğim üzere gerdirerek sarmıyorum, atışlarım çok iyi değildir ve zaman zaman havaya diktiğim de oluyor ama (maaşallah diyeyim) şimdiye kadar herhangi bir dolaşma olayı ile karşılaşmadım.

Benim takımım için çok da geçerli olmasa da atalarımız güzel söylemiş '' Kem Alat'la, Kemalat olmaz ! ''

2. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Hımmm....

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=50227

Serdar Bey.
    Berkley whiplash ip aldım. Kullandığım kamış Shimano Vengeance Tele Spin 2,70. makine Shimano Nexave 2500 FC, sence uyum sağlar mı?

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Spin kamış ve boğazda surf kamış ile örgü kullanan arkadaşlar. şu an 40lık makinamda 0,15mm powerpro super slick 8, surf makinada 0,20mm rapala core titanium örgü mevcut. Uzun süredir at çek yapıyorum bu örgüler ile. Spinde örgü sonuna yaklaşık 2-3m 0,28mm fc misinadan, surfte 0,38mm mono ile şok bağladım (düğüm mahin knot). Atışta karıştıran arkadaşlar için yazıyorum bunları;

.Makinaya ilk defa saracaksanız altına dolgu mono misina kullanın. mono-örgü arası mahin knot.

.Örgüyü makinaya sararken elinize ıslak bir havlu alın ve makinaya örgüyü gererek sarın. Çok sıkı olmalı kafada örgü.

.Şok düğümünü yaptıktan sonra mono misinayı uzunca tutup çeker değerinin üzerinde zorlayın. mono ortadan koparsa tamamdır ama düğümden atıyorsa düğüm sorunludur.

.Her atıştan sonra makinayı kapatmadan örgünün makara üzerinde düzgün durduğuna emin olun.

.makinayı kapatınca ilk bir kaç tur sarımı takip edin

bunların hepsini yaparsanız kuş gözü, düğümlenme, makinaya yanlış sarım sorunlarını yaşamazsınız.