İri Doğal Alabalıklar Denk Getirdik

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Yavuz AYDOĞDU tarafından paylaşıldı.

1. Yurdun kuzeyi aralıklarla yağmur almış, bizim alabalık meralarımız ava elverişsiz hale gelmişti. Ramazan ayından önceki son fırsatımızı değerlendirmek arzusu ile birkaç telefon trafiğinden sonra, riskli de olsa meralarımızdan birinde karar kıldık ve Cuma akşamı hiç uyumadan üç balıkşörler yola koyulduk. (Ramo, Güro, Yabi)

Büyük ihtimal boş dönecektik. Ama olsun, aklımızda kalacağına denemeliydik.

Bir yandan da, böyle ekstra zamanların sürprizlere açık olduğunu düşünüp kendimi ümitlendirmekteydim. Sabahın alacakaranlığında dağılıp atçeke başladık. Öğlene kadar limiti doldurmuştum. Arkadaşlarla buluştuğumuzda toplam 5 iyi boy beneklimiz ve bir gökkuşağımız vardı. Fakat bu meranın beneklilerindeki siyah lekelerin yoğunluğu dikkat çekiciydi. Sanki abant kırmasıymış gibi??... Sonrasında yağan yağmur ve gelen sellerle boğuşup dönüş yoluna düştük.

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Tebrikler Yavuz kardeşim, gerçekten çok güzeller, bu arada afiyet olsun.....

3. can akgün

can akgün CAN

Favori Kamış:
    SHIMANO CATANA CX SPINNING 240 M 10-30gr SHIMANO BEASTMASTER CX SURF TE 4.30 200gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 10000 XSA SHIMANO EXAGE 4000 FC
    En İyi Avı:
    1580 gr sazan
    Tebrikler Yavuz abicim.Muhteşem avlara yorulmadan devam ediyorsunuz maşallah :thumb: :thumb: :thumb:

4. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Yavuz ağabey çok güzel olmuş.. Harika alalar.. Ellerinize sağlık :)

5. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Çok güzeller elinize sağlık. Pişincede güzel gözüküyor :)

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ne kadar güzelbalıklar bunlar sevgili Yavuz.

Son zamanlarda bu tür iiri benekli alabalıklara ve hatta Abanticuslara dahi yurdumuzun bazı bölgelerinde raslamak olası.

Bu, bu konudaki yetkili kişilerin bence doaya hediyesi.

Kıymetini bilmek lazım.

Tebrik eder,devamını dilerim.

Sevgimle kal

7. ayetarantula

ayetarantula BİROL TANGUT

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Tebrikler Yavuz ağabey...

Resimlerini facebookta görmüştüm ancak raporunu merak ediyordum nihayet raporda geldi. Balıklar sanırım abanticus dağ alası kırması.. ama çok güzeller...

8. Tuggin

Tuggin Tuğgin USTA

Süper balıklar Yavuz abi
    Afiyet olsun 'tebrikler

9. MrSyhn

MrSyhn Emre

Favori Kamış:
    c
    Favori Makine:
    d
    En İyi Avı:
    e
    yavuz abi yine harikasın..

10. Teşekkür ederim Orhan abi.

11. Yoruluyoruz elbette, ama o yorgunluğu hiçbir dinlenceye değişmem. Görüşmek dileğiyle..

12. Balıklı, ıslak ve güler yüzlü bir av oldu. Velhasıl maksat yerini buldu. Allah hepimiz için bu zevki daim eylesin. Rastgele.

13. Canlı ele aldığımda yaşadığım duygular, tabakta önüme geldiğindekinden çok çok ilerde. Serpmecilerin girmediği bakir meralarda yakaladığımı alıkoymaya kıyamıyorum artık.

14. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

keyfide avlamasıda doğasıda diğer avlardan farklıdır alabalığın bu keyfi uzun süre yaşamanız dileğiyle.tebrik ederim.emeğinize sağlık abi.

15. Teşekkür ederim Vedat abi.

Bu mera balıklandırma yapılmış bir mera değildi Vedat abi. Aslında ayakaltı ve verimsiz bilinen bir mera idi. Selin hasar verdiği derede balık yataklarının değişmesinden istifade ettiğimizi sanıyorum.

Serpmeci ve germecilerin canına okuduğu derelerde balıklandırma yapıp, tamamen yasak ilan edilmesi de beni çileden çıkaran bir uygulama. Halbuki sirkülerdeki kıstaslar uygulanabilse, sadece bunun denetimi düzgün yapılabilse... "Bilmemne valiliğinin emri ile hiçbir şekilde balık avlamak yasaktır" gibi saçma bir emir verilmesine gerek kalmayacak. Yani, işini yapmayan kamu görevlisinin cezasını yine halk çekmeyecek.

16. Bazen rapor açıp açmamakta tereddüt ediyorum Birol. Fakat maskeli masabaşı balıkçıları olduğu kadar, kıymetli dost, kardeş ve abiler de olduğundan paylaşmadan edemiyorum çoğu zaman. Allah bize o maskelerden nasip etmesin.

17. Teşekkürler Tuğgin. Sizlere de rastgelsin.

18. Şımarırım bak :D
    Teşekkürler. :)

19. 3 yıl öncesine kadar hiç spin avı yapmamıştım. Şu an ise turna ve alabalıktan başka av yapmıyorum gibi... Beklemeli avda balık seni buluyor, spinde ise sen balığı buluyorsun. Balığın yataklarını iyi öğrenmek zorundasın. Hangi istikametten at-çek yapman gerektiği bile önemli. Yani; illaki balığı bulmak için emek veriyor ve karşılığını alıyorsun. E bizim aradığımız ne ki?.. :)

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Böylelerini avlamak hayal olsa da, görmesi de ayrı bir lezzetti. Pek yakışıklı alalarmış maşallah.

Üç silahşörler, devamını dilerim kardeşlerim.:)