İri kasnalar Dünki avımız

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. exploiter

exploiter Erkan

Vedat Abi ellerinize sağlık, cok güzel resimler.

2. ace

ace Cagri Eroglu

Favori Kamış:
    Bakıyorum bilgim yok
    Favori Makine:
    Bakıyorum bilgim yok
    En İyi Avı:
    Ne yazıkki avım yok henüz
    tebrikler hocam vallah balık avcılıgı konusunda idolümsünüz

3. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Cevabınız için çok teşekkür ediyorum, benim için önemli olan sizin açıklamanızdı, saygılar.

4. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    avınız çok güzel ve bereketli geçmiş darısı başımıza.

güçlü akıntılı suda sahteyle nasıl kasna alabilirim.attiğimi son hiz daha aksiyon bile veremeden alıp götürüyor akıntı.kıyıya vurduruyor.

5. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Vedat abi tespitine kesinlikle katılıyorum.Doğa kendi dengesini mutlaka kuracaktır.
    Bu arada avlak mükemmel.Harika bir av birlikteliği geçirmişsiniz arkadaşlarınız ve sizi kutluyorum.Rastgele...

6. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    Çok güzel paylaşımlardan biri daha.Eline koluna sağlık Vedat abi.Allah hepimize bol bereketli,kazasız belasız avlar nasip etsin.
    O sahteler ne öyle abi,servet değerinde :)
    Sakin sakin atıp çekerken,bir anda kamışın eğilmesinin verdiği hazzı anlatmak yetmez,yaşamak gerekir.Anlık şaşkınlıkla mutluluk arası birşey.
    Rastgele......

7. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hakan

Face ve forumlar öncesi mail gruplarındanda aşina olduğum yaman bir avcı doğa hayranı bir kardeşimsin.

Halen ise amatör balıkcılığa verdiğin hizmet takdir edilesidir.

Bu avlağa An karanın ün lü Fly ve spin avcılarını iki kere götürdüm.Sonrasında beni artık pek aramamaktalar.

Oysa öylesine yeni yerler buldumki Şu spinci Murat kardeşle esşdeğer kasnalara sahip olabilir.

Bak şimdi ırmağın üzerine geçici bir yol yapmışlar köylüler.Belliki ilk selde tekrar bozulacak.Irmak iki yanda gölleşmiş.Su 5 adet kalın boru vasıtası ile diğer tarafa geçmekte.

Her borunun ağzında onlarca küçük balık toplanmakta ve sanki diğer tarafa geçme çabasındalar.Su derin ve bulanıkca.

Sert akıntıda öylesine eğlenirken,defalarca alttan kayaları arasından öylesine iri kasnalar hışımla yükselip saldırıyorlarki.

Ben malum ince takmcıyım.Yakalanan iri balığı güzelce yumuşatıp yorup dışarı almak benim ihtisasımdır.

Ancak bu avda işe yaramadı.

Su sert balık anında yükselihyor7 ve hatta 9 cm boyundaki maket balıklara yumulduğu gibi dibe kayalara dalıyor.Yani insana pek fırsat dahi vermiyor.

Böylesine kasna için iri sayılabilecek maket balıklarla avlanmak mümkün.

Bir dahaki sefere daha derinden akıntıya karşı biraz daha derinden gelebilmek amacıyla yanımda yatay jigler götüreceğim.Normal misinayı boşverip iple avlanacağım.Bu arada sahtelerin iğnelerinide daha mukavimleriyle değiştirmem gerekecek.

İşin enteresan tarafı taa 30 km ötedeki barajda son 4 senedir görülmeye başlayan kimi turnalarında buraları mesken tutmaları.

Düşünebiliyormusun o yolun alt tarafı 5 km uzunluğunda 300 metre falan genişlikte sanki Eymiri eski hali gibi bir göl halinde.Etrafı sazlık bazı atış imkanları kısıtlı ve çoğu kişi turnaların buraya ulaştıklarını dahi bilmihyor zirairi sazan peşindeler.

Birkaç sene sonra bu turna burada daha yayılır ve bol balıklı beslenmeyle devasa boylarada erişir.

Sevgiler.

8. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Alıntı
    "Bu avlağa Ankaranın ün lü Fly ve spin avcılarını iki kere götürdüm.Sonrasında beni artık pek aramamaktalar."

Bir taş attım havaya düştü müdürün kafaya :)))
    Vedat abi senin canın saolsun..Gerisi boş..Mera sizin ben beğendim daha güzel avlar yapmak nasip olsun imkan olurda bir gün gelirsek beraber avlanmak dileğiyle selamlar sevgiler....

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Bende kıskançlığın zerrei yoktur.Tek itediğim hakikaten tutkulu avcılarla birlikte olmak,muhteşem balık sohbetleri eşliğinde aynı heves ve azimle birlikte avlanmaktır.

Ama olmuyor,bir yere kadar oluyor ama tam olmuyor.

Serzenişim b undandır.

Sevgimle kal

10. azizcan

azizcan azizcan

Merhaba Vedat Abi

Ankara'lıyım ünlü olmasa da kendi çapımda bir fly avcısıyım ve seninle o güzelim merada avlanma onuruna ermiş şanslı insanlardan biriyim. Sitem kokan yazından kendime de pay çıkardım, umarım ukalalık etmemişimdir. Sana sonuna kadar inanıyorum, evet tek isteğin hakikaten tutkulu balıkçılarla birlikte olmak, ama tutkulu bir balıkçı olarak o avımız defalarca rüyalarıma da girmiş biri olarak
    ve seninle tekrar tekrar yanyana olta atmak için can atan biri olarak çok istesekte mümkün olmuyor seni heyecan içinde takibe devam ettiğimi bilmeni isterim.

Şundan emin ol ki Vedat abi şöyle yanı başına gelmeme dahi gerek yok 200 km yakınına gelsem dahi hemen rahatsız edeceğim seni.

Ellerinden öperim kendine iyi bak.

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Rahatsızlık olurmu hiçsevgili Azizcan,çok seviniirim.

Hem sana bir arkadaşımın hediyesi Bambudan yapılmış sanırımki 40-50 senelik halende isşlevsel ünlü bir Amerikalı Fly avcısının kamışını gösterir fifirlerini alır ve belkidebende Fly avcılığına bu kamışla adım atarım.

Sevgimle kal

12. carsinoma

carsinoma alper

maşallah ne güzel balıklarmış :)

13. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Vedat amca tam bir resital olmuş, imreniyoruz görüntülere. Ankara biraz kesat gidiyor bu sene. Darısı başımıza diyelim. Sevgi ve saygılarımla.