İri Sazan avcıları buraya!

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında yakup tarafından paylaşıldı.

1. nejat vardar

nejat vardar nejat vardar

İri sazanlar genelde gün batımı ile gün doğumu arasında yemlenir. Bahsettiğiniz yer bir obruk ise çevresinde sanırım bol miktarda çekirge vardır. Denemekte fayda var. Bir de mısırın önüne kaynatılmış kendir tohumu takın.

2. balikci3

balikci3 saim türker

En İyi Avı:
    yayın 24 kg.11 kg.turna
    arkadaşın dediği yermi bilemem??..Amaaa..konyada OBRUK dediğimiz mevkide..söz ettiği gibi bir yer var.Gittim.yazılanlara uyuor gördüklerim.Devasa sazanlar mağara benzeri kovuklardan çıkıyor..geziyor ,ama asla yeme gelmiyor.zaten çok da derin bir yer ve oltayı suya atmak için en az 15_20 metre aşağıya olta atabiliyorsun.Yüksektesiniz..o balığı tutsanız bile çıkarmanız neredeyse imkansız.Rastgele.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Bu soru 4. kez soruldu da, 5.'yi mi beklesek ya da, daha fazlasını?:rolleyes: :eek:

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Kuru ekmegi denedinmi,sayet sazan yüzeye yakin yüzüyorsa birde kuru ekmek at bakalim alacakmi ekmegi...

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Selim abi, o cicilerinizden tavsiye edeceğiniz bir model yok mu?:)

6. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Şeytan oltasını bilmiyorum. Ama mesafe yaklaşık 40-50 metre gibi. Oraya nasıl fırlatılıp nasıl tutulacak o da ayrı bir muamma;)

Derinlik tahminime göre 10 ila 30 metre arasındadır.

Kayalık derken obruk türü. Ve oltaların fazla takılma riski yok. Ben dip oltası ve şamandıralı takımları denedim. Ama yukarıda da söylediğim gibi canlı yem kullanmadım.

Bu kendir tohumunu 2 sene önce nette okuyup bir baharatçıdan almıştım. Okuduğum yerde, kendir tohumunu kaynatınca mısır gibi patlayacağı yazılıyordu. Ben de saatlerce kaynattım ama bir türlü patlamadı:confused: Ya bana verilen kendir tahımı değikdi veya ben yeterince kaynatamadım.

Evet dediğim yer bir obruk. Ve suya yakın balığı çekebileceğimiz yerler mevcut. Sorun; Balığı çekememekten ziyade yakalayamamak :eek:

Kuru ekmekteki kastınız yemleme ise, kuru kmekte attım. Ama hiç ekmekle ilgilenen balık tesbit edemedim.

7. lapinavcısı_bursa

lapinavcısı_bursa abdullah

En İyi Avı:
    1,8kg karagöz
    bahsettiğiniz gibi bi sürünün içinden ben gecen yıl bi balık tuttum. yaklasık3-4 kilo ağırlığında aynalı sazan. baktım balıklar sabah 10sıraları gölde geziniyorlar. elimde şıpşıp olta diye tabir ettiğimiz olta takımı. aldım canlı çekirgeyi gölün üzerine eğilmiş ağacın üzerine çıktım 2metre altta balıklar. taktım canlı çekirgeyi attım çekirgenin hareketlerini bi farkettiler ortalık karıştı. balık büyük benim şıpşıp balığı kaldırmıyo. olta sağlam olsada dallar var kalkmıcak zaten. benim yeni yetme balıkçı birader koştu imdadıma daa balığı çıkardık sudan.
    tabi o zamnlar benim balıkavı.net'ten haberim yoktu. av raporu falanda hazırlamıyoruz. tarihin karanlık sayfalarına karıştı gitti.
    ama çekirge iş yapıyor benden söylemesi...

Son düzenleme: 13 Haziran 2009
  8. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    yakup abi bi gün oraya beraber gidelim de balık nasıl tutulurmuş sana göstereyim:p

9. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    keşke oranın yerini kimseye söylemeseydiniz arkadaşım. artniyetli birileri orayı keşfederse seneye orada, tutmayı bırak izlemeye bile balık bulamazsın...

10. nidya78

nidya78 Aydın

Selamlar Konyada yaşamasamda Konyalıyım. Neresi burası özelden bana tarif edebilir misiniz? Belki Konyaya bir gidişimde ben solucanı denerim :D

11. Ronder

Ronder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3 kg civarında
    Bu şekilde iri balıklar her zaman doyuruculuğu yüksek proteyinli yemleri tercih ederler unsal urunlere bakmayan balıkları kancaya baya cok solucan takmayla yavru balıkla özellikle dana burnuyla ve cekirgeyle almamanıza imkan yok ama ot sazanıysa :) bilemem

12. claytron

claytron ALİ

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    yayın 8 kilo
    Sazan büyüdükçe etçilleşir bu aklınızda olsun

13. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Aslında etçilleşmez ama karnı doymamaya ve yediklerinde yeterince protein alamamaya başlar. Organik ne bulursa yemeye başlar. Küçük sazanları bile yakalayabildiği ölçüde yer. Büyük balık küçük balığı yer yani:)

14. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    İş, çekirgeyi kancaya takabilecek birisine kalıyor sanırım:eek:

Şunun şurasında 2 gün kaldı. Hafta içi müsait olursan bir denemeye değer ;)

Haklısınız ama, egoistlik yapmak ta istemiyorum. Tek temennim paylaşımda bulunduğum kişilerin duyarlı insanlar olması.

Özelden yazdım.

Ot sazanı değil. tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Teşekkürler.

Sanırım en mantıklısı da o suda bulunan yavru balıkları yem olarak kullanmak. O zaman da şöyle bir soru çıkıyor?
    -Yem olması için yakalanan yavru balıklar limit altı sayıldığı için, vicdani ve resmi kurallara aykırı olmazmı?

Ama içimden bir ses "Sen bu yıl orada iri bir sazan yakalayacaksın!" Diyor :rolleyes:

15. shatin

shatin mErt

En İyi Avı:
    :)
    abicim bide kıbrıs oltası dene bakalım ama gezer kurşun kullanma tabi iğnelerinde ona göre olsun ufak balıklarla uğraşma :)

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tebliğ'deki ilgili madde de, "Bir amatör balıkçı livar ya da canlı yem kovası içerisinde, çizelgede yer alan türlerden, en fazla 30 adet yemlik balık bulundurulabilir." der. İsmi zikredilen balıklardan Tatlısu kaya balığı, Tatlısu gümüşü gibi yemlik balıkları kullanabilirsiniz.

Selamlar...:)

17. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Orada muhtemelen bakmaya kıyılamıyacak güzellikte maviş (Aphanius mento yada diğer özel Aphanius türlerinden birisi) balıkları vardır. Genelde küçük balık deyip önemsemeyiz, ama dünya ve ülkemiz akvaryumcuları onun değerini çoktan anladılar.

18. balikci3

balikci3 saim türker

En İyi Avı:
    yayın 24 kg.11 kg.turna
    daha öncede yazmıştım sanırım.söz ettiği yer arkadaşın,OBRUK dediğimiz yer.Gitttim.avlanmaya çalıştım.Söyledikleri doğru.Ama o balıklar asla yakalanamaz bence.ekmek atıyorsun kaçıyor:??.ürkmüşler insandan.Çıkıyor mağara benzeri su altı kovuklardan..geziyor bir süre özellikle öğleden sonra sıcaklarda ,sonrada yine giriyor mağara benzeri kovuklarına.Avı çok zor bence.
    Rastgele.

19. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Kıbrıs oltasında onlarca iğne var! Bildiğim kadarıyle bu iğne sayısı sorun çklartabilir.

Açıklayıcı bilgiler için teşekkürler. Küçük satır arası gibi görülsede aslında bu bilgiler biz amatörler için bilinmesi gereken konulardır. Tekrar teşekkürler.

Yakup hocam elbetteki sizin ihtisas ve deneyimlerinize saygım var. Yalnız çok ilginç bir tez ortaya koydunuz! Şayet dediğiniz gibi değişik türler mevcutsa kenarlarda görünme ihtimalleri yokmudur? Çünkü böyle farklı bir türe bu zamana kadar hiç rastlamadım.

Evet. Aynen söylediğiniz gibi.
    İşte bu çaresizlik te sonunda bana bu konuyu açtırdı:p

20. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Aphaniuslar 3-5 cm boyunda balıklardır. belli mevsimlerde ortalıkta daha fazla görülseler de genelde otların içinden çıkmazlar. Obruk gibi dediğiniz zaman ben suya yakın bir yere inilemeyen kuyu şeklinde bir yer anladım.
    Eğer bir obruksa zaten suya bu balıkları ayırd edebilecek kadar yaklaşılamıyordur diye düşündüm.