Iskenderun'dan Derya Kuzulari...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında makifbaz tarafından paylaşıldı.

1. katsumoto

katsumoto Hasan

Favori Kamış:
    Shimano STELLA-----Lesath Spinning Shore Game
    En İyi Avı:
    1.150 gr Lüfer 2.5 kg Turna
    bu akya benim hayalimdeki balık hele misinayı patlatan balıgı bı dusunsenıze nasıl bır mucadele olur...
    Guzel bir çıkrık la belkide balıgı kaçırmazdınız ...
    sole Tiagra felan sağlam bir misina her zaman saglam takım kullanmalı...

Son düzenleme: 1 Şubat 2009
  2. salahattin

salahattin salahattin kaplan

mehmetakif çok güzel bir av olmuş tebrik ederim.

3. turna

turna

Mehmet adaşım ellerine sağlık,çok güzel avların olmuş ,afiyet olsun.iğne numaraları ile kullandığın yem i de bildirirsen bilgimiz olsun.

4. makifbaz

makifbaz

Favori Kamış:
    olta,kamış
    En İyi Avı:
    4.5 kilo Akya ve 800 gram Lagos
    herkese teşekkürler,darısı sizlerin başına:),abicim kıyıdan avlandıgımız için çıkrık kullanmıyoruz,yem olarak sübye kullandık,igne olarakta göz kararı 3lü igne kullandık..

5. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Tebrik ederim harika balıklar

6. gbasibek

gbasibek Gürcan BAŞIBEK

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin
    Favori Makine:
    Okuma Trio30
    En İyi Avı:
    1.5 Kg Levrek
    Harika balıklar Allah şansınızı daim etsin. Eğer sakıncası yoksa bölge ismi alabilirmiyim?

7. sargoz33

sargoz33 emyn

Favori Kamış:
    standart dip oltası çift köstekli,mepps ve kaşık
    En İyi Avı:
    sargoz 750 gr.
    mehmet akif kardeşim haftasonu arsuz dayım işallah bi kaç arkadaşımla.cuma akşamdan balığa çıkıcaz mersinden.bize avlak yeri söyleyebilirmisin veya işin yoksa bizimle gelebilirsen harika olur.bi organizasyon yapsak.

8. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    hey maşallah yahu!! rastgelsin. 90'lık misinayı bana bağlasalar patlatamam :)) bence iyiki o balıkları (yoksa jaws'mı desem:)) görmemişsiniz adamın dili tutulur mazallah.

9. makifbaz

makifbaz

Favori Kamış:
    olta,kamış
    En İyi Avı:
    herkese teşekkürler,abilerim avlak yerimi söylemiyorum elimden olmayan sebeplerden ötürü,yoksa sizden esirgedigim için fln degil,lütfen yanlış anlamayın:( , ama size tavsiyem bu tür büyük balıklar için iskelelerden birisine girebilirseniz şansınız çok artar( alın size ipucu:):) ),onun dışında çupra sargoz gibi balıklar için avlağım;denizciler mevkiinde eski turkpetrolun arkasındaki kayalıklardan avlanıyorum,yalnız dip çok taşlık takım zahiyatınız baya bir fazla olur.arsuz taraflarında ise ışıklı-konacık-kale köyü mevkiinde her yerden avlanabilirsinz.herkese rasgele...

10. makifbaz

makifbaz

Favori Kamış:
    olta,kamış
    En İyi Avı:
    yada imkanınız varsa vede havalar güzel olursa direk tekneyle açılın bence en garantisi:):)

11. onurjordan

onurjordan onur

Favori Kamış:
    Şeytan oltası ...
    çok güzel balıklar... valla gözlerim kamaştı... : )

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    bir-iki soru da benden

Her şeyden önce Balon Balıklarından fırsat bulup ta böylesine iri ve güzel balıkları alabilmenizi takdir ediyorum. ;) :)

Kıyıdan avda el oltası ile 90’lık misinayı nasıl patlatırsınız bunu aklım almıyor. Kasnağı bir yere sabitleyip öylece atıyorsanız bu zaten başlı başına bir hatadır zira, trofe bir balık (10-15 kg) sabitlenmiş misinayı koparır. Şayet kasnak portatif (hareketli diyelim) bir durumda ise bu sefer de misinayı elle kontrol etmek, çekmek-bırakmak ve yönlendirmek gerekecektir. Bu da yine trofe olması durumda insan kabiliyetlerini çok zorlayan ve hatta büyük riskler taşıyan bir yöntemdir. Siz bu sorunu nasıl hallediyorsunuz? :confused:

Balıkların kıyıdan alındığı ifade edilmiş. Bildiğim kadarıyla lagos ve akya daha çok derin-uçurumvari kayalıkların balığı. Yörede bu tür yerler olmalı. :rolleyes:

Bir de “muskar” denilen balığı sayenizde ilk kez duyuyorum. Yöresel isim değilse, literatürdeki ismi nedir? :confused:

Selam ve sevgilerimle…

13. Aramis

Aramis

Oh be.Ben soracaktım hadi boşver dedim kendi kendime Nuri Abi sormuş.Yahu akya ile lahozun kıyıda ne işi var.Bırakma oltası yapılmış Minekop bildiğim kadarı ile levrek kadar kıyılamaz,Bırakma oltası ile minekop avı hakkında da kafamda sorular oluştu.İçi temizlenmiş minekopun ağzında iğne neden durur :D.Yanlış anlaşılmasın avlar çok güzel sadece avlanma yöntemleri hakkında kafamdaki soruların kalkmasını istediğim için soruyorum bunları.

Son düzenleme: 3 Şubat 2009
  14. Aramis

Aramis

Bir de “muskar” denilen balığı sayenizde ilk kez duyuyorum. Yöresel isim değilse, literatürdeki ismi nedir? :confused:

Selam ve sevgilerimle…[/QUOTE]

Granyoz yada bir diğer ismi ile halili olması lazım abi zira resimdeki balık o.

15. 63SUSKUN

63SUSKUN Şaban ULUK

Favori Kamış:
    Surf- uzatma kamış- dip oltası Deniz için de bir çok takım var.
    En İyi Avı:
    Turna(baraküda)- yanılmıyorsam 2-3 kilo civarında
    arkadaşım balıklar çok güzel ellerine sağlık. ancak arkadaşların da dediği gibi bu balıkların kıyıdan alınması bence çok zor. Bende Antalyada tekne ile çok sık olarak balığa çıkarım. Akya yani kuzu balıkları ile lagos derin su balıklarıdır ve tekne olmadın bu balıklar kolay kolay yakalanmaz diye biliyorum. Yine de sana rastgele ve bol nasipler.

16. makifbaz

makifbaz

Favori Kamış:
    olta,kamış
    En İyi Avı:
    balıklar tekne ile degil,iskenderunda bulunan iskelelerden birinden alındı.oltalarımız 90 lık olmasaydı bu balıklarıda alamayabilirdik gibime geliyor:),90 lık misinayla balıgı çekmek içinde ayrıca bir güç sarfetmemiz gerekti.:)muskar denilen balıgın bu ismi yöresel olmalı çünkü bende ilk defa duydum heralde bu balıgın ismi minekop,bende tam olarak emin degilim:)

17. DENZCİ

DENZCİ İMDAT KAYA

güzel olmuş arkadaşlar