Merhaba balık avı tutkunları.... Ben sizlerle yaklaşık tüm denizlerimizde yaşayan ve değişik isimler altında (işkinez, eşkina, mavraşkil, kaya levreği gibi) bilinen balığın avlanması ile ilgili endişelerimi paylaşmak istiyorum. Kıyıları taşlık ve kepezlik yerlerinde yerleşik olarak yaşayan işkinez balıkları genellikle geceleri yemlendiğinden olta ve zıpkınla genellikle gece çok kolay avlanabilen daha doğrusu katledilen balıklardır. Benim bu balığın avı ile tanışmam 1970 li yılların sonlarında olta ile oldu. O zamanlar gerçekten çok güzel balıklar yakaladık ve avlarımız hep balıkçılık adabına uygun büyük iğne ve tek olta ile oldu. Ancak zaman içinde gördük ki insanlar gece zıpkın ve küçük iğneler ile gerçekten bu balığın neslini tüketme aşamasına geldi.....Maalesef bu sitede dahi bazı arkadaşların göndermiş olduğu işkinez resimleri bu düşüncemi doğruluyor..... Arkadaşlar bu balık 200-300 gram yenmez, bu balık birkaç yılda 2-3 kg ağırlığa ulaşıyor ve gerçekten avlanması çok zevkli ve lezzetli bir balık. Bu nedenle lütfen bu küçük balıkları avlamayın ve ben avlamazsam başkası avlayacak zihniyetinde olmayın......Bu vatanın denizleri de bizim..........