Engin abi bende şimdi daha irilerinin peşindeyim valla çok mükemmel bir av önceleri sadece eşkina peşinde geziyordum bu yılki hedefim iskorpit tavsiye ettiğin bir yer varmı akşamda ilkkez tadına baktım yok böle birşey valla iki koca tabak bitirdim Aret abinin tarifi ile
Adem abi gerçekten özellikle iskorpit için çıkan çok kişi var mesela ben önce oltamı hazırlayıp denize atıyorum o orada kısmetini beklerken ben direk iskorpitle haşır neşir oluyorum oltayada gelirse geldi hiçte merak edip bakmıyorum ve benim gibi kaç kişi var aynı şekil ava giden
İri balıkların midesinin içindekilere bakmak benim de merakımdır Bu yakaladığım iskorpitlerden benim yedirdigim yemler haricinde, dediğin gibi yavru yengecler çıktı. Komple yutuyorlar yengecleri, beslenmelerinde en onemli yeri yengecler tutuyor sanirim. Bu defasinda cok ilginc bir olayla da karsilastim. Hatta rapora yazacaktim unuttum. Bir tanesinin de karnindan badem cikti. Bildiğin kuruyemişçide satılan iç badem. Artık birisi denize mi atmış veya düşürmüş heralde, iskorpit de afiyetle yutmuş. İster misiniz iç badem bundan sonra bir numarali balik yemimiz olsun
Adem abi teşekkürler. Eşkina gibi balıkları tutmayı elbette tercih ederim ama böyle balıklar kolay bulunmuyor Ben de genellikle garanti olarak gördüğüm, hem avcılığı çok zevkli olan, hem de tadını çok sevdiğim iskorpit, izmarit gibi balıkların avına yöneliyorum. Eşkina, lüfer gibi daha nadir balıkların avına da ancak mevsiminde balık akın ettiği zaman gidiyorum. Sizin için dün yapılan iskorpit buğulamasının resimlerini de çektim. Tadı her türlü balığa taş çıkartır. Artık niyetli arkadaşlar kusura bakmasınlar.
Ben valla tadından çook memnun kaldım artık tercihlerim arasında ilk sırada İskorpit var bende akşama resim eklerim çorba mükemmel oluyormuş ..
Abi kuruyemiş falan takarız artık sorun değil eminönü kuruyemişçi dolu malatya pazarından yarımkilo karışık alırız takar takar atarız Yengeçler dediğin gibi abi büyük ve bütün bütün yutmuş öylede duduyordu 7 /8 tane falan çıkardım Ve en son İskorpit avında aynı anda bir yengeç ve koca bir iskorpiti aynı anda çektim yengeçin bir makası yoktu nasıl geldiğine o zmaan anlam verememiştim ama sanırım şimdi anlıyorum bunlar birbirini yerkenmi çektim acaba ben yengeç ufakta değildi bir insanın avuç içi kadar vardı ...