Merhabalar.. iskorpit'in o eşsiz tadını çok ama çok özledim çok uzun zaman oldu bu balıktan yemeyeli istanbul boğazında anadolu yakasında neresi en verimli av veririr? Bu balık için şu ana kadar özel olarak oltamı suya indirmedim, ama bildiğim bir yöntem varki oda zoka başka pratik ve verimli sistemler varmı? Şimdiden çok teşekkür ederim sağolun üstadlarım abilerim kardeşlerim
adnan ben üsküdarda gece caminin önünden çok tutardım ama yaza yakın bir mevsimde saat 9 - 10 dan sonra .. birde kandilli iskelesinin sol tarafından bundan 6 -7 sene önce zokayla almıştık . iskorpit avına özel olarak gitmişliğim yoktur ama.
Adnan İskorpit yemeyi çok istiyorsan sana özel mesajla bir tüyo verdim, herkese söyleme ama. Bu mevsimde balıklar kıyıdan açıldılar, iskorpit ve gelincik de öyle.
Cık! Toplarönünden değil, denemeyi çok istiyorsan, dolaybağının önündeki aradan atabilirsin, rastgele.
bende anadolu yakasında oturuyorum ancak iskorpit avı için arnavutköye gidiyrum.Eğer balık yapıyosa gitmeye gerek yok.Dğerlendirmek lazım.teşekkürler.
Vaniköy'den de akşamları çekiyorlar. Yem olarak tavuk eti takıyorlar, sanırım tutulduktan sonra dikkat edilmesi gereken bir balık. Ayrı bir tutuş şekli var iğnelerinin batmaması gerekiyormuş.
evet dikkatli olmak gerekiyor.Hiç iskorpit hışmına uğramadım çok dikkatliyimdir ancak geçen hafta saros körfezinde avlanırken bir trakonyanın daha doğrusu dahada acı veren varsam isimli balığın hışmına uğradım.Eğer ki zehirli balık tutuyorsanız gerçekten dikkatli olun 2-3 saatlik inanılmaz bi acıyla ve hafif şişlikle atlattım ancak bünyeden bünyeye değişik etkiler gösterebiliyormuş.Komaya bile sokabiliyomuş araştırmalarıma göre.Size tavsiyem aman dikkat edin.
Okan iskorpit anadolu yakasında da çoğu yerde çıkıyor üsküdarda mesela sonra bostancı kartal sahil hattında vaniköyde bir ara kuzguncukta çok yakalamıştık 3 lü dip takımı yaptık yem olarak ogün tuttuğumuz ve o sırada da tavada pişirdiğimiz istavritlerin kafalarını takmıştık
evet biraz pisboğaz bir hayvan et olsun yeter Şansımı üsküdarda deniycem sanırım akşam avı güzel olur.havalrda serin zaten