İskorpit yemek istiyorum:)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında guitaristanbul tarafından paylaşıldı.

1. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    üsküdarda şu sıra kefal avlanıyor kurtla ama geçen yürüyüşe gittim iskorpitte geldiğini gördüm arada tabi denize iade ediyordu ordakiler. akıntı çok dibe de çok takılıyor bilgine. eğer ordan netice alamassan paşalimanına doğru denemeni önerebilirim ama net birşey diyemem ben de uzun zamandır iskorpit avına gitmedim.

2. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    abi peki eti güzel mi ? ben tutan birine sormuştum tavuk eti gibi demişti... Bende dedim madem tavuk eti gibi tavuğu takıp neden atıyorsun ki pişir ye :) Eğer lezzetli ise bende tutayım. Babam balığı çok seviyor.

3. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    evet ama ayıklamasını biliyormusun onun tulumunu çıkartman lazım zaten ondan sonra da pek bir şey kalmıyor vucudunun çoğu kafası. iskorpit temizlemekle ilgili bir araştırma yapabilirsin ben beceremiyorum arkadaşım var güzel ayıklardı.
    ayrıca aret arkadaşımın iskorpit çokrbası ile ilgili bir tarifi vardı okumanı tavsiye ederim.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=29734

Son düzenleme: 24 Ağustos 2010
  4. mcm

mcm

Biz Pendik'te Marina olmadan önce burundan tutuyorduk. Fakat sahil boyunca kayalarda da var. Kartal'da kum iskelesi, balıkçıların arkası, iskele yanı ya da Koçtaş karşısı her yerde vardı. Gece rahatlıkla tutabilirsiniz. 2 senelik durumu bilmiyorum ama iskorpit yönünden değişiklik olacağını zannetmiyorum.

5. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35

abi çok teşekkür ederim bilmiyorum ama artık sorarım orda :)

Saygılar

6. baduncle90

baduncle90 Okan

iskorpiti ayıklayabiliyorum.Tavuğu pişirip yemek kolay da avlanmak başka bişey. hiç çorbasını içmedim ama bu sefer tuttuklarımın çorbasını afiyetle içicem.eğer üsküdarda bişey çıkmazsa paşalimanını deniycem çok saol.

7. Oltacıselim

Oltacıselim Selim Kanbur

En İyi Avı:
    Eşkina / Kiloluk Eşkina ve Kiloluk İskorpit
    Abi bu nasıl bi canlı :) bende tuttumda bu kadarınıda değil :) bu kadar büyüğünü çekebilsem keşke :)

8. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Özelden mesaj attım Emre. İskorpit için boğazda avlanmanı tavsiye ederim. Yemin tavuk derisi, iğnelerin ise uzun pala düz ve büyükçe olsun (örn: mustad 3282 1/0 ). Mera uygunsa lüfer zokası da kullanabilirsin . Yanına kargaburun yada pense al ve de ufak bir şişe amonyak bulundur. Sonra çarpılınca milletin içinde çiş yapacak yer aramazsın. Geçen bir arkadaşımı çarptı oradan biliyorum :D
    İskorpiti de başparmağın balığın ağzına girecek şekilde alt çenesinden tut. [​IMG]

9. Faroz.limani

Faroz.limani fatih

Favori Kamış:
    Lineaeffe sprit surf 3.90
    Favori Makine:
    Okuma Avenger av-65
    En İyi Avı:
    I don't know
    Bende daha 2 gün önce tuttum bundan. gece karanlığında görünmüyorlar zaten çok tehlikeliler ya. bir anda çektim balığı zaten göremiom ne olduğunu elime alıyordum az kalsın son anda dikenlerini gördümde emniyete aldım kendimi.

10. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes
    İskorpit avlarında Circle iğne kullanımı iskorpit yemeyi seven biri olarak kesinlikte tavsiye ettiğim tek gerçektir. Zira düz J iğneler ne kadar büyük olursa olsun iğneyi büyük bir çoğunlukla yutacaktır. Circle iğnede ise bu oran 10 da 1 kadar düşecektir yani büyük bir oranda dudaktan yakalanacaktırlar. Kullanılmasını önerdiğim iğne numarası ise 1-2-3 tür. Bu oran tecrübe ile sabittir. Hadi kolay gelsin rasgele.

11. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    Resimi daha dikkatli incele abi:) ;)

12. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    1/0 mustad düz uzunpala iğneyle herseferde dudaktan yakalıyorum. Yemi oldukça büyük takıyorum yutmasına müsade etmeden tasmalıyorum. Sorun yok ama şayet takımı suya atıp oltayı şöyle bir kenara koyup bekleyeyim derseniz, zamanında tasmalama imkanınız da olmayacağından çember iğneler iş yapar.

13. Oltacıselim

Oltacıselim Selim Kanbur

En İyi Avı:
    Eşkina / Kiloluk Eşkina ve Kiloluk İskorpit
    Ben olta kullanmıyorum çinekop takımı ile bile çok sayıda aldım çokta rahat oluyor ama büyük birkaç iskorpiti kaçırdığıma eminim çekmekte zorlanıyordum yüzeye yakın birkaç defa kaçırdım senin dediğin iğne ile denicem şansımı birde onu kullanayım ...

14. E_39

E_39 Erkan ARSLAN

Favori Kamış:
    LINEAEFFE S-CURVE 4,20 M
    Favori Makine:
    Shimano Titanos Power Aero GT 6000 + Okuma Blue Hawk
    En İyi Avı:
    Lepistes

Sence büyük iğne ve büyüm yem kullanıpta, gereksiz yem sarfiyatı ve farklı balık yakalama olanağını neden kaybedelimki. Daha dün balıktaydım ve dediğim iğne ile 1,5 Kg kadar iskorpit, 5 tanede karagöz, 4 tane mırmır aldım. Şimdi sen o iğne ile bunları alabileceğine kanaat getiriyormusun... :p :D :D