ispariye niyet levrek kısmet

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında karayel tarafından paylaşıldı.

1. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    tebrik ederim hocam..

2. eşkina

eşkina

Ustaca avlanmış güzel bir levrek kutlarım.

3. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Sevgili Yakup hocam, sizin deyiminizle çok güzel bir Dicentrarchus Labrax :)

Demek ki levrekte bari bir ispariye saldırmayı beceremedik, hocamın oltayı bir yoklayalım demiş.

0,15 ile herkese nasip olmaz böylesi, usta işi olduğu bariz belli.. önemli olan yakalamak kadar, livarada alabilmek.. sizde bunu en iyi şekilde yapmışsınız, daha niceleri rast gelir inşallah bizde doya doya okuruz :)

4. Okan Gül

Okan Gül Okan

Favori Kamış:
    en güzeli el oltası
    En İyi Avı:
    800 gr Çipura
    tebrikler ama levrek degıl herhalde granyöz e benziyo ? :)

5. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli Hocam
    Raporunuzu zevkle okudum trofe levreğinizi ve diğerlerinide hayranlıkla izledim.
    Böylesine yakışıklı bir levreği bu kadar ince bir takımla alabilmek her yiğidin başarabileceği bir iş değildir.
    Avınız gözümde okadar değerlidirki şayet başka bir kardeşim daha büyüğünü cok daha kalın bir misina ile alabilseydi bile avınız yanında sportif değeri sönük kalacaktır.
    Can-ı gönülden tebrik ediyorum.
    Saygı ve sevgimle

6. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    işte tecrübe ve ustalık birleşince ortaya böyle güzel sonuç çıkıyor tebrikler hocam :)

7. HÜRGENERAL

HÜRGENERAL SİNAN

Yakup Hocam geçenlerde BAFRA ya gelip Engin in oradaki mepslerin en güzellerini tüketmişsiniz.Mepsler sizden bir hafta önce gelmişti,ben de bir düzine alırım nasıl olsa bitmez diyerek ertelemiştim.Yakup Hoca nın gelebileceği ihtimalini unutarak:)

Yakup Hocam bu güzel avınızı tebrik ediyorum.Misinanız neydi merak ettim doğrusu.

Hocam yaklaşık bir aydır haftada bir kaç kez gece eşkina avına gidiyoruz ırmak ağzına.Boru kurduyla güzel avlar yapıyoruz.Levrek için de canlı kefal ile bırakma,yengeç dahil her yöntemi deniyoruz ama nafile.

Bafra ya bir dahaki gelmenizde görüşmek dileğiyle.Rasgele.

8. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Daha güzel av ve av günlerine. güzel olmuş

9. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Merhaba amiralim :)
    Derbent'e öylesine bir uğradım, baktım güzel levrekle dolu, ama bende 1 no'dan büyük meps kalmamış, sonraki gün üçer beşer alıp çok zevkli bir kaç av yaptık. Çok güzel iri tatlısu levrekleri var. Asar'da ise yemliyle gökala alıyorlardı, bize onlardan denk gelmedi.

Engin'e long aglia'nın büyük numaralarını sordum ama yoktu, gökalada çok mükemmel iş görüyor, TS.levreği de hiç itiraz etmiyor. Blackfurry felan çok iş görmedi, tezgahtan anlaşıldığına göre herkesin hem fikir olduğu metalik üzeri kırmızı benek iyi balık topladı.

Levreğin takıldığı oltada alba misina var deyip durdum ya gittim bir kontrol ettim, bir ara yeşil büyük makaralarda (1000 m) satılan o misinanın markası aslında Samurai imiş. Kısıktan topluca malzeme aldığım bir zamandan kalma, bolca sarıp, yıpranan yeri sürekli kesip yaktığım ucuz bir misina. 1900 gram çekeri olduğu yazıyor. Fakat şimdi listelerinde 0.18 mm den daha incesini göremedim. Belki de bizim makaradaki de 0.18 dir. Alabalığa kullandığım kamış ve makine olduğu için daha kalın misina zaten kullanamıyoruz.

Irmak ağzı levreklerinde eski huzur yok, çok işkilliler, yemi görse kafasını misinaya takar, misinadan vz geçse kancanın ucunu bahane eder vurmaz.

Tekne giriş çıkışı, ağcı yoğunluğu derken son yıllarda çuvalcı zıpkıncılar balığı iyice ürküttü. Zaman bulabilirseniz 35 -40 km batıya gelin, orada da dolgu gürültüsünden bu sezondan sonra bir iki yıl balık olmayacaktır. Dolgu tamamlanmadan nasibimizi alalım :)

10. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    yakup abi tebrik ederim harika bi balık çekmişsin valla helal olsun abi
    sinopa saygılar abi