Hocam Sazlıbosna'da balığı bırak Sazlıbosna diye bir yer kalmayacak.Şöyleki yetkililer İstanbul susulukdan kırılacak vs.. diyerek taa Melen Çayı'nı İstanbul'a getiriken bizim akıllılarımız(başka şey diyecem ama olmayacak burada)baraj ve etrafını TOKİ'ye satıyor site yapsın diye.Baraja gelen kaynaklar kesilmiş vaziyette.Geçen yıldan beter durumda şuan.Ya 3-4 saat botla gezdik boydan boya bir ara yanıma nasıl kullanıldığını öğrenmek için aldığım balık bulucuyu açtım.O ne 2 saatde toplasan 10 tane balık gördük oda ufak balık(kızılkanat vs..tahminim).Y a bu nasıl iş su yok deniyor baraj arazisi Toki'ye satılıyor ve baraj kurutulmaya başlanıyor
Vural Hocam, 2 senedir neredeyse 500 ytl harcadım bu balık işine. Ne yaklayabildim. Sadece 1 adet 500gr turna. Masrafında vede yemesinde değilim. Yaklama zevki için yapıyorum bu işi. Ancak 2 sendir zevki tadamadım. Bu sene son şansım. Oldu oldu olmadı, bu balık işi uzun süreliğine rafa kaldırılacak gibi gözüküyor. Ne yapalım bizimde nasibimiz böyleimiş diyeceğiz artık
Tokiye ve diğer mütahilere satılan ve imara açılan kısım bence şu an risk teşkil etmiyor. Bildiğim kadarıyla bu kısımla barajın doğu kesiminnde bulunan şamlar ve kayabaşı köylerinin daha üst kısımları. Zaten barajın etrafına hiçbirşekilde imar verilmiyor. Ama gölde balık kalmadığı bir gerçek maalesef. Bu barajın kirlenmediği yada suyunun kurumadığı halde balık neslinin tükenmesinin tek nedeni aşırı ve illegal avlanmak. Turnaya kaşık aarken iki defa dibe takıldı oltam uğraşmalarım neticesinde ikisinde de tırıvırı parçalarını sudan çıkardım. Bir tanesinde yeni takılmış bir kayabalığını kurtardım ama diğerindeki kızılkanat için yapılacak birşey yoktu. Kim bilir gölün dibinde bu lanet şeyden daha kaçtane var.
hemen cevaplayım hocam. mustufya tatlı suda yaşayan kefal benzeri bir balıktır.(belki yozlaşmış kefaldir ki o konuda bir bilgim yok...) ama bu balık her ne hikmetse bembeyaz bir balıktır ve eti kar gibi beyazdır pişse dahi, oltaya çok sert vurur ki bilmeyen birisi için oltaya tosun geldi sanabilirler. eskiden çok çıkardı, yani ben 10-12 yaşlarımdayken ama şimde hiç yok desem yeridir. sadece iki sene önce bir tane aldım, bir karış kadar diye saldım...
Bilgiler için teşekkür ederim Volkan. Belki bildiğim bir balıktır, yöresel olarak mustufya diyorlardır dedim ama anlattığına göre benim hiç tanımadığım bir balık. Eğer fotoğraflama şansı yakalarsan, paylaşırsan sevinirim. İlgimi çekti.
Evet sirkülere göre serbest.Ama gelde jandarmaya anlat.Bizim burada arkadaşlardan duymuştum.Ben anlama kardeşim hepsi sazan değil mi diye kabul etmiyorlarmış.Edirne'de başta Tunca ve Meriç Nehri dahil hemen hemen bütün göletler İsrail ve Bulgar Sazanı ile kaynıyor.Yaklaşık 3 yıldır balığa gidiyorum.Sadece bir kere pullu sazan tuttum.
Hocam Afyonkarahisar İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı Jandarma Çevre Koruma Timleri Komutanında aldığım bilgiye göre Çin Sazanı konusunda kendilerininde bilgileri ve yetkileri dahilinde avının yasak olmadığını öğrendim gönlünüz rahat olsun Çin sazanının avı serbest ama yasal gereçlerle avlanmak koşuluyla Rast gele...
rica ederim, köye gittiğimde denk gelirse elbette burada da paylaşırım fotoyu. ancak işin kötü yanı, nette kaç zamandır aramama rağmen hiçbir bilgiye rastlayamadım. genelde mustufya yada mustuvya deniyor ancak nette hiçbir bilgi yok...
Volkan Hocam bu konu ile ilgili bir balıkçı formuna resimlerle açıklayıcı bilgi yazmıştım.Google'den Bulgar Sazanı diye aratırsanız karşınıza çıkar.
avcı22 hocam, verdiğin bilgiler doğrultusunda google dan baktım ancak benim dediğim balık değil. senin dediğin bildiğimiz sazan gibi ama benim dediğim böyle bembeyaz balık, tarif etmeye kalksam kefal e lüfer e benziyor yani onlar gibi bembeyaz...