İsrail peşmergeleriyle savaş son hızıyla sürüyor

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Ufuk26 tarafından paylaşıldı.

1. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    27 ağustos saat akşam 6

Evde oturmuş sinsice yaptığım tüm saçakları incelerken,birden telefonun sesiyle irkildim.Birazda korkuyla açtım.

-Alooğğğ
    Ustam:Şş hadi len aşşağı in 10 dakikaya kapıdayız.
    -Tamam ben hazırım bütün emanetleri yaptım iniyorum.
    Ustam:İyi hadi çabuk bekletme bizi bağğğ

Suratımdaki oluşan pis sırıtışı ,aklımdan geçen hinlikleri yanıma alarak malzemeleri yüklendim.Arabaya bindik 3 kişi birbirlerine bakarak planlarımızı gidiş yolunda gözden geçirdik.

ve nihayet çok çok kısa bir yoldan sonra avlağa vardık :D Yani apartmandan baksak görünecek mesafede :laughing:

Bizi getiren araçdan sorumlu binbaşı olay mahaline bırakıp hızla uzaklaştı.Şimdi sıra komutanım general ali ve ben 3.5 er ufuk avlak yerinde ilerliyoruz.Hava rüzgarlı ve sıcak

Biraz yürüdükten sonra avlağa varıyoruz ama üstümüzde ülkenin sorumluluğu ve sıcak hava bizi bir nebze yıldırıyor.Hemen mayınları döşeyelim .Emanetleri çekiyoruz hedefe doğru.

Aman yarabbi tüm planlarımız tüm hızıyla işliyor 3 silahda 3 şıngırdama dakika bir gol bir sayın seyirciler.Bunu neye borçluyuz tabiki carfourun yüssük makarnasına :laughing: Ufak değil büyük değil tam ortası sanırsınız yemek için değilde carefour balıkcılar için üretmiş .

Bütün gün boş duramıyoruz malesef göletlerimizde zilyontane israil sazanı olduğundan biz elimizden geleni yapıyoruz.Ama düşman çetin kalabalık hızla ürüyorbanghead

Gün boyu yakaladığım boyutlarının iyi olduğuna kanaat getirdiğim hain peşmergeler.

Günün bitişinde 24 saat kaldığımız avlakdan .bariz güneş yanıkları susuzluk çekerek 36 adet tahmini 1 1.5 kilo arası peşmergeyi imha ettik.Arada 6 aynalı sazan denk geldi 500 gram öperek okşayarak sırtlarını sıvazlayarak yolcu ettikmrsparkle .

Günün en iyisi tabiki vazgeçilmezi general alinin odun ateşinde menemeni :D

Başka avlarda görüşürüz vatan evlatları ,sizlerde bu vatanı dört koldan kuşatan bu illeti kurutmak için sırf israil sazanı için zamanınızı ayırın rica edicem :painkiller:

Avlakda sadece makarnayla günde 50 ye yakın israil yakalayabilirsiniz.Yani sırf eğlenmek için bile gidebileceğiniz yer.Geçen hafta ben 3 kiloluk bir normal sazan aldım.Yanımdaki ekip tahmin ediyorum 4 5 kilo üzeri bir aynalı aldı.Bol yemleme ve boncuk iyi iş yapıyor.Yada eğlenmelik Carefour makarnası takın 10 dakika turmayın yerinizde.Tam sigara yakarsınız hay ulan genemiler başlar kalın sağlıcakla ESKİŞEHİRDEN sevgilerle.

2. claytron

claytron ALİ

Favori Kamış:
    albastar
    En İyi Avı:
    yayın 8 kilo
    İşte türk askeri aman türk balıkçısı :D bazen kendi adıma israili bile arıyorum şu zil ötsün diyorum sadece güzel bir gun gecırmişsiniz devamını daha ıyılerını dılerım

3. Querorz

Querorz Fatih

Fotoğraftaki balık İsrail Sazanı değil sanki :)

4. stanlyy

stanlyy Fatih BAŞAR

Favori Kamış:
    Shakespeare ® Ugly Stik Lite 180, SHIMANO Nexave CX 210 M, D.A.M REVOLUTION TELE-X 270
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENİUM CI4 3000 SFA, SHIMANO TECHNİUM 1000 FD
    En İyi Avı:
    Hamsi... :)
    Başarılı bir operasyon olmuş tebrikler :) Resimdeki sazan yanlışım varsa affola ama bence israil değil, bildiğimiz pullu sazan... :) :)

5. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Halis mulis dikenli, bıyıksız israil sazanı ,görüntüsü bile iç açıcı değil ,resimlerde sarımtırak çıkmış ,2 kiloluğa yakınında testere gibi alt yüzgeçler ,sırtında eşek kadar dikenleri vardı.:D

Çok sarı sazan tuttum .İnsan eline alınca sevesi geliyor kuyruğu yüzgeçleri yumusacık.Bunlar bildiğin katil gibi dikenli tipsiz yüzgeçleri hep paramparça vallahi

6. kasım yavuzkurt

kasım yavuzkurt kasım yavuzkurt

Favori Makine:
    banax-sx4000
    En İyi Avı:
    yayın 34.400
    resımdekı balıklar ne ısraıl nede pullu kırma ısraıl ve sarı karısımı :D

7. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

İlk resim %100 israil şerefsizi :)

2. balık bildiğimiz pullu sazan 3. balıkta aynı pullu sazan. :)

İsrail ve normal sazan ayırımı gözlerinden oluyor israilin gözleri biraz daha kaşlarını çatmış misali bakıyor sazanın gözleri ise börtlek :)

Yanlışım varsa affola :)

8. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Arkadaşlar kimsenin bilgisine duyumlarını köreltmek istemem ama.Benim gördüğüm bütün sarı ve pullu sazanların bir albenisi var .İnsan eline alınca anlıyor gözüne kulağına bakmaya gerek yok.

Şimdi ben buna israil derim siz pullu sazan dersiniz .Bu işin olurunu bulmak zor gerçekten.Ama bariz özellikler ırkları birbirinden ayırır .Bunun onun gözüyle kaşıyla ilgisi cidden yok.Bölgelere göre balıklar değişik uzvullar kazanıyorsa tabiki diyeceğim birşey yok.Çok sazan avladım bir çırak olarak ,lakin bu israilin en basit özelliklerinden biri bana göre alt kuyruk sokumundaki yüzgecin testere gibi olması ,üst yüzgecindeki dikeni ,kuyruklarının hep parçalanmış olması.

Ha belki ben yanlış bir yorum getirdim belki hakiki israil sazanı değildir .Belki pulluyu döllemiş olmasındanda olabilir .

Ama bir gerçek ,sudan ne zaman bir sarı sazan yada aynalı cıkarsam.Alt yüzgeci yumusacık,üst yüzgeçi aynı şekilde ve herzaman kuyrukları şekil itibari ile düzgün ve güzel.

Bu resimdeki balıkları elime aldığımda hemen üst ve alt dikenlerini geriyor hatta çok kez iğne gibi elime batıyor.Ama ne zaman bir aynalıyı elime alsam kelebek gibi bütün yüzgeçleri sallanıyor hayvan yumusacık.

Pazar yada pazartesi tekrar avlağa gidiyorum bunun en güzel örneğini alıkoyacağım bir aynalı ile israili videolarak sizlere göstereceğim umarım 2 3 güne gidebilirim :thumb:

Bakınız elimdeki sarı pullu sazanın alt yüzgeçleri sorunsuz düzgün ,rengi ve kuyrugu bariz düzgün bu sazan işte gerçek sazan tuttuklarım imha ettiklerim full israil sazanı saygılar.

9. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Balık,normal sazan gibi görünüyor.İsrail olarak bildiğimiz havuz balığı(carasius auratus yada gibello) değil.İkisinin kırması (eğer insan eliyle kırılıp salınmadıysa)doğal yoldan mümkün değil.
    Sazan yada değil ,limitler aşılmış!.sazan günlük min.40 cm boy 5 adet kişibaşı-havuz balığı günlük 5 kg adambaşı!
    36 ADET balık birer kilo desek yapar 36 kilo! üçmü dörtmü olunduğu tam anlaşılamasada ,dört kişinin tutabilebileceği (izin verilen) max. balık 21kg.

Balığın israil olması birşey değiştirmez,amatör avcılara israil cinsinin avlaklardan temizlenmesi görevi verilmemiştir.(ZATEN MÜMKÜNDE DEĞİLDİR),
    Her amatör,ileri düzeyde techizat ve bilgiye sahip değildir.Birçok amatör için israil,ilk olarak bolca yakalayıp,zevk aldığı,çoluğun çocuğun balık avcılığına ısınmasını sağlıyan bir türdür.

10. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Sirkülere uyulmadığının bariz açık olduğunun farkındayım ağabey,malum istilacı israil için çok bölgede imha çalışmaları mevcut.Hangi avlağa gitsek herkesin bu balıklar hakkında israil görüşünü onayladığı ve suya salmadığını gördüm.Bende çevremden ne gördüysem okuduklarım dahilinde savaş açtığımı düşündüm.

Bu konuda dikkatli olup çok derin bir incelemeye gideceğim.Lakin daha emin olun ağzıma balık sürmüşlüğüm yok tamamen sportif eğlenme amaçlı avlanıyorum.Eve götürmediğim için genelde balıkları açık alanda hayvanların yiyebilmesi için bırakıyoruz.Bende her zaman salma opsiyonundan yanayım uyarınız içinde teşekkür ederim.

Büyük ihtimal kırma balıklar israilin döllediği türler olabilir.Birde bu dölleme işine aklım ermiyor.Neden bir aynalıyı döllemiyorlarda pulluya dadanıyorlar bunun açıklamasınıda daha bilgili abilerimiz verir umarım saygılar.

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Sevgili Ufuk,tekrar edeyim ''israil sazanı ile normal sazanın(aynalıda dahil) doğada birbirini döllemesi mümkün değil'' Birisi cyprinus diğeri carassius cinsi balıklar.Sazanla kızılkanat yada bıyıklı nasıl eşleşmesse,bu iki cinste eşleşmez(döllenmez).

Sunni yöntemlerle döllendiğinde ortaya hibrid türler ortaya çıkar,genelde üreme kabiliyetleri olmaz.Gen transferi ise çok daha komplex bir konu.

Aynalı sazan ,normal sazanın ayrıştırma-seçme (selection) yöntemiyle elde edilmiş bir çeşidi.Birbirini döller,uzun süreler sonunda ,yeni kuşaklar pullu sazana döner.(hiç pullu olmasada).Aynalının üreme kabiliyeti,pulluya göre daha düşüktür.Günümüzde DSİ aynalı yerine pullu sazan salımına yönelmiştir.Neticede dönüştürülmüş bir çeşittir ve bir takım avantajları ön plana alınmış olsada üreme kabiliyeti yönünden ,vs. eksik yönleri vardır.

İsrail dediğimiz balık ise bildiğimiz akvaryumculardaki kırmızı vs. renkte kimi patlak gözlü(teleskop),kimi jelli kafalı(oranda) türlü türlü şekil ve renkteki JAPON BALIKLARI NIN atasıdır.

Bir çift japonu eşleştirip yavru elde edip ,bunu çıkan yavrularda devam ettirdiğimizde,çıkan balıkların yavaş yavaş renklerinin azalıp bronza döndüğünü,yüzgeçlerinin kısalıp,gövdelerinin uzadığına şahit oluruz.Bir süre sonunda elimizde sadece israil gibi balıklar kalır.

Doğaya salınan japon balıklarınında ileriki kuşaklarda bu şekle dönmesi kaçınılmaz sondur. israilin avrupayı istilası akvaryumlardan(yada havuzlardan) salınan balıklardan kaynaklanmış olduğu iddiası mevcuttur.

Aşşağıda mogan gölünde çekilmiş fotolar bu durumu gayet güzel aydınlatıyor hepsi aynı yerde tutulmuş balıkar

son olarak, orada yakaladığın balıkların(israil dediğin) daha yakından elin kolun olmadan bir fotosunu bize sunarsan,daha net yorum yapabiliriz.O reimdeki balıklar normal sazan olup,kazaya kurban gitmiş gibi geliyor bana hala:)
    rastgelsin.

12. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Ağabey ellerine sağlık güzel açıklamalarda bulunmuşsun.Ben çırak olduğumu her seferinde ima ediyorum.Bilgilenmek ne güzel şey.Sanırım büyük ihtimal yarın avlakda olurum .Sizin bilgileriniz doğrultusunda iyice resimleyip videoya alacağım bundan sonraki kararı siz daha net verince,dısarıda bırakacağıma suya geri iade edeceğim.Yemediğim bir şeyi heba etmek bana büyük vicdan azabı yaşatır.

Sizin gibi efendi kişilerin bazı konulara açıklık getirmesi büyük bir nimet sağlıcakla kalın Allaha emanet olun.

13. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    israil sazanın bıyıkları yok diye biliyorum. ayrıca yüzgeçleri normal sazana göre daha renksiz oluyor. sizin tutğunuz balık israile pek benzemiyor. birde bıyıklarına bakın isterseniz.

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Rapordaki balıklar hakkında bir fikrim yok ancak şayet konu Carassius sp. ise (israil sazanı, havuz balıkları) bu türler Tebliğin 8. maddesine göre Ekolojik Açıdan Zararlı Balıklar sınıfında değerlendirilerek “Bu grup balıklar için boy ve sayı limiti yoktur, kapalı sezon bulunmamaktadır.” ifadesi yeralır.

Diğer yandan Fatih ağabeyin hassasiyetine de katılıyorum. Şöyle ki; carassius türlerinin normal sazanlarla (C. carpio) karıştırılması olasılığının yüksek olmasından dolayı ola ki israildir diye ölçüsüzce sazan avlama yolunun açılabileceğini de göz ardı etmemeli. Bu da israilin zararlarından bir başkası olsa gerek.:eek: Mesela geçenlerde sevgili Volkan’ın (wolex21) yakaladığım balık normal sazandır diye düşünüp saldığı balıkta israildi mesela. O kardeşimiz de bu duyarlılıktan olsa gerek kendince limite uymadığını düşündüğü sazanını(!) salıvermişti.:)

Bir de not iliştirmiş olayım: Carassius türlerinde bıyık yok, en kolay ayırt etme yolu bu sanırım.

15. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Bende ekolojik açıdan zararlı balık türü olan israil için limit kavramı olmadığından çok tutup yok etme çabasına girmiştim.Şimdi bir biyolog olmadığım için karşılaştırmalarım sonucu ve diğer avlanan kişilerin yönlendirmeleri sonrası bu tuttuklarımın israil sazanı olduğu kanatine varmıştım.Resimdede görülüyor bende buna dikkat ediyorum bıyık hiç yok balıklarda.

Burda sorumsuzca avlanan birisi olarak gözükmem istemem pazartesi yine avlakda olacağım en kesin ve net bilgiyi çekeceğim video ve fotograflarla size ileteceğim.O zaman sizlerde okeyi verirseniz benimde içim rahat edecek.:thumb:

16. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Yüz kere okusamda tebliği,ille gıcık olacağım bir noktaya takılmaktan,tamamını iyice hafızama alamadım:) madde 8. ide defalarca okumuştum,zararlı türün canlı yem olarak kullanılmamasına kafayı takmıştım(tutulup başka yere canlı naklne önlem için konmuş tabide,zaten denetleyeceğin falan yok! bide bu tebliğe uymak isteyen adamı,turna ve israil olan merada canlı yem kullanmasına niye engel olursun be mübarek!!! aynı şey gümüş içinde geçerli,iznik gölüne kendi elinle salmışsın,heryer gümüş sarmış,yayına canlı yem atacaz,apolyonttan kızıl kanatmı getirecez???? saçmalığın dikalası!!!) bu sinirle bu balıklara limit mimit konmadığını hafızama almamışım:p
    UFUK KARDEŞİMİZE,KİLO HESABI YAPTIK BİDE:eek: :eek: :eek: (PARDON UFUK:) )

Ha!!! BU MADDEDEKİ BU uygulama doğrumudur??? yanlıştır!!!
    Nisan ayında sıralamış kardeşimiz oltaları,oynaktaki sazanın belini kıracak.Bekliyor pür dikkat,bastın merada ne yapıyorsun burada üreme mevsimi ,yasak değilmi falan derken ,pişmiş kelle gibi sırıtan bir tip! İSRAİL TEMİZLİĞİ YAPMAYA GELDİK dedimi ,balığıda bulamazsan,Rastgele deyip,k.ç.na baka baka gidersin görevli olsan!!!
    Bu kötü niyetlisi!!! bide iyi niyetlisi var,küçük sazanı görünce israil sananından tut,kızılkanatla sazanı ,kefali ayırd edemeyenin yaptığı tahribat yada tanınsada arada gelebilecek karnı burnunda gerçek sazanı kıyıya alayım,oltayı çıkarayım derken canına okumak yumurtaların!!!
    yasağı koydunmu,merayı kapatacan aslında!!! (belki turnayı sezona bağlarsın,ondada canlı yemi yayın açılana kadar yasak tutacan,o bile çözüm değil ya,bazen sahte yemede geliyor yayın:) )
    Önce avcıyı kayıt altına alacan,kurs verip,yeterliliğe ulaşırsa sertifika verip avlanma izni verecen,kurallara uymadığını tespit edince geri alacan,sertifikalı avcıdan yıllık ücret alacan, bu kuralları uygulamayanlara ağır para cezaları verecen,en önemlisi sadece bu işlere bakan denetçi istihdam edecen!!!

PEKİ BUNLARIN YAPILABİLECEĞİNE ZERRE KADAR İNANIP,BU TÜRDE BİR HAMLE YAPSIN İSTERMİYİM DEVLET BABANIN???

KOCAMAN BİR HAYIR!!!!

Haydaaa!!!! dediğinizi duyar gibiyim:)
    Kara avında bunların hepsi kanunlarla uygulandı.KURS-SERTİFİKA-İZİN BELGESİ-TÜRLERE GÖRE AVLANMA PULU VS. DERKEN,kantarın topuzu öyle bir kaçtıki,yıllık ücretler oto pul parası seviyelerini aştı!,bir kere kayd olana AVA GİTSİN GİTMESİN hersene tebligat yapılıp,icra tehditleri savruldu,devlete elini verip kolunu kaptırmakta olan kayıtlı avcı bir iki sene sonra'',AMAN BU İŞTEN NASIL SIYRILIRIM DERDİNE DÜŞÜP'',3,5 milyon kayıtsız avcının arasına katılma yoluna gitti.
    Peki ,bu arada'' yahu bak bi sürü para alıyoruz, avlakları koruyalım,yasakları denetleyelim,kurallara uyan avcının avlanabileceği ortamları yaratalım'' falan dedimi DEVLET BABA???? GÜLDÜRMEYİN BENİ YAHU!!!!

17. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Ağabey bu istilacı balıklar için limit ve kilo maddesi bencede çok amaçsız.Yıl içinde herhangi bir süre bulunmadığı için bunu çiğneyerek diğer balıkları tutan yada tutmasada bir şekilde oltaya takılan balıkları yaralayan kişiler olacak.

Bu balıkları birileri atmış bu belki devlet olabilir bilemiyorum.Lakin bizim eskişehirde hangi gölete yada baraja gitseniz israil ile karşılaşmanız çok büyük olasılık.Yeni sazan oltalarımı sırf bu yüzden aldım .Bırakın limiti 3-5 kilo harici balık daha avlanmak istemiyorum zaten.

Bu hafta bu sopalar ve bu çeşit boililerle avlağa gideceğim.Olurda güzel bir av olursa sonuçlarını beraber görürüz inşaallah.

18. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Rastgelir,İNŞAALLAH.

19. burak e

burak e BURAK

kardeşim bulgaristanda yazlığımızın etrafında 8 tane tütün sulamak için gölet var ve bu 8 göletten hiç birinde israil ve gerçek yani pullu sazan dışında balık yok çok büyük konuşmıyım ama aşırı derecede israil ve sazan tutmuşluğum var aşırı dercede hemde ve bu balıkları saniyede ayırt edebiliyorum bu israil yani havuz balığını imha etmen güzel ama internetten şekillerini özelleiklerini daha iyi araştırsan 15 20 cm ve daha büyükleri çok nadir geliyordu ve biraz daha yuvarlağımsıydı senin elinde tuttuğun kesinlikle gerçek orjinal pullu sazana benziyo 1 1.5 kiloluk bu kdr fazla blk yakaldıysanız ve yarsı bile gerçek sazan olsa çok büyük katliam yapmış sayılırsınız bir bir balığın kıymetini bilmeye çalışırken bu davranış emin olmaksızın bu balıkları tutup öldürmek çok yanlış bi davranış biraz ağır olmuş olabilir özür dilerim ama balıkları keşke daha yakından çekip koysaydınız daha iyi olurdu ama bana hiçte israil gibi gözükmüyolar

20. arkadas

arkadas ibrahim

su acmis oldugun basligi her okuyusumda 2 kere gülmekden kendimi lamiyorum biri baslik cok hosuma gidiyor ikincisi de halimize gülüyorum bilgisizligimizle güzelim yerli sazanimizi memleket gibi israile kaptiriyoruz :(